KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Ağustos 2026 Salı
°C

Suçatı köyü sakinleri ilgisizlikten yakındı

Karlıova İlçesi'ne bağlı Suçatı Köyü sakinleri, depremden sonra köylerine çok sayıda muhakkik heyetin incelemelerde bulunmak üzere gittiğini, ancak aradan geçen zamana  rağmen hala depremde ağır hasar gören evlerde

Suçatı köyü sakinleri ilgisizlikten yakındı
16 ARALIK 2005 CUMA 12:15
0
1708
0
AA aa
oturmak zorunda kaldıklarını ifade ettiler. Depremin üzerinden aylar geçmesine rağmen sorunlarını çözülmediğini ve olası bir depremde can güvenliklerinin olmadığını söyleyen köylüler, yetkililerden yardım istedi.

80 haneli köylerinin 700 nüfusa sahip olduğunu belirten köy sakinlerinden Mehmet Poyaz ve Recep Öğütçü depremde büyük zarar gördüklerini belirterek; “Depremden sonra köyümüze 4 heyet geldi. Gelen bu heyetlerden 3 tanesi, yaptıkları incelemelerden sonra evlerimizin büyük çoğunluğuna ağır hasar raporu verdiler. Gelen son heyet ise evlerimizi incelemesine rağmen rapor tutmayarak hakkımızı gasp etti. Geçtiğimiz hafta meydana gelen 5,3'lük depremde ne yapacağımızı bilemedik. Hasarlı olan evlerimizden çıktık ama tekrar geri döndük. Gidebileceğimiz, başımızı sokabileceğimiz bir yer yok. Mecburen evlerimize girmek zorundayız. Kış geldi, ama önlem adına yapılan hiçbir şey yok. 1 Mayıs depremi gibi büyük bir deprem olması halinde hepimiz telef olacağız. Biz depremzede insanlar olarak yetkililere soruyoruz. Vicdanları rahat mı? Bizler bu ülkenin vatandaşları değimliyiz? Neden ilgilenilmiyor bizlerle, bu kadar daha insanın ölmesi mi gerekiyor. Bazı insanlar bu durumdan vazife çıkartıyorlar, rant peşindeler ve tek dertleri buradaki ihaleler. Biz fakir insanlarız, kendi imkanlarımız ölçüsünde yaşamaya çalışıyoruz. Biz Suçatı köylüleri olarak sorunlarımızın giderilmesini ve yetkililerin bizlere yardım etmesini istiyoruz” diyerek sitemlerini dile getirdiler.

HABER
BİNGÖLÜN SESİ GAZETESİ
www.bingolunsesi.net
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
25.08.2026
03:06
Baraç`tan AK Parti milletvekillerine eleştiri:
Baraç'tan AK Parti milletvekillerine eleştiri: 'Bingöl sorunlarıyla baş başa'
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, AK Parti milletvekillerini kentin sorunlarına yeterince odaklanmamakla eleştirdi. Baraç, seçim vaatlerinin yanı sıra bazı ticari faaliyet ve iş çevreleriyle ilişkilere yönelik iddiaların da kamuoyunda sorgulandığını söyledi.
25.08.2026
03:05
Alpay`dan okul alışverişinde
Alpay'dan okul alışverişinde 'yerel esnaf' çağrısı
Bingöl Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Zülküf Alpay, yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde velilere çağrıda bulunarak, okul alışverişlerinde yerel esnafın tercih edilmesini istedi. Alpay, 'Alışverişimizi yerel esnafımızdan yapalım, Bingöl kazansın' dedi.
25.08.2026
03:03
Sütaş, Bingöl`de bin istihdam sınırını aştı
Sütaş, Bingöl'de bin istihdam sınırını aştı
Sütaş'ın Bingöl Entegre Tesisleri'nde doğrudan çalışan sayısı 1.006'ya ulaştı. Çalışanların yüzde 94'ünün Bingöl ve çevre illerden olduğu belirtilirken, yatırımın bugüne kadar kentte oluşturduğu toplam değer 202,5 milyon dolara ulaştı.
25.08.2026
03:01
Bingöl balına ilk destek belediye, AVM ve radyolardan
Bingöl balına ilk destek belediye, AVM ve radyolardan
Bingöl Bal Üreticileri Birliği'nin kentin önemli değerlerinden Bingöl balının tanıtımı için yaptığı destek çağrısına ilk yanıt Bingöl Belediyesi, Miliamall ve Piesta AVM ile yerel radyolardan geldi. Tanıtım çalışmaları dijital ekranlar ve radyo yayınları üzerinden yürütülecek.
25.08.2026
03:00
FAST`ta limit yükseliyor
FAST'ta limit yükseliyor
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, FAST sistemindeki işlem limitlerini 26 Ağustos itibarıyla artırıyor. Para transferleri ve 'Ödeme İste' işlemlerinde limit 300 bin TL'ye çıkarken, FAST-TR Karekod ile iş yeri ödemelerinde de üst limit 300 bin TL olacak.
25.08.2026
02:59
MEB`den 81 ile
MEB'den 81 ile 'Milli Dayanışma' genelgesi
Millî Eğitim Bakanlığı, 2026-2027 eğitim öğretim yılı öncesinde 81 ile genelge gönderdi. Genelge kapsamında okullarda milli birlik, beraberlik, anayasal vatandaşlık ve 'kardeşlik hukuku' temalı etkinlikler düzenlenecek. Çalışmalar eğitim yılının ilk haftasıyla sınırlı kalmayacak, yıl boyunca sürdürülecek.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın