KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
03 Mayıs 2025 Cumartesi
°C

Suikast iddiası ve tekel gerçeği

Ülke TV'de Ünal Tanık, Hasan Öztürk'ün birlikte sunduğu 'Aslında Ne Oldu' programında Arınç'a suikast girişiminden TEKEL işçilerinin eylemlerine ve bir türlü çıkarılamayan bir yasaya dikkat çekildi.

Suikast iddiası ve tekel gerçeği
23 ARALIK 2009 ÇARŞAMBA 08:52
0
1100
0
AA aa

Ülke TV'de Aslında Ne Oldu programında Türkiye'nin son bir haftasına damga vuran olaylar masaya yatırılıyor. Programda İbrahim Kahveci ile birlikte Ünal Tanık ve Hasan Öztürk gündemi tartışıyorlar

ARINÇ VE BİTMEYEN HESAPLAR

Ünal Tanık, Başbakan Yardımcısı Arınç'a yönelik suikast girişiminde başka mesajlar verilmek istendiğini, adresi öğrenmek isteyen veya yeri görmek isteyenlerin google'da rahatlıkla bunu ayrıntıyla öğrenebileceğini dile getirerek burada hükümete bir mesaj verilmek istendiğini ileri sürdü.

Hasan Öztürk, Başbakan Erdoğan'ın Suriye'ye giderken bu konunun kendisine sorulduğunu kendisine, Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Yardımcısı Arınç'a yönelik suikast iddialarının geçmişten beri var olduğunu, bununla ilgili de yarıgıda davanın bulunduğunu açıklayan sözlerine dikkat çekti.

İbrahim Kahveci, bugün yaşanan olayların Silivri'de içerde tutulanlarla büyük bir uyumsuzluk bulunduğunu, bugün hala dışarda birçok şeylerin yaşandığına dikkat çekti. Kahveci dava devam ederken kişiler tutuklu olmasına karşın dışarda çok hızlı bir sürecin devam ettiğini, hala üstü örtülü durumun sürdüğünü ve operasyon gücü olanların dışarda olduğunun göründüğünü anlattı.

TUİK'İN İŞSİZLİK RAKMALARI VE GÜNEYDOĞU GERÇEĞİ

İbrahim Kahveci, TUİK'in bugün açıkladığı iller bazındaki işsizlik rakamlarıyla ilgili değerlendirirken iş gücüne en düşük katılımın Diyarbakır, Şırnak, Adana, Hakkari Siirt, Mardin, Osmaniye ve Elazığ' olarak belirlendiğin bu illerin büyük çoğunluğunun Güneydoğu Bölgesi'nde yer almasına dikkat çekti. Şırnak'ta nüfusun yüzde 55'inin 20 yaş altında olduğunu bunu diğer Güneydoğu illerinin takip ettiğini söyledi.

Ünal Tanık, Hükümetin yatırım için ayırdığı bütçesinin 6 milyar dolar civarında olarak açıklanmasının yatırım yapmıyor anlamına geldiğini, buna mukabil 2007 yılında yapılan bir araştırmaya göre bir uçağın bir bombayı atıp gelmesinin maliyetinin yaklaşık 1 milyon dolar olarak hesaplandığını anlattı. Tanık, bugün Mahmur'dan geleceklerin durumu ne olacak konusunun gündeme geldiğini bunlar için ev yapılsın mı yapılmasın mı konusunda tartışmaların önümüzdeki günlerde yoğun bir şekilde tartışılacağını dikkati çekti.

Hasan Öztürk, kirli savaş tanımına katılmadığını, Er Rain'i kurtarmak filmini hatırlatarak, devletin gerektiğinde bir milyon dolar değil bir milyar doları bir kez silah atımı için de kullanabileceğini dikkat çekti. Öztürk, Babacan'ın Maliye Bakanı olduktan sonra açıkladığı teşvik paketinde pozitif ayrımcılığa kadar giden bir iller bazında teşvikler verildiğini işadamlarına yatırım için gerekli desteğin verildiğine inandığını savundu.

İŞÇİ VE ÖĞRENCİLER  KULLANILIYOR

İbrahim Kahveci, Türkiye'nin gündemi ile işçi hareketlerinin büyük paralellik gösterildiğini, geçmişte işçiler ile öğrencilerin en önde yer aldığını işçi ve öğrencilerin en güzel maşa olarak kullanıldığını, işçi ve öğrenci sürülerinin birileri tarafından istendiği gibi yönlendirildiğini savundu. Kahveci işçilerin haklarını aramadıklarını savundu. Hükümetin doğu ve güneydoğu için verdiği teşviğin yatırım yapılacak anlamına gelmediğini, özel sektörün teşvik verilen her yere yatırım yapamayacağını dile getirdi.

Ünal Tanık, özel sektörde ne varsa devletin de aynı şekilde çalışması gerektiğini devletin zararına hiçbir işletmeyi çalıştırmaması gerektiğini belirterek özel sektörde verimli olmayan çalışan işçi çıkarılıyorsa devlet de bunu yapabilmelidir dedi.

KAMU PERSONEL REFORMU NEDEN ÇIKMIYOR

İbrahim Kahveci bu konuda hükümetin büyük yanlışının olduğunu, hükümetin kuruluşdan beri bu yönde kanun değişikliği getirileceğini söylemesine karşın hala bu yasayı çıkarmadığını söyledi. Kahveci, Marmaray projesinin yıllar öncesinden ihalesi yapılmasına rağmen bitiş tarihinin kesin belirlenmediğini  bununla ilgili Resmi Gazete'de çıkan ihale şartnamelerinde belirtilen gerekçelerin anlaşılayacak şekilde düzenlenerek ortaya konduğunu belirterek 'Bunları herkesin açıkça ortaya konması lazım. Marmaraya kaç milyar dolar daha gömülecek, Türkiye'de işçi maliyeti ve döviz kurunda hiçbir değişiklik olmadığı bir dönemde hala döviz kuru, işçi maliyeti artışı beklentisi ortaya konması çok manidardır. Hükümet şikayet eden değil çözüm üreten hükümet olmalıdır. Hükümet iktidara yeni gelmiş değildir. İkinci dönem yaşanıyor. Kamu Personel Reformu kaç kez gündeme getirilmesine rağmen hala ortaya konmuyor. İçerde acaba hala bunu çıkartmak istemeyen farklı dinamikler mi var merak ediyorum.  

İbrahim Kahveci, insanların başarısının notlarla açılanamayacağını, sınıfta dersi dinlemeyenlerle herşeyi motomot alan bir kişinin sivil hayatta başarılı olamadıklarının görüldüğünü, Türkiye'de sınav sistemimin yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini savundu.

Haber7.com

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
02.05.2025
18:30
Zerginur`dan gururlandıran başarı!
Zerginur'dan gururlandıran başarı!
Bingöl Merkez Sarayiçi İlkokulu Öğrencisi Zerginur Bükey, Singapur ve Asya Okulları Matematik Olimpiyatında bronz madalya alarak Singapur'da yapılacak matematik olimpiyatlarına katılma hakkı elde etti.
02.05.2025
18:13
'Basın özgürlüğü yoksa, adaletin kalan yolu kapalıdır'
Saadet Partisi Bingöl İl Başkanı Tiryaki, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü açıklamasında; 'Fikir özgürlüğüne kelepçe vurmak isteyenler, bu milletin ufkunu karartmak isteyenlerdir. Farklı düşünceler bu ülkenin zenginliğidir. Her eleştiri bir tehdit değil, bir uyarıdır. Özgür bir toplum, ancak özgür fikirlerle var olabilir. Basın bu özgürlüğün taşıyıcısıdır' dedi.
02.05.2025
17:56
Eğitim sendikalarına promosyon için birlik çağrısı!
Eğitim sendikalarına promosyon için birlik çağrısı!
Sendikaların amacının tüm bankaları ihaleye sevk edip rekabet ortamı oluşturmak olması gerektiğini belirten Cebba: 'Buradan tüm sendikalara açık çağrımızdır! Gelin, yeni bir hüsrana birlikte engel olalım. Hep birlikte eğitim camiası için buluşup ortak bir karar verelim. Bu yönde bütün gücümüzü eğitim çalışanları için kullanalım.'
02.05.2025
17:33
Bingöl`de uyuşturucuya geçit yok
Bingöl'de uyuşturucuya geçit yok
Bingöl'de polis ekipleri tarafından yapılan çalışmada, farklı tür ve miktarlarda uyuşturucu madde ele geçirildi.
02.05.2025
00:02
Başkan Arıkan zam müjdesini 1 Mayıs`ta verdi
Başkan Arıkan zam müjdesini 1 Mayıs'ta verdi
Toplu iş sözleşmesine yüzde 40 oranında zam yaptıklarının müjdesini veren Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan; 'Emeği ve alın teriyle çalışan tüm işçi kardeşlerimize hayırlı olsun.'
01.05.2025
23:56
Bingöl`de rüzgâr ortalığı birbirine kattı!
Bingöl'de rüzgâr ortalığı birbirine kattı!
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü'nün yaptığı uyarı sonrası Bingöl'de akşam üstü etkili olan kuvvetli rüzgâr birçok noktada çatıları uçurdu. Yeşilyurt Mahallesi'nde 5 katlı bir apartmanın fırtınada uçan çatısı, sitenin bahçesindeki çocuğun üzerine düştü.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın