KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
29 Temmuz 2026 Çarşamba
°C

Su borcunu ödemeyenlere savcılık yolu gözüktü

2 milyon YTL su borcu alacaklarının bulunduğu kaydeden Ketenalp, borcu bulunanların mağdur olmamaları için en kısa sürede gerekli ödemeyi yapmalarını istedi

Su borcunu ödemeyenlere savcılık yolu gözüktü
01 AĞUSTOS 2007 ÇARŞAMBA 10:05
0
1394
0
AA aa
Yıllardır biriken su borcunun tahsili için son çareye başvuran Bingöl Belediyesi, borcunu ödemeyenleri savcılığa bildirdi.
Her ay 150 bin YTL civarında su alacağı tahsil etmesi gereken ancak siyasi olduğu için vatandaşın borcunu ödemediği Bingöl Belediyesinin artık bundan sonraki süreçte borç takibini icra müdürlüğü yapacak.
Yaptığı açıklamasında yıllardır biriken su borçlarının tahsilinin müfettiş kararı üzerine savcılığa başvurduklarını belirten Belediye Başkanı Hacı Ketenalp; “Geçtiğimiz günlerde tüm kurumlarda olduğu gibi Belediyemizde de denetimler olmuştur. Bu denetim sırasında 2 trilyonluk su alacağımızı gören müfettiş, kanunen durumun savcılığa bildirilmesi gerektiğini, aksi halde suç işlendiğini açıkladı. Gerekli başvuruların yapılmaması durumunda ilgili birim amirleri hakkında işlem yapacağını söyleyen müfettiş, kanunların yerine getirilmesi gerektiğini anlattı. Bizlerde bu uyarışlar üzerine su borunu ödemeyenleri savcılığa bildirdik” dedi.
Bu borcun tahsil edilememesindeki en büyük sebebin halkın, olaylara ‘ben seçtim' mantığıyla yaklaşması olduğunu vurgulayan Ketenalp, hiçbir şekilde halkın mağduriyetine taraftar olmadıklarını ancak kanunları da yerine getirmekle yükümlü olduklarının altını çizdi.
Belediyeye ödenmesi gereken su, çevre temizlik ve benzeri ödemelerin hafife alınmasını eleştiren Ketenalp; “İnsanlarımız en ufak bir eksiklikte eleştirisini yapabiliyor. Telefon ve elektrik faturalarını gününde ödeyen vatandaşımız, su borcunu aylarca hatta yıllarca ödememe gereği duyabiliyor. Çünkü, borcunu ödemediği an Telekom ve TEDAŞ'tan hizmet alamayacağını biliyor. Yıllardır belediye yönetimlerinin insaflı yaklaşımları ve ‘belki öderler' düşünceleri yüzünden biriken borçlar ciddi bir rakama ulaştı. Şuanda 2 Milyon YTL'nin üzerinde su borcu alacağımız var ancak tahsilatımızı yapamıyoruz. Nitekim bundan sonraki borç takibini savcılık yapacak. Ödemelerini yapmayanlar cezalandırılacak” diye konuştu.
Yerel yönetimlerin, halkın ödediği su parası, çevre temizlik vergisi ve reklâm paralarıyla ayakta durduğuna dikkat çeken Ketenalp, ‘daha fazla hizmet istiyorsak vatandaşlık görevlerimizi yerine getirmeliyiz ve borcumuzu zamanında ödemeliyiz' diyerek borçlulara çağrıda bulundu.
Vatandaşı mağdur etmek istemediklerini ancak kanunları yerine getirmek zorunda olduklarını Ketenalp, su ve çevre temizlik borcu bulunanların mağdur olmamaları için en kısa sürede gerekli ödemeyi yapmalarını istedi




BingolOnline / Bingöl Kent Haber

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
29.07.2026
03:32
Bingöl`de Okullar Yeni Döneme Hazırlanıyor!
Bingöl'de Okullar Yeni Döneme Hazırlanıyor!
Yeni eğitim yılı öncesi eğitim yatırımlarına hız verildi. Bingöl İl Özel İdaresi, merkez ve ilçelerdeki okul ile pansiyon binalarını kapsayan güçlendirme ve onarım çalışmaları için ağustos ayında peş peşe ihaleler gerçekleştirecek.
29.07.2026
03:30
Bingöl`de Zehir Tacirlerine Darbe: 2 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de Zehir Tacirlerine Darbe: 2 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de polis ekiplerince düzenlenen uyuşturucu operasyonunda yaklaşık 1,8 kilogram metamfetamin ile uyuşturucu hap ve eroin ele geçirildi. Operasyonda gözaltına alınan 2 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
29.07.2026
03:30
Bingöl`de Fideler Daha Yeni Çiçek Açtı, Komşuda Hasat Başladı
Bingöl'de Fideler Daha Yeni Çiçek Açtı, Komşuda Hasat Başladı
Bu yıl etkisini uzun süre sürdüren yağışlar ve serin hava, Bingöl'de sebze üretimini haftalarca geciktirdi. Komşu il Muş'ta ise 40 dereceyi bulan sıcaklık altında biber hasadı başladı, ürünler Türkiye'nin dört bir yanına gönderilmeye başlandı.
29.07.2026
03:28
Genç Viyadüğü Giriş ve Çıkışı Yenileniyor
Genç Viyadüğü Giriş ve Çıkışı Yenileniyor
Uzun süredir trafik güvenliği açısından eleştirilen Genç ilçe giriş ve çıkışı yeniden düzenleniyor. AK Parti İl Başkanı Yılmaz Seven, bağlantı yollarının yapılacağını ve TOKİ konutlarını da kapsayan yeni ulaşım düzenlemesi için karar alındığını açıkladı.
29.07.2026
03:27
Canlı:
Canlı: 'Taklit Arttı, Bingöl Kültürü Geriye Düştü'
Düğünlerde Bingöl'e ait türkülerin giderek daha az seslendirildiğini, yöresel oyun ve kıyafetlerin yerini farklı kültürlerin taklidinin aldığını belirten Ses Sanatçısı Veysel Canlı, yerel hafızanın korunması için 'öze dönüş' çağrısında bulundu.
29.07.2026
03:24
Baraj Kapakları Açıldı, Murat Nehri`nde Mahsur Kaldı
Baraj Kapakları Açıldı, Murat Nehri'nde Mahsur Kaldı
Bingöl'ün Genç ilçesinde Murat Nehri kıyısında piknik yapan bir kişi, baraj kapaklarının açılmasıyla su seviyesinin aniden yükselmesi sonucu nehir ortasındaki adacıkta mahsur kaldı. Vatandaş, AFAD ekiplerinin müdahalesiyle kurtarıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın