KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Haziran 2026 Cuma
°C

Su maymunu uyarısı

Bingöl Sanayi ve Ticaret İl Müdürü M.Mesut İlhan, laboratuvar incelemeleri ve araştırmalar sonucunda &';su maymunu” olarak tabir edilen ve oyuncak gibi de satılan jel toplarının özellikle çocuk sağlığı ve güvenliği açısından risk oluşturduğu yönünde tespitlerin yapıldığını söyledi.

Su maymunu uyarısı
15 EKİM 2010 CUMA 09:44
3
8515
2
AA aa

Renkli jel toplarının yutulması halinde hayati risk taşıdığını belirten Mesut İlhan, suyla temas ettiğinde 400 kata kadar büyüyen 'su maymunu', 'bio-gel' gibi renkli jel topların yutulması halinde hayati tehlike yaratabileceğinin tespit edildiğini kaydetti. İlhan, “ Son günlerde Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğümüzce bakkal, market, kırtasiye, okul kantinleri, oyuncak ve hediyelik eşya satan satış yerlerinde ‘su maymunu', ‘büyüyen su topları', ‘bio-gel' gibi isimlerle çocuklara yönelik satılan ve çocuklar tarafından oyuncak olarak değerlendirilen ürünlerin yutulması halinde ölüme yol açabileceği ve tüketicilerin sağlığı açısından tehlike yaratabileceği sebebiyle denetimler gerçekleştirilerek satıcılar uyarılmış ve ürünlerin raflarda kaldırılması sağlanmıştır. Bu nedenle bu ürünün özelikle çocuk sağlığı ve güvenliği açısından büyük risk oluşturduğu göz önünde bulundurularak ürünün oyuncak olmadığı dekorasyon amaçlı olduğu bilgisinin ambalaj üzerine yazılması gerektiği ve sadece çiçekçiler ve canlı bitki satışı yapan mağazalar tarafından satışının yapılabileceği ve bakkal, market, kırtasiye, okul kantinleri, oyuncak ve hediyelik eşya satışı yapılan yerlerde satışların yapılmaması gerekmektedir. Her ne kadar bu ürünler bitkilerin yaşaması ve dekorasyon amaçlı üretilse de, özellikle ilkokul çağındaki çocuklarımız tarafından oyuncak olarak satın alınmaktadır. Özellikle okulların yakın bir süre önce açılması dikkate alınarak söz konusu ürünlerin çocuklara satılmaması ve anne-babaların da konuda gerekli özeni göstererek çocuklarını bu ürünlerden uzak tutmaları, oluşabilecek üzücü vakaların önüne geçmek adına faydalı olacaktır.”diye konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_96946)
22 Aralık 2022 Perşembe 16:44
Biz buguguz ama yutmayiz ki sacmalik benim 1 bucuk sise dolusu su maamunum var
Misafir Kullanıcı (@Misafir_94375)
30 Temmuz 2022 Cumartesi 11:43
Teşekürler
19.06.2026
10:46
Bingöl`de Menengiç Ağaçları Ekonomiye Kazandırılıyor
Bingöl'de Menengiç Ağaçları Ekonomiye Kazandırılıyor
Bingöl'de doğal olarak yetişen menengiç ağaçları, yürütülen aşılama çalışmalarıyla fıstık üretimine kazandırılıyor. Genç ilçesine bağlı Ericek Köyü'nde devam eden çalışmaları yerinde inceleyen Vali Cahit Çelik, yetkililerden bilgi aldı.
19.06.2026
10:23
Bingöl`de Tır ile Otomobil Çarpıştı: 3 Yaralı
Bingöl'de Tır ile Otomobil Çarpıştı: 3 Yaralı
Bingöl'ün Solhan ilçesinde tır ile otomobilin kafa kafaya çarpıştığı trafik kazasında 3 kişi yaralandı. Yaralılar, olay yerindeki ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı.
19.06.2026
10:13
Bingöl`de başıboş hayvan kazası! Eşek telef oldu
Bingöl'de başıboş hayvan kazası! Eşek telef oldu
Bingöl-Muş karayolunda aniden yola çıkan eşeğe otomobil çarptı. Kazada eşek telef olurken, araçta maddi hasar meydana geldi.
19.06.2026
09:57
Bingöl Dahil 8 İlde Operasyon: 34 Mağara ve Sığınak İmha Edildi
Bingöl Dahil 8 İlde Operasyon: 34 Mağara ve Sığınak İmha Edildi
Jandarma ekiplerince Bingöl'ün de aralarında bulunduğu 8 ilde gerçekleştirilen arama ve tarama faaliyetlerinde 34 mağara, sığınak ve barınma alanı imha edildi. Operasyonlarda çok sayıda silah, mühimmat ve patlayıcı madde ele geçirildi.
18.06.2026
14:28
HÜDA PAR`dan Bingöl-Adaklı Yolu İçin Acil Çağrı
HÜDA PAR'dan Bingöl-Adaklı Yolu İçin Acil Çağrı
HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Yunus Emiroğlu, Adaklı ziyaretinde ilçe merkezi ve köylerdeki sorunları gündeme taşıdı. Bingöl-Adaklı yolunun yıllardır çözüm beklediğini belirten Emiroğlu, yetkililere çağrıda bulunarak, 'Bu yol binlerce vatandaşın kullandığı hayati bir güzergâh. Yaşanan mağduriyet artık sona ermelidir' dedi.
18.06.2026
13:49
Bingöl`ün mayıs ayı konut satış verisi açıklandı
Bingöl'ün mayıs ayı konut satış verisi açıklandı
Türkiye genelinde konut satışları mayıs ayında geçen yılın aynı dönemine göre gerilerken, Bingöl'de 175 konut satışı gerçekleşti. Veriler, bölgede en fazla konut satışının Elazığ'da yapıldığını ortaya koydu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın