KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Ağustos 2026 Çarşamba
°C

Stresten kalp damarı yırtıldı

Üniversite giriş sınavına hazırlanırken stresten kalp ana damarında yırtılma oluşan genç kız ölümden döndü.

Stresten kalp damarı yırtıldı
11 OCAK 2008 CUMA 09:29
0
1170
0
AA aa
Üniversite giriş sınavına hazırlanırken kalp ana damarında yırtılma meydana gelen lise öğrencisi genç kız, Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Ana Bilim Dalında geçirdiği operasyonla sağlığına kavuştu.

DEÜ Tıp Fakültesi Kalp Damar Cerrahisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Eyüp Hazan, 17 yaşındaki Gamze Emek'in şiddetli göğüs ağrısı şikayetiyle acil servise getirildiğini belirterek, “Hastanın gerekli olan tahlil ve tetkiklerini istedim. Sonuçlar çıkınca, kalp ana damarının patladığı anlaşıldı ve vakit kaybetmeden hastayı hemen ameliyata aldım” dedi.

Yaklaşık 3 saat süren operasyonla Emek'in patlayan kalp ana damarı (aort) ve aort kapağının değiştirildiğini bildiren Prof. Dr. Hazan, şunları söyledi:

“Hastamızda kalp ana damarı çok genişmiş (marfan sendromu) ve muhtemelen strese bağlı olarak patlamış. Normali 2-2 buçuk santim olması gereken damar genişliği, 4 santimetreydi. Patlayan damarını değiştirdik. Ayrıca hastamıza by-pass ameliyatı yaptık, hastamızın
kalbindeki bütün damarlar değişmiş oldu.”

Hazan, Emek'in ameliyattan bir hafta sonra taburcu olabileceğini, okula ise ancak üç hafta sonra gidebileceğini belirtti.

Kalp ana damarı patlağının, genellikle yaşlı erkek hastalarda görüldüğüne dikkati çeken Prof. Dr. Hazan, “Normal şartlarda gençlerde rastlanmayan kalp ana damarı yırtılmasında stresin büyük etkisi var. Araştırınca, kızımızın üniversite sınavına hazırlandığını öğrendik. Bu da büyük bir stres kaynağı” dedi.

Atakent Lisesi son sınıf öğrencisi Gamze Emek de evde otururken şiddetli bir göğüs ağrısı hissettiğini belirterek, “Doğuştan kalbimde bir sorun vardı aslında. Düzenli kontrole gidiyordum. Nedenini bilmiyorum ama evde otururken şiddetli bir ağrı hissettim. Çok korktum” dedi.
Üniversite sınavına hazırlandığını, bu nedenle okuldan uzak kalacağı için çok üzüldüğünü ifade eden Emek, “Şu anda gayet iyiyim, bir an önce ders çalışmaya başlamak istiyorum. Üniversite sınavında psikoloji bölümünü kazanmak hedefim” diye konuştu.

Gamze'nin babası Abdullah Emek, 3 çocuğu daha bulunduğunu, en büyük çocuğunun Gamze olduğunu belirterek, “Kızım fenalaşınca birkaç hastaneye götürdük, ancak kabul edilmedi. Buraya getirdik, hemen ameliyata alındı. Kızımın sağlık durumu gayet iyi. Doktorlarına çok teşekkür ediyorum” dedi.



Hürriyet
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
18.08.2026
16:08
Afşin, TOKİ Başkan Yardımcısı Oldu
Afşin, TOKİ Başkan Yardımcısı Oldu
TOKİ İhale Dairesi Başkanlığı görevini uzun yıllar sürdüren Bingöllü hemşehrimiz Abdulvahap Afşin, yayımlanan yeni atama kararıyla Toplu Konut İdaresi Başkan Yardımcılığı görevine getirildi.
18.08.2026
16:07
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürü değişti!
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürü değişti!
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğünde görev değişikliğine gidildi. Geçtiğimiz yıl göreve getirilen Mehmet Fatih Aktay'ın yerine, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Ödeme Daire Başkanı Hikmet Güneş atandı. Güneş, Bingöl'deki görevine başladı.
18.08.2026
16:06
Araç Bahçeye Uçtu: 1 Yaralı
Araç Bahçeye Uçtu: 1 Yaralı
Bingöl'ün Genç ilçesinde kontrolden çıkan otomobil yol kenarındaki bahçeye uçtu. Kazada araçta bulunan Abdülhakim Tuğal hafif yaralandı.
18.08.2026
16:05
Bayram`a TMOK`ta Önemli Görev
Bayram'a TMOK'ta Önemli Görev
Bingöl Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Alican Bayram, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi bünyesindeki Olimpik Bilim, Teknoloji ve İnovasyon Komisyonu üyeliğine atandı. Bayram, TMOK bünyesindeki kurul ve komisyonlarda Bingöl Üniversitesi ve Bingöl'ü temsilen görev alan ilk akademisyen oldu.
18.08.2026
16:04
Bingöl`de kaza! Otomobil ters döndü: 3 yaralı
Bingöl'de kaza! Otomobil ters döndü: 3 yaralı
Yaralılar, olay yerinde yapılan ilk müdahalelerin ardından ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.
18.08.2026
16:03
Bingöl Üniversitesi YKS`de Yüzde 99,20 Doluluk Oranına Ulaştı
Bingöl Üniversitesi YKS'de Yüzde 99,20 Doluluk Oranına Ulaştı
2026 YKS yerleştirme sonuçları açıklandı. Bingöl Üniversitesi'nin 3 bin 783 kişilik lisans ve ön lisans kontenjanının 3 bin 760'ı doldu. Üniversitenin genel doluluk oranı yüzde 99,20 olurken, ön lisans programlarında yüzde 100 doluluk sağlandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın