KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Ekim 2025 Pazartesi
°C

Su maymunu uyarısı

Bingöl Sanayi ve Ticaret İl Müdürü M.Mesut İlhan, laboratuvar incelemeleri ve araştırmalar sonucunda &';su maymunu” olarak tabir edilen ve oyuncak gibi de satılan jel toplarının özellikle çocuk sağlığı ve güvenliği açısından risk oluşturduğu yönünde tespitlerin yapıldığını söyledi.

Su maymunu uyarısı
15 EKİM 2010 CUMA 09:44
3
7831
2
AA aa

Renkli jel toplarının yutulması halinde hayati risk taşıdığını belirten Mesut İlhan, suyla temas ettiğinde 400 kata kadar büyüyen 'su maymunu', 'bio-gel' gibi renkli jel topların yutulması halinde hayati tehlike yaratabileceğinin tespit edildiğini kaydetti. İlhan, “ Son günlerde Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğümüzce bakkal, market, kırtasiye, okul kantinleri, oyuncak ve hediyelik eşya satan satış yerlerinde ‘su maymunu', ‘büyüyen su topları', ‘bio-gel' gibi isimlerle çocuklara yönelik satılan ve çocuklar tarafından oyuncak olarak değerlendirilen ürünlerin yutulması halinde ölüme yol açabileceği ve tüketicilerin sağlığı açısından tehlike yaratabileceği sebebiyle denetimler gerçekleştirilerek satıcılar uyarılmış ve ürünlerin raflarda kaldırılması sağlanmıştır. Bu nedenle bu ürünün özelikle çocuk sağlığı ve güvenliği açısından büyük risk oluşturduğu göz önünde bulundurularak ürünün oyuncak olmadığı dekorasyon amaçlı olduğu bilgisinin ambalaj üzerine yazılması gerektiği ve sadece çiçekçiler ve canlı bitki satışı yapan mağazalar tarafından satışının yapılabileceği ve bakkal, market, kırtasiye, okul kantinleri, oyuncak ve hediyelik eşya satışı yapılan yerlerde satışların yapılmaması gerekmektedir. Her ne kadar bu ürünler bitkilerin yaşaması ve dekorasyon amaçlı üretilse de, özellikle ilkokul çağındaki çocuklarımız tarafından oyuncak olarak satın alınmaktadır. Özellikle okulların yakın bir süre önce açılması dikkate alınarak söz konusu ürünlerin çocuklara satılmaması ve anne-babaların da konuda gerekli özeni göstererek çocuklarını bu ürünlerden uzak tutmaları, oluşabilecek üzücü vakaların önüne geçmek adına faydalı olacaktır.”diye konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_96946)
22 Aralık 2022 Perşembe 16:44
Biz buguguz ama yutmayiz ki sacmalik benim 1 bucuk sise dolusu su maamunum var
Misafir Kullanıcı (@Misafir_94375)
30 Temmuz 2022 Cumartesi 11:43
Teşekürler
19.10.2025
17:00
Doğalgazda kademeli döneme geçilecek
Doğalgazda kademeli döneme geçilecek
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, elektrikte olduğu gibi doğalgazda da kademe uygulamasına geçmeyi hedefliyor. Doğalgazdaki kademeli geçiş uygulamasının yıl başı itibarıyla başlaması bekleniyor.
19.10.2025
16:46
Bingöl`de hayvan taşıyan kamyon şarampole yuvarlandı
Bingöl'de hayvan taşıyan kamyon şarampole yuvarlandı
Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Bingöl Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Telef olan hayvanlar ise ekipler tarafından toplanıldı.
18.10.2025
17:53
12Bingölspor Kırşehir`e mağlubiyeti yaşattı
12Bingölspor Kırşehir'e mağlubiyeti yaşattı
3. Lig 2 Grup lideri temsilcimiz 12Bingölspor, konuk olduğu Ejderoğlu Kırşehirspor'a ligdeki ilk yenilgisini yaşatarak sahadan zaferle ayrıldı.
18.10.2025
16:59
Bingöl`de itfaiye personelinden kediyi kurtarmak için kalp masajı
Bingöl'de itfaiye personelinden kediyi kurtarmak için kalp masajı
Bingöl'de itfaiye istasyonu önünde akşam saatlerinde meydana gelen olayda, bir arabanın çarptığı kediye nöbette olan itfaiye personeli kalp masajı yaparak müdahale etti. Tüm çabalara rağmen kedi kurtarılamadı.
18.10.2025
16:48
Ev sahiplerini üzecek vergi düzenlemesi!
Ev sahiplerini üzecek vergi düzenlemesi!
AK Parti'nin Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunduğu vergi paketiyle ev sahiplerinin kira gelirlerindeki 47 bin TL'lik muafiyeti kaldırılacağı bu düzenleme ile kira gelirleri üzerinden senelik yaklaşık 7 bin TL daha fazla vergi ödeyecekleri belirtildi.
18.10.2025
16:45
Araç alım satımında nispi noter harcı geliyor
Araç alım satımında nispi noter harcı geliyor
AK Parti'nin verdiği teklife göre; sıfır ve ikinci el araç alım satımında nispi noter harcı uygulaması getirilecek. Yeni düzenlemeye göre araç satış bedeli üzerinden binde 2 oranında noter harcı alınacak ve harç miktarı 1.000 TL'den az olamayacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın