KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
04 Ağustos 2026 Salı
°C

Su maymunu uyarısı

Bingöl Sanayi ve Ticaret İl Müdürü M.Mesut İlhan, laboratuvar incelemeleri ve araştırmalar sonucunda &';su maymunu” olarak tabir edilen ve oyuncak gibi de satılan jel toplarının özellikle çocuk sağlığı ve güvenliği açısından risk oluşturduğu yönünde tespitlerin yapıldığını söyledi.

Su maymunu uyarısı
15 EKİM 2010 CUMA 09:44
3
8628
2
AA aa

Renkli jel toplarının yutulması halinde hayati risk taşıdığını belirten Mesut İlhan, suyla temas ettiğinde 400 kata kadar büyüyen 'su maymunu', 'bio-gel' gibi renkli jel topların yutulması halinde hayati tehlike yaratabileceğinin tespit edildiğini kaydetti. İlhan, “ Son günlerde Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğümüzce bakkal, market, kırtasiye, okul kantinleri, oyuncak ve hediyelik eşya satan satış yerlerinde ‘su maymunu', ‘büyüyen su topları', ‘bio-gel' gibi isimlerle çocuklara yönelik satılan ve çocuklar tarafından oyuncak olarak değerlendirilen ürünlerin yutulması halinde ölüme yol açabileceği ve tüketicilerin sağlığı açısından tehlike yaratabileceği sebebiyle denetimler gerçekleştirilerek satıcılar uyarılmış ve ürünlerin raflarda kaldırılması sağlanmıştır. Bu nedenle bu ürünün özelikle çocuk sağlığı ve güvenliği açısından büyük risk oluşturduğu göz önünde bulundurularak ürünün oyuncak olmadığı dekorasyon amaçlı olduğu bilgisinin ambalaj üzerine yazılması gerektiği ve sadece çiçekçiler ve canlı bitki satışı yapan mağazalar tarafından satışının yapılabileceği ve bakkal, market, kırtasiye, okul kantinleri, oyuncak ve hediyelik eşya satışı yapılan yerlerde satışların yapılmaması gerekmektedir. Her ne kadar bu ürünler bitkilerin yaşaması ve dekorasyon amaçlı üretilse de, özellikle ilkokul çağındaki çocuklarımız tarafından oyuncak olarak satın alınmaktadır. Özellikle okulların yakın bir süre önce açılması dikkate alınarak söz konusu ürünlerin çocuklara satılmaması ve anne-babaların da konuda gerekli özeni göstererek çocuklarını bu ürünlerden uzak tutmaları, oluşabilecek üzücü vakaların önüne geçmek adına faydalı olacaktır.”diye konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_96946)
22 Aralık 2022 Perşembe 16:44
Biz buguguz ama yutmayiz ki sacmalik benim 1 bucuk sise dolusu su maamunum var
Misafir Kullanıcı (@Misafir_94375)
30 Temmuz 2022 Cumartesi 11:43
Teşekürler
03.08.2026
18:28
Doğada Önce Antrenman Sonra Temizlik Yaptılar
Doğada Önce Antrenman Sonra Temizlik Yaptılar
Bingöl Belediye Yaşam Spor Kulübü MuayThai sporcuları, Alibir Köyü mevkiindeki doğa antrenmanının ardından çevredeki cam şişe ve atıkları toplayarak hem spor yaptılar hem de çevre temizliğiyle örnek bir farkındalık çalışmasına imza attılar.
03.08.2026
18:26
Bingöl`de 4 aylık bebek uçak ambulansla Ankara`ya sevk edildi
Bingöl'de 4 aylık bebek uçak ambulansla Ankara'ya sevk edildi
Bingöl Devlet Hastanesi'nde kalp yetmezliği ve metabolik hastalık şüphesiyle tedavi gören 4 aylık bebek, ileri tetkik ve tedavi amacıyla uçak ambulansla Ankara Etlik Şehir Hastanesi'ne sevk edildi.
03.08.2026
11:28
Bingöl`de Bir Haftada 19 Tutuklama
Bingöl'de Bir Haftada 19 Tutuklama
Jandarmanın 24-31 Temmuz tarihleri arasında yürüttüğü operasyonlarda 76 şüpheli hakkında işlem yapılırken, 19 kişi tutuklandı. Operasyonlarda binlerce kök kenevir, silah, mühimmat ve uyuşturucu madde ele geçirildi.
03.08.2026
01:00
Adaklı`da Diyaliz Hastalarının Çilesi Sona Erdi
Adaklı'da Diyaliz Hastalarının Çilesi Sona Erdi
Adaklı Devlet Hastanesi bünyesinde hizmete açılan diyaliz merkeziyle, ilçedeki hastalar artık tedavileri için Bingöl merkeze gitmek zorunda kalmayacak. Dört cihazla hizmet verecek merkez, özellikle yaz aylarında memleketine gelen diyaliz hastaları için de önemli bir ihtiyacı karşılayacak.
03.08.2026
00:59
Genç`te Kronik Soruna Neşter
Genç'te Kronik Soruna Neşter
Genç Belediyesi, Kültür Mahallesi ile Sanayi Sitesi, Meslek Yüksekokulu, İlçe Jandarma Komutanlığı ve Eski Cezaevi bölgesini kapsayan yol ve altyapı çalışmalarıyla uzun yıllardır çözülemeyen ulaşım sorununu kalıcı olarak gidermeyi hedefliyor. Belediye Başkanı Kemal Tartar, 'İlçemizi adım adım geleceğe hazırlıyoruz' dedi.
03.08.2026
00:58
LPG`ye Zam Kapıda! Tabelalar Gece Yarısı Değişecek
LPG'ye Zam Kapıda! Tabelalar Gece Yarısı Değişecek
Akaryakıt fiyatlarında beklenen yeni artışın gece yarısından itibaren pompaya yansıması öngörülüyor. Zamla birlikte Bingöl'de otogaz kullanan araç sahiplerini de daha yüksek yakıt maliyetleri bekliyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın