KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
31 Ağustos 2026 Pazartesi
°C

Su protestosu davası başladı

Su kesintisini protesto etmek için belediyeye yürüyen grup içerinden haklarında dava açılan 10 kişinin yargılanmasına başlandı. Asliye Ceza Mahkemesi’nde dün saat 10.00’da başlayan dava 18 Kasım 2013 tarihine ertelendi.

Su protestosu davası başladı
17 EYLÜL 2013 SALI 07:51
0
2416
0
AA aa

Mart ayında Kürük isale hattında meydana gelen heyelan nedeniyle şehrin 9 gün susuz kalmasını protesto eden grup, Dörtyol saat kulesi önünde basın açıklaması yaptıktan sonra Bingöl Belediyesi'ne kadar yürümüş, bu kapsamda 10 kişi hakkında “Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşleri düzenleme, yönetme ve bunların hareketlerine katılma” suçlamasıyla dava açıldı.

Bingöl Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen dava dün başladı. Mahkemeye 8 sanık ve avukatları katıldı.

Dava ile ilgili savcılık iddianamesinde, “Şüphelilerin, Bingöl'de yaşanan su sıkıntısını protesto etmek amacıyla 22.03.2013 günü 16.00 ila 16.50 saatleri arasında Genç Caddesi saat kulesi önünde Bingöl Eğitim Sen Şube Başkanlığı ve Bingöl Üniversitesi öğrencileri tarafından yapılan basın açıklamasının ardından Bingöl Belediyesi'ni protesto etmek amacıyla Bingöl Belediyesi binası güzergâhına ilerlerken Genç Caddesi'ni tamamen trafiğe kapattıkları, şüphelilerin olay tarihinde basın ve protesto yürüyüşü ile ilgili olarak güvenlik şube müdürlüğüne herhangi bir başvuruda bulunmadıkları anlaşılmıştır” denildi.

İddianamede, 10 kişi hakkında TCK'nın 53. maddesi uyarınca bazı haklardan yoksun bırakılmaları istendi. Sanık avukatları ise, su kesintisi nedeniyle bazı mahallelerde gerçekleştirilen yol kapatma eylemlerinin görüntülerini gösterip, beraat istedi.

Dava 1 sanığın ifade eksikliği nedeniyle 18 Kasım 2013 tarihine ertelendi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
31.08.2026
05:25
Bingöl`e 89 hekim atanacak!
Bingöl'e 89 hekim atanacak!
130. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü (DHY) kurası kapsamında Bingöl'deki sağlık tesislerine 20'si uzman, 69'u pratisyen olmak üzere toplam 89 hekimin ataması yapılacak. Kentte ilk kez Algoloji uzmanı görevlendirilirken, Genç Devlet Hastanesi de iki yeni uzmanlık branşına kavuşacak.
31.08.2026
05:24
Kira sözleşmelerinde e-Devlet zorunluluğu geliyor
Kira sözleşmelerinde e-Devlet zorunluluğu geliyor
Ev sahibi ve kiracı arasındaki sözleşmelerin dijital ortamda hazırlanmasına yönelik e-Devlet uygulamasında 72 bin 581 sözleşme onaylandı. Hazine ve Maliye Bakanlığı, uygulamanın kapsamını genişleterek tüm kira sözleşmelerinin e-Devlet üzerinden yapılmasını zorunlu hale getirmek için çalışma yürütüyor.
31.08.2026
05:22
Servi Şehitleri ve Gazileri Anıtı dualarla açıldı
Servi Şehitleri ve Gazileri Anıtı dualarla açıldı
Bingöl'ün Genç ilçesine bağlı Servi bölgesinde yaptırılan Servi Şehitleri ve Gazileri Anıtı, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 104. yıl dönümünde düzenlenen törenle hizmete açıldı.
31.08.2026
05:18
HÜDA PAR Lideri Yapıcıoğlu Bingöl`den seslendi: Ümmetin vahdeti için canımızı taşın altına koymaya hazırız
HÜDA PAR Lideri Yapıcıoğlu Bingöl'den seslendi: Ümmetin vahdeti için canımızı taşın altına koymaya hazırız
HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, partisinin Bingöl 5. Olağan Kongresinde yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İslam âlemine yönelik 'vahdet' çağrısına destek vererek, 'Ümmetin vahdeti için gerekirse canımızı da taşın altına koymaya hazırız.' mesajı verdi.
31.08.2026
05:17
Bingöl`de sağanak ve fırtına! Çatı caddeye savruldu!
Bingöl'de sağanak ve fırtına! Çatı caddeye savruldu!
Meteoroloji uyarısının ardından Bingöl kent merkezinde etkili olan sağanak yağış ve şiddetli fırtına günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Genç Caddesi'nde bir apartmanın çatısı fırtınanın etkisiyle caddeye savrulurken, olay sırasında yoldan geçen kimsenin olmaması olası bir faciayı önledi.
31.08.2026
05:15
Bingöllü güreşçiler minderi salladı: 8 derece birden!
Bingöllü güreşçiler minderi salladı: 8 derece birden!
15 ülkeden 1.019 sporcunun katıldığı Malatya Uluslararası Güreş Turnuvası'nda Bingöl rüzgârı esti. Bingöllü sporcular organizasyonu 2 şampiyonluk, 4 ikincilik ve 2 üçüncülük olmak üzere toplam 8 dereceyle tamamladı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın