KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
03 Haziran 2026 Çarşamba
°C

Su maymunu uyarısı

Bingöl Sanayi ve Ticaret İl Müdürü M.Mesut İlhan, laboratuvar incelemeleri ve araştırmalar sonucunda &';su maymunu” olarak tabir edilen ve oyuncak gibi de satılan jel toplarının özellikle çocuk sağlığı ve güvenliği açısından risk oluşturduğu yönünde tespitlerin yapıldığını söyledi.

Su maymunu uyarısı
15 EKİM 2010 CUMA 09:44
3
8479
2
AA aa

Renkli jel toplarının yutulması halinde hayati risk taşıdığını belirten Mesut İlhan, suyla temas ettiğinde 400 kata kadar büyüyen 'su maymunu', 'bio-gel' gibi renkli jel topların yutulması halinde hayati tehlike yaratabileceğinin tespit edildiğini kaydetti. İlhan, “ Son günlerde Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğümüzce bakkal, market, kırtasiye, okul kantinleri, oyuncak ve hediyelik eşya satan satış yerlerinde ‘su maymunu', ‘büyüyen su topları', ‘bio-gel' gibi isimlerle çocuklara yönelik satılan ve çocuklar tarafından oyuncak olarak değerlendirilen ürünlerin yutulması halinde ölüme yol açabileceği ve tüketicilerin sağlığı açısından tehlike yaratabileceği sebebiyle denetimler gerçekleştirilerek satıcılar uyarılmış ve ürünlerin raflarda kaldırılması sağlanmıştır. Bu nedenle bu ürünün özelikle çocuk sağlığı ve güvenliği açısından büyük risk oluşturduğu göz önünde bulundurularak ürünün oyuncak olmadığı dekorasyon amaçlı olduğu bilgisinin ambalaj üzerine yazılması gerektiği ve sadece çiçekçiler ve canlı bitki satışı yapan mağazalar tarafından satışının yapılabileceği ve bakkal, market, kırtasiye, okul kantinleri, oyuncak ve hediyelik eşya satışı yapılan yerlerde satışların yapılmaması gerekmektedir. Her ne kadar bu ürünler bitkilerin yaşaması ve dekorasyon amaçlı üretilse de, özellikle ilkokul çağındaki çocuklarımız tarafından oyuncak olarak satın alınmaktadır. Özellikle okulların yakın bir süre önce açılması dikkate alınarak söz konusu ürünlerin çocuklara satılmaması ve anne-babaların da konuda gerekli özeni göstererek çocuklarını bu ürünlerden uzak tutmaları, oluşabilecek üzücü vakaların önüne geçmek adına faydalı olacaktır.”diye konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_96946)
22 Aralık 2022 Perşembe 16:44
Biz buguguz ama yutmayiz ki sacmalik benim 1 bucuk sise dolusu su maamunum var
Misafir Kullanıcı (@Misafir_94375)
30 Temmuz 2022 Cumartesi 11:43
Teşekürler
03.06.2026
18:42
Bingöl Aşağıçarşı Yolu İhaleye Çıkıyor
Bingöl Aşağıçarşı Yolu İhaleye Çıkıyor
Bingöl Belediyesi, Aşağı Çarşı Yol Yapım Projesi için ihaleye çıkıyor. 4 kilometrelik güzergâhta yürütülecek çalışmalar kapsamında yol genişliği 18 metreye çıkarılacak, imar planına uygun acele kamulaştırma kararı doğrultusunda 10 mesken ve 28 ahır kaldırılacak. Projede ayrıca Hacı Rıza Camii bölgesine yaya merdivenleri ve yürüyüş yolu yapılacak.
03.06.2026
18:22
Tosun:
Tosun: 'Bingöl'ün Altındaki Güç, Bölgenin Geleceğini Değiştirebilir'
Bingöl ve çevresindeki jeotermal yatırımlara karşı başlayan direniş üzerine değerlendirmelerde bulunan Jeotermal Yatırımcıları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Tosun, Bingöl'ün fay hatları üzerindeki konumunun yalnızca deprem riskiyle değil, aynı zamanda jeotermal potansiyeliyle de bilimsel olarak değerlendirilmesi gerektiğini belirtti.
03.06.2026
18:12
A Milli Takım`a Dünya Kupası`nda Bingöl Balı Teklifi
A Milli Takım'a Dünya Kupası'nda Bingöl Balı Teklifi
Bingöl Balı Üreticileri Birliği, Dünya Kupası sürecinde A Milli Futbol Takımı'nın günlük enerji ihtiyacının karşılanmasına katkı sunmak amacıyla Türkiye Futbol Federasyonu'na Bingöl Balı desteği teklifinde bulundu.
03.06.2026
17:41
Bingöl Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi`nde İmplant Tedavisi Başladı
Bingöl Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nde İmplant Tedavisi Başladı
Bingöl Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nde implant tedavi hizmeti uygulanmaya başlandı. İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Samet Tatlı, yeni hizmetle vatandaşlara daha kapsamlı ve nitelikli sağlık hizmeti sunulacağını söyledi.
03.06.2026
03:36
30 yıllık hayal tehlikede! Başkan Özturan aday olmayacağını açıkladı
30 yıllık hayal tehlikede! Başkan Özturan aday olmayacağını açıkladı
30 yıl sonra profesyonel liglerde yeniden umut olan, şampiyonluklarla 2. Lig kapısını aralayan 12 Bingölspor'da tarihi bir kırılma yaşanıyor. Kulüp Başkanı Mehmet Engin Özturan'ın görevi bırakma kararı, sadece bir yönetim değişikliği değil; Bingöl futbolunun geleceğine ilişkin ciddi soru işaretlerini de beraberinde getirdi.
03.06.2026
00:20
Kiğı`da yol isyanı! Yürüyüşe hazırlanıyorlar!
Kiğı'da yol isyanı! Yürüyüşe hazırlanıyorlar!
Bingöl'ün kuzey ilçelerinde yıllardır çözülemeyen ulaşım sorunları yeniden gündemde. Kiğı-Bingöl yolu başta olmak üzere Yedisu ve Yayladere bağlantılarındaki yol problemleri, bölge halkının tepkisini her geçen gün artırırken vatandaşlar seslerini duyurmak için Karayolları Elâzığ 8. Bölge Müdürlüğü'ne kadar yürüyüş düzenlemeye hazırlanıyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın