KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
11 Mayıs 2025 Pazar
°C

Stk'lardan darbe girişimine tepki

Darbe girişimini sert bir dille kınayan Bingöl’deki Siyasi parti ve STK temsilcileri, bu tür girişimler kimden gelirse gelsin halk olarak karşısında olacaklarını belirtti.

Stk`lardan darbe girişimine tepki
17 TEMMUZ 2016 PAZAR 22:28
0
1760
0
AA aa

Darbe girişiminin Amerika ve ülkedeki piyonları tarafında yapıldığı kaydeden HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Hamdullah Tasalı, “Bizler tüm üye, gönüllü ve sevenlerimizle birlikte bu darbe girişimine karşı akşam saatlerinden beri alanlardayız. Allah'a şükürler olsun ki yapılan darbe girişimi sonuçsuz kaldı. Her şeyimizi bir tarafa bırakıp birlikte bu girişime karşı durmamız ve dayanışmamız görülmeye değerdir. Allah bu memleketi böylesi bela ve musibetlerden korusun.” diye konuştu.

Darbe girişiminin arkasında küresel dış güçlerin de olduğunu ifade eden Özgür-Der Bingöl Şube Başkanı Yusuf Boğatekin, toplumun artık darbelere karşı sessiz kalmadığını belirtti.

Boğatekin,”Halk darbe girişine karşı çıkarak ifadesini ortay koymuştur. Yaşanan darbe girişimine birçok Müslüman ülke karşı durarak desteklerini bildirmişlerdir. Olaylar devam ettiği müddetçe meydanları terk etmeyeceğiz. Bu darbe girişimi sadece bir AK Parti mevzusu değildir. Bu tüm Müslümanlara yönelik bir darbedir.” dedi.

ÇELİK: “RABBİM TUZAK KURANLARIN TUZAKLARINI BOŞA ÇIKARANLARIN EN HAYIRLISIDIR”

Dün geceden beri herkesin sıkıntılı bir sürece yaşadığını söyleyen Memur-Sen Bingöl Şube Başkanı Mücahit Çelik ise “Kardeşlerimizden ricamız tam bir netice almadan meydandan ayrılmamalarını istiyoruz. Günlerce devam etse bu meydanları terk etmeyeceğiz. Rabbim böyle sıkıntılarla bizi baş başa bırakmasın. Huzur ortamını tekrar nasip etsin.” diye konuştu.

KAVA: “BU HAİN DARBECİLER, KESİNLİKLE İDAM EDİLMELİ”

Darbecilerin meclisi ve halkın seçtiği cumhurbaşkanının kaldığı oteli bombalayacak kadar alçaldığını ifade eden Eğitim-Bir-Sen Bingöl Şube Başkanı Yunus Kava da şöyle konuştu:

“Bu hain darbeciler, kesinlikle idam edilmeli.  Halkın silah ve uçağıyla yine halkı vuruyor ve şehit ediyorlar. Böyle hain ve alçaklar tarihte görülmedi. Allah'ın buyurduğu gibi ‘Gevşemeyin üzülmeyin eğer inanıyorsanız üstün gelecek olanlar sizlersiniz.” müjdesi vardır. İnşallah bu hainler tek tek yakalanıp gereken cezayı alırlar.”

KIZILBOĞA: “DARBEYİ KINIYORUZ”

Türkiye Kamu-Sen Bingöl Şube Başkanı Salih Kızılboğa darbe girişimini gerçekleştirenleri ve buna destek veren tüm güçleri kınadıklarını söyledi.

Kızılboğa, “Bütün bu olumsuz şartlar içinde tek tesellimiz, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarının büyük çoğunluğunun demokrasiden yana tavır alması ve soğukkanlı tutumu sayesinde olayların daha fazla büyüyerek bir iç çatışmaya dönüşmeden önlenmiş, demokratik rejimimizin kesintiye uğramadan yoluna devam edebilmiş olmasıdır. Bu noktada milletimiz nezdinde son derece saygın ve mümtaz bir yeri olan Türk Silahlı Kuvvetlerinin, kurumsal anlamda toplum vicdanında yara almaması, devletimizin kurum ve kuruluşlarıyla eş güdüm içinde faaliyetlerini sürdürmesi ve toplumsal bir bölünme yaşanmaması için gerekli tedbirlerin tez elden hayata geçirilmesi zorunluluğu göz ardı edilmemelidir. Bilhassa devlet içinde asker, polis çekişmesinin baş göstermesi; dört bir yandan iç ve dış düşmanlarla kuşatıldığımız bu tarihi süreçte devlet işleyişimizi zaafa uğratacak en büyük tehlike olacaktır. Türkiye Kamu-Sen olarak; 28 Şubat sürecinde ve 27 Nisan post modern darbe girişiminde olduğu gibi nereden ve kimden gelirse gelsin, nereye ve kime karşı yapılırsa yapılsın demokrasi dışı her türlü girişimin sonuna kadar karşısında, Türk milletinin ve devletinin yanında yer almaya devam edeceğimizi bir kez daha hatırlatıyor, çatışmalarda şehit olan güvenlik görevlileri ve hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralananlara acil şifalar diliyoruz. Allah birliğimizi ve dirliğimizi bozmasın, Türk milletine ve Türk demokrasisine büyük geçmiş olsun” dedi.

MÜSİAD: “İHANET ÇÖKERTİLDİ”

MÜSİAD Bingöl şubesinden yapılan açıklamada ise, MÜSİAD'ın cesur milletin ve milli iradenin arkasına alan seçilmiş meşru hükümetin yanında olduğu vurgulandı.

Açıklamada, “15 Temmuz gecesi, karanlık güçlerin el uzattığı iradesine sahip çıkmak için meydanları dolduran, tankların üzerine çıkan kahraman milletimiz yalnızca darbe girişimini püskürtmekle kalmamış, aynı zamanda “Türkiye'de darbe” deyimine de en büyük darbeyi vurmuş, darbeye cüret edenlere nasıl darbe yapılacağını bütün dünyaya en güzel şekilde göstermiştir. Bu bakımdan 15 Temmuz, yalnızca Türkiye'nin değil, dünyanın tarihine geçecek, Milli İrade Bayramı'dır. Bu süreçte, öncelikle Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan ve Sayın Başbakanımız ile hükümetimizin kararlığı halkımıza cesaret vermiştir. Yine, darbeye kalkışanlara bir ağızdan karşı çıkan parti liderleri ile STK'larımızın sağduyulu açıklamalarına ve basınımızın darbe karşıtı tutumuna teşekkür ediyoruz. Demokrasimize sahip çıkan necip milletimize, güvenlik güçlerimize, darbe girişimine destek vermeyen ordu mensuplarımıza tek tek teşekkür ediyoruz” denildi.

“Askerle milleti karşı karşıya getirmek üzere bu ihanet tezgahını tasarlayan hainlerin tek tek temizlenmesini ve en ağır ve caydırıcı cezaları almasını bekliyoruz.” Denilen açıklamada, “İş alemi olarak, milletin iradesine sahip çıkmasının, orta ve uzun vadede siyasetten ekonomiye, adaletten yargıya kadar birçok alanda olumlu sonuçlarını yaşayacağımıza inanıyoruz. Gün birlik günüdür. Bu darbe teşebbüsü ve terör saldırıları inşallah atlatılmıştır. Yine de milletimizin, bu gibi olayların bir daha yaşanmaması için tedbir ve teyakkuz halinde kalması önemlidir. Allah yar ve yardımcımız olsun, bu millete bir daha karanlık geceler göstermesin” ifadelerine yer verildi.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
10.05.2025
16:07
Genç`te Engelliler Haftası`na Sessiz Ama Derin Bir Dokunuş
Genç'te Engelliler Haftası'na Sessiz Ama Derin Bir Dokunuş
Bedensel ve görme engelliler için kaldırımlarda empati uygulaması yapan HÜDAPAR Genç İlçe Gençlik Kolları üyeleri, kaldırım kenarlarına ivedilikle engelli rampalarının inşa edilmesi ve sarı takip alanlarının oluşturulması zorunluluğuna dikkat çektiler.
10.05.2025
15:47
Siyasi ve bürokrasiye eleştiri
Siyasi ve bürokrasiye eleştiri 'Nutuk atacaklar...!'
10-16 Mayıs Engelliler Haftası münasebetiyle açıklamada bulunan Altınokta Körler Derneği Bingöl Şube Başkanı Hidayet Becerekli, engellilerin sorunlarını özetleyip siyasi ve bürokrasiye sert çıktı: 'Bizleri öven, 'her birimiz engelli adayıyız' diye biten nutuklar atacaklar. Eğlenceli, ikramlı davetlerde ne kadar engelli sever olduklarını göstererek haftamızı kutlayarak görevlerini yapmış olmanın huzuruyla koltuklarına gömüleceklerdir.'
10.05.2025
15:12
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu
Bingöl'ün Genç ilçesinde, jandarma ekiplerince düzenlenen operasyonda 444 gram esrar ele geçirildi.
10.05.2025
15:03
AJet`ten Anneler Günü`ne özel yüzde 40 indirim!
AJet'ten Anneler Günü'ne özel yüzde 40 indirim!
Türkiye'nin genç hava yolu markası AJet, Anneler Günü'nü özel bir kampanyayla kutluyor. AJet, 11 Mayıs Anneler Günü kampanyası ile, tüm yurt içi ve yurt dışı uçuşlarda misafirlerine yüzde 40 indirim imkanı sunuyor.
09.05.2025
17:21
Vali Usta:
Vali Usta: 'Bu tabiat atalarımızın değil, geleceğimizin emanetidir'
'Orman Benim' faaliyeti kapsamında Yeni mahalle Çamlık alanında yapılan çevre temizliği etkinliğine katılan Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta: ' Çocuklarımızla, gençlerimizle, velilerimizle Çamlık mevkiini yanıcı maddelerden, çöplerden arındırıyoruz ve Bingöl'de bir farkındalık oluşturmak istiyoruz. Bu ormanlar, bu tabiat, bu çevre atalarımızın bizlere mirası değil, bizden sonraki nesillerin bizlere emanetidir' dedi.
09.05.2025
15:06
AK Gençlik`ten 3. Geleneksel Liseler Arası Futbol Turnuvası
AK Gençlik'ten 3. Geleneksel Liseler Arası Futbol Turnuvası
AK Parti Bingöl Gençlik Kolları Başkanı Enes Aslan, gençlerin sosyal ve sportif faaliyetlerde daha aktif yer almasını önemsediklerini belirtti.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın