KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
02 Haziran 2025 Pazartesi
°C

Suç dosyası kabardı!

Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı'nca 2017'de hazırlık dosyası sayısı 7 Bin 303 olarak belirlenip, 2016'ya göre yüzde 25'lik artık yaşandı. Başsavcı Bektaş, artışın FETÖ, DEAŞ ve PKK soruşturmalarından kaynaklandığını belirtti.

Suç dosyası kabardı!
29 OCAK 2018 PAZARTESİ 22:13
2
3028
0
AA aa

Bingöl Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Bektaş, değerlendirmede bulundu.

Hâkim ve savcı eksikliklerine rağmen geçtiğimiz yılı olumlu bir şekilde kapattıklarını anlatan Başsavcı Bektaş; “2017 yılı içinde Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığımıza 7 bin 303 dosya geldi. 2017 yılında, 2016 yılına göre yüzde 25'lik bir artış oldu. Bundan şu sonucu çıkarabiliriz. 2017 yılında Bingöl'de suç oranı yüzde 25 arttı. Bunun da çeşitli sebepleri var. 15 Temmuz hain darbe girişiminin getirdiği yansımalar ve nüfusun artmasıdır. Bu gelen 7 bin 303 hazırlık dosyası içinde başsavcılığımızca 6 bin 756 doysa karar bağlanmıştır. Bu da yüzde 85 evrakın çıkması demektir” dedi.

200 FETÖ şüphelisine ceza verildi

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 2 bin kişi hakkında hazırlık soruşturması yürütüldüğü aktaran Bektaş,“2017 yılındaki terör soruşturmalarına baktığımızda, FETÖ/PDY terör örgütü soruşturması kapsamında 2 bin kişiye hazırlık soruşturması yürüttüğümüz, 120 dosya kapsamında 550 şüpheliye dava açtığımız, şuanda hali hazırda FETÖ/PDY ile ilgili 247 dosya kapsamında 502 şüpheli hakkında soruşturma devam etmektedir. Tüm dosyalar mahkemeye gönderilmiştir. Terör davalarına bakan 2 ağır ceza mahkememizde özverili ve gayretli bir çalışmayla birçok dosyayı karar aşamasına getirmiş, yaklaşık 200 civarı sanığa çeşitli cezalar verilerek dosyaları bitirilmiştir” şeklinde konuştu.

Bektaş, FETÖ/PDY terör örgütünün 15 Temmuz hain darbe girişimi kapsamında tutuklanan Bingöl eski 49. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Yunus Kotaman'ın davasında karar aşamasına geldiğini bildirdi.

607 terör şüphelisine kamu davası

Bingöl'de bölücü terör örgütüne yönelik 2017 yılında kapsamlı ve titizlik ile yürütülen çalışmalar olduğuna da dikkat çeken Bektaş; “Bu kapsamda 246 dosyada 607 şüpheliye kamu davası açtık. 131 dosyada 615 şüpheli hakkında soruşturma devam etmektedir. Bunlarda en kısa sürede tamamlanarak yargılama merci olan ağır ceza mahkememize sevk edilecektir. Yine terör örgütü DEAŞ'a yönelik 2018 yılında 18 dosya kapsamında 53 şüpheliye kamu davası açıldı. Şuan 22 dosya da 94 şüpheliye kamu davası hazırlık süreci devam ediyor” ifadelerini kullandı.

2017 yılı içinde 590 uzlaşma dosyasından 378'inde uzlaşma sağlandığını, 140 dosyada ise sağlanmadığını kaydeden Bektaş; “Bununda oranına baktığımızda yüzde 85 bir oran söz konusu. Türkiye ortalamasının üstünde. Bingöl halkı bir araya gelme, sıkıntıları giderme, sorunları arasında çözme konusunda duyarlı. Biz bu uzlaşma kurulunu önemsiyoruz. Çünkü adliye hizmet binaları yaparak, infaz kurumları açarak, bu sıkıntıların önüne geçmemiz mümkün değil. Dolayısıyla uzlaşma kurulundaki dosyaların genişletilmesindeki çalışmalar devam ediyor” diyerek sözlerini tamamladı.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
01.06.2025
18:17
Bingöllü Liseli Mucitlerden Türkiye Derecesi
Bingöllü Liseli Mucitlerden Türkiye Derecesi
Bingöl Bilsem ekibi, Türkiye'nin dört bir yanından gelen binlerce proje arasından sıyrılarak büyük bir gurur tablosu oluşturdu.
01.06.2025
18:16
Bingöl`de 13 saatte 17 deprem
Bingöl'de 13 saatte 17 deprem
Bingöl'de son 13 saat içerisinde 17 deprem meydana geldi. Vali Dr. Ahmet Hamdi Usta: 'Ekiplerimiz sahada gelişmeleri yakından takip etmektedir' dedi.
01.06.2025
18:14
'Depreme Hazır Bingöl: Bugünden Önlem, Yarın İçin Güven' Etkinliği
Konuşmacılar, deprem riskine karşı alınabilecek önlemler, afet öncesi hazırlık süreçleri, yapısal güvenlik önlemleri ve bireysel sorumluluklar konularında kapsamlı bilgiler sundu.
01.06.2025
18:13
Bingöllü çobandan yürek ısıtan davranış
Bingöllü çobandan yürek ısıtan davranış
Bingöl'de çobanlık yapan Ali Salcı, buzağısının ölmesinin ardından karnını deşip midesindekilere bakmak istedi. Hayvanın işkembesini açınca plastik, naylon ve ip gibi çeşitli maddeler bulan Salcı, bunun üzerine köyde temizlik çalışması başlattı. Hemen her gün hayvanların ulaşabileceği yerleri kontrol eden Salcı, biriktirdiği çöpleri güvenli bir yerde toplayarak kendi imkanlarıyla imha ediyor.
01.06.2025
18:12
Bingöl`de TÜBİTAK 4004 başarısı
Bingöl'de TÜBİTAK 4004 başarısı
Bingöl Yeşilyurt Ortaokulu'nun sunduğu 'Doğadan Sofraya Organik Tarım Elçileri-2' projesi TUBİTAK tarafından üst üste 3 yıldır kabul edilen tek proje oldu.
01.06.2025
18:11
Bingöl`de uyuşturucu madde ele geçirildi
Bingöl'de uyuşturucu madde ele geçirildi
Bingöl'ün Genç ilçesinde polis ekipleri tarafından yapılan çalışmada, 3,78 gram metamfetamin maddesi ele geçirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın