KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
04 Mayıs 2025 Pazar
°C

Su sorunu Bakan Karaismailoğlu'na soruldu!

HDP Bingöl Milletvekili Erdal Aydemir, kent merkezindeki su sorununu Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'na sordu.

Su sorunu Bakan Karaismailoğlu`na soruldu!
14 TEMMUZ 2021 ÇARŞAMBA 16:54
17
1487
2
AA aa

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Bingöl Milletvekili Erdal Aydemir, kent merkezindeki su sorunu TBMM'ye verdiği önergeyle yanıtlanmasını talep etti.

Önergenin Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından yanıtlanmasını talep eden Aydemir, şu ifadelere yer verdi:

“Suyun merkezi Bingöl, susuzluğa mahkum edilmiş durumda. Kaynak suları ile bilinen, dört bir yanı kaynak suları ile çevrili olan Bingöl son dönemde susuzluk konusunda ağır yaralı halde yaşamaktadır. Şehrin hemen hemen tüm mahallelerinde, suya en fazla ihtiyaç duyulan saat dilimlerinde yaşanan su kesintileri yurttaşlarımızı fazlasıyla mağdur etmektedir. Kesintilerin süreklilik arz etmesi, herhangi bir teknik arızanın değil, kaynakların doğru kullanılamadığı iddialarını beraberinde getirmektedir. Ayrıca içme sularından kaynaklı hastalıklar yayılmakta nedenleri ile ilgili herhangi bir açıklama yapılmamaktadır.

Bu bağlamda;

1.) Kaynak suları yoğun olmasına rağmen uzun süredir yaşanan su kesintilerinin sebepleri nelerdir?

2.) Su kesintilerine sebep olan teknik bir arıza ya da çalışma var mıdır?

3.) Kesintileri gidermek için bir çalışma yapacak mısınız?

4.) Hastalıklara sebep olan içme sularında ki sorun nedir? Bu konuda bir çalışmanız olacak mı?”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_84390)
16 Temmuz 2021 Cuma 15:43
Bingölün en büyük sorunu su sorunudur lütfen başta belediye başkanı olmak üzere herkes ellini taşın altına atsın
Misafir Kullanıcı (@Misafir_84381)
16 Temmuz 2021 Cuma 10:35
Kuraklık var bunu siyasi malzeme yapma bende sana diyorumli meclis kürsüsünde söyle pkk bir terör örgütüdür
04.05.2025
15:08
Genç Muratspor yarıfinalde
Genç Muratspor yarıfinalde
Play-Off Çeyrek Final maçında Solhanspor'u penaltılarda eleyen Ayral Grup Genç Muratspor, yarı finale yükseldi. Gözler, finalde….
04.05.2025
14:48
Yılmaz`dan ‘Terörsüz Türkiye` vurgusu
Yılmaz'dan 'Terörsüz Türkiye' vurgusu
KİSİAD yeni dernek binası açılışındaki konuşmasında terör örgütlerinin silahlarını bırakmasını ve illegal faaliyetlerini durdurmasını beklediklerini belirten Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: 'Bu sürecin tamamlanmasıyla birlikte köklü bir şekilde bu sorun ülkemizin gündeminden kalkacak. Terörsüz Türkiye'de hem demokrasi hem kalkınma yeni bir atmosfere kavuşacak. Çok daha hızlı ve çok daha etkili bir şekilde standartlarımızı yükseltmiş olacağız' dedi.
04.05.2025
14:47
Bingöl`de şehit çocuğu jandarmada unutulmaz bir gün geçirdi
Bingöl'de şehit çocuğu jandarmada unutulmaz bir gün geçirdi
Diyarbakır'ın Lice ilçesinde teröristlerle çıkan çatışmada 9 yıl önce şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Kadir Karaman'ın oğlu, Bingöl İl Jandarma Komutanlığında unutulmaz bir gün geçirdi.
03.05.2025
16:41
Sırrı Süreyya Önder hayatını kaybetti
Sırrı Süreyya Önder hayatını kaybetti
TBMM Başkanvekili ve DEM Parti İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'den acı haber geldi. 18 gündür yoğun bakımda tedavi gören Önder, doktorların tüm çabalarına rağmen kurtarılamadı. Yapılan açıklamada, vefat sebebi olarak çoklu organ yetmezliği gösterildi.
02.05.2025
18:30
Zerginur`dan gururlandıran başarı!
Zerginur'dan gururlandıran başarı!
Bingöl Merkez Sarayiçi İlkokulu Öğrencisi Zerginur Bükey, Singapur ve Asya Okulları Matematik Olimpiyatında bronz madalya alarak Singapur'da yapılacak matematik olimpiyatlarına katılma hakkı elde etti.
02.05.2025
18:13
'Basın özgürlüğü yoksa, adaletin kalan yolu kapalıdır'
Saadet Partisi Bingöl İl Başkanı Tiryaki, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü açıklamasında; 'Fikir özgürlüğüne kelepçe vurmak isteyenler, bu milletin ufkunu karartmak isteyenlerdir. Farklı düşünceler bu ülkenin zenginliğidir. Her eleştiri bir tehdit değil, bir uyarıdır. Özgür bir toplum, ancak özgür fikirlerle var olabilir. Basın bu özgürlüğün taşıyıcısıdır' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın