KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
26 Mart 2025 Çarşamba
°C

Su maymunu uyarısı

Bingöl Sanayi ve Ticaret İl Müdürü M.Mesut İlhan, laboratuvar incelemeleri ve araştırmalar sonucunda &';su maymunu” olarak tabir edilen ve oyuncak gibi de satılan jel toplarının özellikle çocuk sağlığı ve güvenliği açısından risk oluşturduğu yönünde tespitlerin yapıldığını söyledi.

Su maymunu uyarısı
15 EKİM 2010 CUMA 09:44
2
7123
2
AA aa

Renkli jel toplarının yutulması halinde hayati risk taşıdığını belirten Mesut İlhan, suyla temas ettiğinde 400 kata kadar büyüyen 'su maymunu', 'bio-gel' gibi renkli jel topların yutulması halinde hayati tehlike yaratabileceğinin tespit edildiğini kaydetti. İlhan, “ Son günlerde Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğümüzce bakkal, market, kırtasiye, okul kantinleri, oyuncak ve hediyelik eşya satan satış yerlerinde ‘su maymunu', ‘büyüyen su topları', ‘bio-gel' gibi isimlerle çocuklara yönelik satılan ve çocuklar tarafından oyuncak olarak değerlendirilen ürünlerin yutulması halinde ölüme yol açabileceği ve tüketicilerin sağlığı açısından tehlike yaratabileceği sebebiyle denetimler gerçekleştirilerek satıcılar uyarılmış ve ürünlerin raflarda kaldırılması sağlanmıştır. Bu nedenle bu ürünün özelikle çocuk sağlığı ve güvenliği açısından büyük risk oluşturduğu göz önünde bulundurularak ürünün oyuncak olmadığı dekorasyon amaçlı olduğu bilgisinin ambalaj üzerine yazılması gerektiği ve sadece çiçekçiler ve canlı bitki satışı yapan mağazalar tarafından satışının yapılabileceği ve bakkal, market, kırtasiye, okul kantinleri, oyuncak ve hediyelik eşya satışı yapılan yerlerde satışların yapılmaması gerekmektedir. Her ne kadar bu ürünler bitkilerin yaşaması ve dekorasyon amaçlı üretilse de, özellikle ilkokul çağındaki çocuklarımız tarafından oyuncak olarak satın alınmaktadır. Özellikle okulların yakın bir süre önce açılması dikkate alınarak söz konusu ürünlerin çocuklara satılmaması ve anne-babaların da konuda gerekli özeni göstererek çocuklarını bu ürünlerden uzak tutmaları, oluşabilecek üzücü vakaların önüne geçmek adına faydalı olacaktır.”diye konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_96946)
22 Aralık 2022 Perşembe 16:44
Biz buguguz ama yutmayiz ki sacmalik benim 1 bucuk sise dolusu su maamunum var
Misafir Kullanıcı (@Misafir_94375)
30 Temmuz 2022 Cumartesi 11:43
Teşekürler
25.03.2025
06:54
Doğuştan bağırsağının bir kısmı olmayan bebek sağlığına kavuştu
Doğuştan bağırsağının bir kısmı olmayan bebek sağlığına kavuştu
Anne karnındayken bağırsağının bir kısmının olmadığı tespit edilen ve 3 binde bir görülen hastalıkla doğan bebek, düzenlenen operasyonla sağlığına kavuştu. Baba İdris Buttanrı: 'Ameliyat sonucunda çocuk Rabbime şükürler olsun iyileşti, sağlığına kavuştu' dedi ve teşekkür etti.
25.03.2025
06:52
Bingöl Kentpark Projesi`nde son rötuşlar
Bingöl Kentpark Projesi'nde son rötuşlar
Önümüzdeki aylarda temeli atılacak projeye dair öneriler ışığında yapılan değişiklerin sunulduğu Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta: 'Bizim önerilerimizin projeye yansıması ve işlerin hızlı ilerlemesi gerçekten sevindirici. Süreci yakından takip etmeye devam edecek, gelişmeleri paylaşacağım. İnşallah Bingöl için çok kıymetli bir kazanım ve çehresini değiştirecek bir proje olacak' dedi.
25.03.2025
06:51
Becerikli`den dayanışma iftarı
Becerikli'den dayanışma iftarı
İş insanı Metin Becerikli, Genç İlçesi'nde dayanışma iftarı verdi. Ramazan'ın birlik ve dayanışma ruhunun ön plana çıktığı iftarda, kardeşlik mesajları verildi.
25.03.2025
06:50
HAKSİAD Bingöl Şubesi`nden Gazze`de iftar
HAKSİAD Bingöl Şubesi'nden Gazze'de iftar
Hak Sanayici ve İş Adamları Derneği (HAKSİAD) Bingöl Şube Başkanlığı, Umut Kervanı Vakfı aracılığıyla Gazze'de 4 bin 300 kişilik iftar yemeği verdi.
25.03.2025
06:46
Bingöl`de bilardo salonunun nakline tepki!
Bingöl'de bilardo salonunun nakline tepki!
Bingöl İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü bünyesindeki bilardo salonunun kapatılıp farklı bir yere nakledilmesi sporcu camiasının tepkisine yol açtı! Bilardo severler, karardan dönülmesi çağrısında bulundu.
24.03.2025
07:31
12Bingölspor`dan teknik heyet kararı! Yollar ayrıldı
12Bingölspor'dan teknik heyet kararı! Yollar ayrıldı
Sahasında konuk ettiği Bitlis Özgüzelderespor'u 4-0 mağlup ederek 3 puanı alan 12Bingölspor, maç sonrası sürpriz bir kararla teknik heyetle yollarını ayırdı! Gerekçesi….
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın