KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
22 Mayıs 2025 Perşembe
°C

Stk'lardan 100 bin tl yardım

Eğitim bir sen, 'insanlık pusulamız, arakan rotamız' temasıyla türk kızılayı, ihh, cansuyu ve deniz feneri ile birlikte yardım kampanyası başlattı. toplantıda, 100 bin liralık yardım çeki arakan'a gönderilmek üzere yardım kuruluşlarına teslim edildi.

Stk`lardan 100 bin tl yardım
28 EYLÜL 2017 PERŞEMBE 22:46
0
2044
0
AA aa

Eğitim-Bir-Sen Bingöl Şube Başkanı Yunus Kava, 1 milyonu aşkın Memur-Sen üyesine ve 80 milyon vatandaşımıza, “Arakan için destek verin” çağrısında bulundu. İHH, Türk Kızılayı, Cansuyu ve Deniz Feneri Derneği temsilcileri de, insani durumun kötüye gittiği Arakan için destek ve farkındalık çağrısında bulundu.

“ARAKAN'A EL VER, İNSANLIĞA UMUT OL!”

Myanmar ordusunun ve Budistlerin 25 Ağustos'tan itibaren Arakanlı Müslümanlara karşı dozunu artırdıkları ve sistemli hale getirdikleri saldırıların katliam boyutunu aştığına dikkat çeken Yunus Kava; “Bu saldırılar, soykırıma, etnik ve teolojik temizliğe dönüştü. Hayatta kalmak ve insani değerlere yönelik saldırılardan kurtulmak üzere yollara düşen Arakanlılar, yolculuklarında da Budist çetelerin vahşi saldırılarına maruz kalıyorlar. BM'nin ve uluslararası toplumun kınamakla yetinmesinin bu katliamlardaki etkisi açıktır. Nitekim 1942 yılından beri sistematik bir yok etme kampanyasına maruz kalmaları; çok yönlü ve derin bir ayrımcılığa, asimilasyon ve soykırıma tabi tutulmaları karşısında BM, Arakanlılar için bugüne kadar kınama ve istatistik raporları hazırlama dışında hiçbir şey yapmadı” dedi.

“HİÇBİR TRAJEDİYE KAYITSIZ KALAMAYIZ”

Yüz binlerce Arakanlı'nın Bangladeş'teki sınır kamplarında yaşamak için desteğe ihtiyaçlarının olduğunu vurgulayan Kava, şöyle devam etti: “Sınırı geçemeyip kamplara ulaşamayan on binlerce Arakanlı ise sığınmış oldukları ormanlarda açlıkla pençeleşiyor. Dünyanın sessiz bakışları arasında saldırılara maruz kalan ve açlıkla boğuşan, hayatta kalmak için insanlığın desteğine ihtiyaç duyan Arakanlılara yine en büyük destek Türkiye'den geldi. Bütün yardım kuruluşları, sivil toplum örgütleri ve hükûmet yetkilileriyle birlikte Arakan'a çıkarma yapılarak BM'nin ve uluslararası kuruluşların dikkati Arakanlıların yaşadığı mazlumiyete çevrildi. Bugüne kadar dünyada yaşanan hiçbir trajediye kayıtsız kalmayan Memur-Sen, Pakistan'dan Endonezya'ya, Filipinler'den Nepal'e, Bosna-Hersek'ten Orta Afrika'ya, Suriye, Bayırbucak, Kobani ve Telafer'e yardım elini uzatmış ve bunu yaparken o ülkenin diline, dinine, etnik kimliğine bakmamıştır. Hâl böyleyken Arakan'daki zulme ve trajediye de kayıtsız kalamazdık. Nitekim katliamlar başlayınca, Türkiye halkının dikkat ve desteğini Arakan'a çekmek, Arakanlıların sesini uluslararası topluma duyurabilmek amacıyla hiç zaman kaybetmeden 81 ilimizde eş zamanlı basın açıklamaları gerçekleştirdik. Ancak biliyoruz ki, bütün bu çabalar artarak sürdürülmezse Arakanlıların hayata tutunması mümkün olmaz. Mevcut yardım kampanyalarına destek vermenin yanında, yeni kampanyaların başlatılması bu yönüyle bir zorunluluktur. Biz de bunun bilincinde olarak bugün burada Kızılay, İHH, Deniz Feneri ve Cansuyu derneklerimizle birlikte bu gerçeğe dikkat çekmek ve ‘İnsanlık Pusulamız, Arakan Rotamız' adıyla yeni bir kampanyanın fitilini ateşlemek üzere bir araya gelmiş bulunuyoruz. Memur-Sen olarak başlattığımız bu kampanyaya ilk etapta her bir yardım kuruluşumuza 25 bin TL değerinde birer yardım çeki tevdi ederek, toplamda 100 bin TL'lik bir bağışla kampanyamızı başlatıyoruz. Bunun yanında, 1 milyon üyemizle birlikte 80 milyon vatandaşımıza, yardım kuruluşlarımızın Arakan için açtıkları banka hesapları ile SMS bilgileri üzerinden bu kampanyaya destek verme ve duyarlılık çağrısı yapıyoruz.”

“İNSANLIĞIN UMUDUNU YÜKSELTMEKTE KARARLIYIZ”

Eğitim Bir-Sen'in İHH ile ortaklaşa çalıştıklarını ve yardım topladıklarını belirten Kava; “Arakan'dan gelecek rapora göre yeni ve farklı adımlar atabileceğimizi ifade etmek istiyoruz. Bugün artık Arakan, Arakanlıların sınavı olmaktan çıkmış, bütün dünyanın ve hassaten İslam dünyasının bir insanlık ve erdem sınavı haline gelmiştir. Arakan'daki mazlumiyet, bütün çıplaklığıyla insanlığımızın aynasıdır. Bütün vahşet görüntülerine rağmen maalesef Arakan'daki insanlık durumu Batılı zengin ülkeleri ve toplumları harekete geçirmeye yetmemektedir. İnsanlık Arankanlılar için sorumluluk almak zorundadır. Biz ve bütün İslam dünyası bu sorumluluğun gereklerini yerine getirmekte öncü olmak zorundayız. Kaldı ki Arakanlılara İslam dünyası dışında yardıma niyetli bir ülke ve toplum da gözükmemektedir. Dolayısıyla Arakanlı kardeşlerimize öncelikle yardım etmesi gereken de, Arakanlıların öncelikle yardım bekledikleri de bizleriz. Dünyanın her yerinde zulme maruz bırakılmış kitlelerin umudu olduğumuzun, annelerin, çocukların, yaşlıların yaşarmış gözlerinin bize bakıp durduğunun farkındayız. Sahip olduğumuz bu sorumluluğun ve ağır yükün üstesinden gelmekte, mazlumlara el vermekte, insanlığın umudunu yükseltmekte kararlıyız” ifadelerini kullandı.

İslam coğrafyasının sömürü bölgesi, Müslüman kitlelerin zulüm nesnesi yapılmasının temelinde örgütsüzlük, sinmişlik ve devletlerarasındaki kopukluğun olduğunu kaydeden Kava, İslam dünyasına, örgütlü yapılara ve insani yardım kuruluşlarına sorumluluk almaları çağrısında bulundu.

1 MİLYON ÜYEYE ÇAĞRI

Arakan'daki zulme dikkat çekmek için 81 ilde yaptıkları açıklamalarda, Arakanlıların yanında olduklarını, Arakan için insani yardım ve diplomasi konusunda ciddi adımlar atılması için üzerlerine düşen sorumlulukları yerine getirmeye hazır olduklarını bütün kamuoyuna, ilgili ve yetkili herkese deklare ettiklerini dile getiren Yunus Kava, sözlerini şöyle tamamladı: “Bugün beyan ettiğimiz iradenin gereği olarak, dört önemli yardım kuruluşumuzla birlikte Arakan için ‘İnsanlık Pusulamız, Arakan Rotamız' kampanyasını başlatıyoruz. Bu vesileyle, başta AFAD olmak üzere, Arakan halkına yardım ulaştıran bütün kuruluşlara teşekkür ediyoruz. Memur-Sen olarak, başta 1 milyon üyemiz olmak üzere 80 milyon insanımızın bu kampanyaya destek vermesini tarihi bir sorumluluğun yerine getirilmesi olarak görüyor, kampanyamızın Arakanlıların acısını bir nebze olsun hafifletmesini ve hayatta kalma mücadelesi veren Arakanlılar için bir ihya eli olmasını temenni ediyoruz.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
21.05.2025
19:28
Bingöl`de lezzet dolu bir program
Bingöl'de lezzet dolu bir program
Bingöl'ün yöresel yemek ve tatlıları, Türk Mutfağı Haftası kapsamında sergilenip ikram edildi. Bingöl mutfağının doğal, ekonomik ve atıksız örnekleriyle haftaya katkı sunduklarını belirten Vali Usta, emeği geçenleri tebrik eti.
21.05.2025
18:39
12 Bingölspor için Ankara`da toplanacaklar
12 Bingölspor için Ankara'da toplanacaklar
12 Bingölspor'un geleceğini yakından ilgilendiren toplantı, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Vali, Milletvekilleri, Belediye Başkanı, şehrin önde gelen isimleri ve kulüp yönetiminin katılımıyla 22 Mayıs 2025 tarihinde Ankara'da gerçekleştirilecek.
21.05.2025
18:07
Bingöl`de havalar aniden ısınacak!
Bingöl'de havalar aniden ısınacak!
Afrika üzerinden gelen sıcak hava dalgasıyla birlikte özellikle perşembe gününden sonra bunaltan sıcaklar etkili olacak. Bingöl'de termometreler bir anda 5-6 derece artacak. Asıl sıcak hava dalgası temmuz ve ağustos ayında gelecek.
21.05.2025
18:06
Jandarma yolcunun üzerinde buldu!
Jandarma yolcunun üzerinde buldu!
Bingöl'de jandarma ekiplerince durdurulan yolcu otobüsünde yapılan aramada, bir şahsın üzerinde 124,84 gram bonzai ele geçirildi.
21.05.2025
18:05
Can ve mal güvenliği için tedbir alındı
Can ve mal güvenliği için tedbir alındı
Bingöl'ün Solhan ve Adaklı ilçelerinde İl Afet Risk Azaltma Planı (İRAP) çerçevesinde vatandaşların can ve mal güvenliği açısından tehdit oluşturan kaya blokları için çalışma başlatıldı.
21.05.2025
18:04
Bingöl`de ruhsatsız silah operasyonu
Bingöl'de ruhsatsız silah operasyonu
Bingöl'ün Genç ilçesinde düzenlenen operasyonlarda 1 adet tabanca ve 1 adet de yivsiz av tüfeği ele geçirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın