KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Haziran 2025 Pazartesi
°C

Stresten uzak durdu 5 yıl kazandı

5 yıl önce kalp yetmezliği teşhisi konarak ''by-pass ameliyatı şansını kaybetmişsin, kalp nakli yapılması gerekli'' denilen Kamil Akın Yağızkurt (68), nakil olmadığı halde stresten uzak yaşadığı için hayattan 5 yıl daha kazandı. Bu süre içinde Yağızkurt, böbrek tümörleri ve prostat nedeniyle 4 ameliyat geçirdi.

Stresten uzak durdu 5 yıl kazandı
12 ŞUBAT 2010 CUMA 22:10
0
1208
0
AA aa

Kent Hastanesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Alanya'da yaşayan Kamil Akın Yağızkurt, 2005'te kalp rahatsızlığı şikayetiyle doktora başvurduğunda, kendisine son dönem kalp yetmezliği teşhisi konularak, kalbinin by-pass ameliyatını kaldıracak güçte olmadığı, kalp nakli gerektiği bildirildi.

Kalp nakli riskini göze almayan Yağızkurt'a kalp pili takıldı. Doktorların normal şartlarda kısa bir ömür biçtiği hasta, bu süre içinde tavsiyelere uyarak ve ilaçlarını kullanarak günlük yaşantısına devam etti.

Alanya'da yaşayan Yağızkurt, eşiyle yaşadığı müstakil evinde bahçeyle uğraşarak, balık avlayarak, şehir dışında yaşayan çocuklarının da ilgi ve desteğiyle kalbiyle ilgili herhangi bir sorun yaşamadan 5 yıl geçirdi. Bu süre içerisinde prostat şikayetiyle İzmir'deki Kent Hastanesine başvuran Yağızkurt'a yapılan tetkiklerde, prostat hastalığının yanı sıra her iki böbreğinde tümör kisti tespit edildi.

Kamil Akın Yağızkurt'un böbreklerindeki kötü huylu tümörlerden birisi Gazi Üniversitesi Hastanesinde lokal anestezi altında krioterapi denilen dondurma yöntemiyle, diğeri de genel anestezi ile alındı. Böbrek tümörlerinden kurtarıldıktan sonra geçtiğimiz günlerde Kent Hastanesinde lokal anestezi altında ''greenlight'' olarak bilinen prostat ameliyatı uygulandı. Lazerle prostat ameliyatını olan Yağızkurt'un sağlık durumu oldukça iyi.

PATLAMAYA HAZIR BOMBA

Hastanın prostat ameliyatını gerçekleştiren Doç. Dr. Ömer Öge, 5 yıl önce kalp nakli gerekli denen ve 68 yaşında olan hastanın cerrahlar için ''patlamaya hazır bomba'' olduğunu belirterek, bu durumda olana anestezi vermenin çok yüksek risk taşıdığını söyledi.

Kalp nakli olmadığı takdirde bir iki yıl ömür biçilen Yağızkurt ise şunları anlattı:

''Sağlığımı hem doktorlarımın başarısına, hem de huzurlu bir yaşam sürmeme borçluyum. Ailemin sevgisi ve desteği de moral oldu. Bana 'kalp nakli olmazsan az yaşarsın' dediklerinde nakil risklerini göze almadığım için ameliyatı kabul etmedim ama hayata da küsmedim. Günlük yaşantıma devam ettim. Balık tuttum, ava gittim, bahçede çalıştım, çocuklarımla bol bol zaman geçirdim. Üzüntü yaşamadım ve her sabah sağlıklı bir şekilde uyandığım için şükrettim.''

AA

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
20.06.2025
22:54
Turhan`dan Bingöl`e vefa! İki okul yaptıracak
Turhan'dan Bingöl'e vefa! İki okul yaptıracak
Bingöl'de birçok alanda destek sunan Katılımevim Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Turhan, bu kez eğitime sunduğu büyük katkıyla adından söz ettirdi. Turhan, Bingöl'de anne ve babası adına iki okul yaptıracak. Protokol sonrası Turhan'a teşekkür eden Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta; 'Okullarımızın Bingöl'ümüze ve evlatlarımıza hayırlı olmasını diliyorum' dedi.
20.06.2025
21:35
HSK kararnamesi yayımlandı! Bingöl`e gelen ve giden hâkim ile savcılar belli oldu
HSK kararnamesi yayımlandı! Bingöl'e gelen ve giden hâkim ile savcılar belli oldu
HSK Birinci Dairesi'nin hâkim ve cumhuriyet savcılarının talepleri doğrultusunda yaptığı değerlendirme sonucu hazırlanan kararname, Kurulun internet sitesinde yayımlandı. Kararname kapsamında Bingöl geneli 22 isimin yeri değişti. İşte Bingöl'e gelenler ile Bingöl'den gidecekler…
20.06.2025
18:17
Bingöl`de satışa çıkarılan o konutlar neden pahalı?
Bingöl'de satışa çıkarılan o konutlar neden pahalı?
Konuyu uzmanına sorduk ve fiyat yüksekliğinin sebepleri, diğer illerle fiyat farklığının sebepleri, kurumsal çerçevenin kamuoyunda yanlış yorumlanışı ve dahil edilmeyen konutların akıbetini tek tek açıkladı. Fiyatı yüksek bulan uzman isim, yapılacakları ise şöyle sıraladı;
20.06.2025
17:02
Bingöl`de 5 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan zanlı yakalandı
Bingöl'de 5 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan zanlı yakalandı
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada, 5 yıl 2 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan zanlı yakalandı ve işlemlerin ardından cezaevine teslim edildi.
20.06.2025
16:54
Bingöl`de 19 bin kök skunk bitkisi ele geçirildi
Bingöl'de 19 bin kök skunk bitkisi ele geçirildi
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada, 4 farklı noktada toplam 19 bin 513 kök skunk bitkisi ele geçildi.
20.06.2025
16:37
Bingöl`de ihbar üzerine denetim yapan ekipler zincir markete cezayı kesti
Bingöl'de ihbar üzerine denetim yapan ekipler zincir markete cezayı kesti
Bingöl Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, bir zincir markette tarihi geçmiş süt, tavuk ve açıkta bırakılmış kıyma ürünleri tespit etti. Denetim sonrası markete 21 bin TL ceza kesildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın