Bingöl'ün yıllarca su ihtiyacını karşılayacak olan (!) Kürük İçme Suyu, hava sıcaklıklarının giderek arttığı bugünlerde etkisini yitirmeye başladı. Son günlerde il merkezinde baş gösteren su kesintileri, halkın yoğun tepkilerini de beraberinde getirdi.
Özellikle gündüz vakitlerinde suların kesilmesine tepki gösteren vatandaşlar, zaman zaman etkili olan yağmura rağmen su sıkıntısı yaşanmasına bir anlam veremediklerini vurguladılar.
Hava sıcaklıklarının giderek arttığı bugünlerde su kesintilerinin yaşanmasından dolayı ciddi mağduriyetler yaşadıklarını belirten vatandaşlar, belediyeyi duyarsızlıkla suçladı. Sorunun uzun süre devam etmesinin ilgililerin duyarsızlığından kaynaklandığını savunan vatandaşlar, sorunun neden kaynaklandığı yada kesintilerin hangi saatler arasında yapılacağının bildirilmemesine de sert çıktı.
Aktarılan sorunlar üzerine Bingöl Belediyesi Su şebeke Amirliği'nden konuyla ilgili bilgi alındı. Sorunun, özellikle gündüz saatlerinde halı yıkama, bağ-bahçe sulamasından kaynaklandığı belirtildi. Suyun israf edildiği, bu nedenle depolar boşaldığı için sıkıntının yaşandığını aktaran yetkililer, sorunun tedbirsiz su tüketiminden kaynaklandığını ileri sürdüler ve halkın bu konuda hassasiyet göstermesini istediler.
Kürük İçme Suyu membalarının yerinde incelenmesi için bölgeye ekip göndereceklerini aktaran yetkililer, sorunun ileriki günlerde ciddi sıkıntılara sebebiyet vermeden önlem alacaklarını ifade ettiler. Yetkililer, sorunun minimum seviyeye indirilmesin de ise en büyük görevin yine halka düştüğünü vurguladılar.
BingolOnline / Bingöl Kent Haber