KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
11 Temmuz 2025 Cuma
°C

Süleyman demirel, lenin'i örnek almış!

Eski Cumhurbaşkanı sırrını açıkladı...

Süleyman demirel, lenin`i örnek almış!
12 MAYIS 2008 PAZARTESİ 14:46
0
963
0
AA aa
Türkiye'nin 9'ncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in, Sovyet Devriminin lideri Lenin'in "kalkınma" anlayışını örnek aldığı ortaya çıktı. Demirel, görüşlerinin tümüne karşı olduğunu söylediği Lenin'in, "Kalkınma mı istiyorsunuz, elektrik yapın" sözünün kendisi için çok değerli olduğunu söyledi.

Türkiye siyasetine damgasına vuran isimlerden 9'ncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Rus devriminin lideri Vladimir İlyiç Lenin'le ilgili ilginç bir sırrını açıkladı.

GAP'ın tamamlanamayışına ilişkin ANKA'nın sorusu üzerine değerlendirmelerde bulunan Demirel, kalkınma için elektriğin önemine dikkat çekti. Elektriksiz sanayi olmayacağının altını çizen Demirel, Lenin'in bu konudaki düşüncesinin kendisi için çok değerli olduğunu ifade etti. Demirel, şöyle konuştu:

"Elektriksiz sanayi olmaz. Lenin'in bir çok fikirlerine ve düşüncelerine tümüyle karşı çıkmış bir insan olarak söylüyorum. Lenin'in 'Kalkınma mı istiyorsunuz elektrik yapın. Elektrik yapmadan kalkınmak mümkün değildir' sözü benim için çok değerlidir. Elektriğin gittiği her yere medeniyet gitti. Türkiye'nin en ücra köşesine medeniyetin en değerli vasıtaları gitti."

İSTİKRARSIZ DEVİRLER ARAYA GİRDİ

GAP'ın çok büyük bir proje olduğuna dikkat çeken Demirel, hedeflenen zamanda bitirilememesini ise "istikrarsız" devirlere bağladı. Demirel'in, değerlendirmesi özetle şöyle :

"GAP'ın 2000 yılına kadar bitirilmesi gerekiyordu ama bitirilemedi. Her devir, projeyi anladı ve sahip çıktı. Fakat geçen 10 sene zarfında istenilen gelişme olmadı. Bilhassa son 6 - 7 sene zarfında duraklama oldu. Şimdi Hükümet, projeyi tamamlamak için para bulduğunu belirtiyor. Yapılacak iş kanallardır. Hepsini bir günde yapın demiyoruz. Bugün Türkiye'yi yönetenlerin ve yarın yönetecek olanların bu projeyi tamamlamaları boyunlarının borcudur. Projenin bitirilmemesine dönük dış baskılara önem vermem. Kabahati kendimizde arayacağız. Kendimiz biraz iyi tutmadık işi."


ANKA
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
10.07.2025
18:41
Bingöl`de 60 dönüme 400 konteynerlik geçici barınma alanı
Bingöl'de 60 dönüme 400 konteynerlik geçici barınma alanı
Bingöl'de 'Mehmetçik AFAD Destek Üssü Geçici Barınma Alanı' kurulması için protokol imzalandı. Kurulacak alanda yaklaşık 400 konteynerin yer alacağı bilgisini paylaşan Vali Ahmet Hamdi Usta, Bingöl Belediyesinin altyapı, elektrik ve içme suyu gibi tüm ihtiyaçları karşılayacağını belirtti.
10.07.2025
15:19
Bingöl`de engellilerin tepkisi!
Bingöl'de engellilerin tepkisi! 'Öncelik hakkımız ihlal ediliyor!'
Bingöl Devlet Hastanesi personel ve yönetimine defalarca uyarıda bulunmalarına rağmen herhangi bir düzelme olmadığı gibi bir muhatap da bulamadıklarını savunan Bingöl Engelliler Platformu Sözcüsü Belgin, çözüm çağrısında bulundu ve Vali Ahmet Hamdi Usta'dan destek talep etti.
10.07.2025
14:54
Aile hekimleri için yeni düzenleme! O süre uzatıldı
Aile hekimleri için yeni düzenleme! O süre uzatıldı
Aile Hekimliği Yönetmeliği'nde yapılan yeni düzenleme Resmi Gazete'de yayımlandı. Yeni düzenlemeye göre, muayeneye gitmeyen hasta nedeniyle kesilen maaşlarda süre kriteri 6 aydan 1 yıla çıkarıldı. İşte tüm detaylar...
10.07.2025
14:39
6 ay içinde alınmazsa devlet satışa çıkaracak!
6 ay içinde alınmazsa devlet satışa çıkaracak!
Sahipsiz ve trafikten men edilen araçlarla ilgili satış süreci yeniden şekillendi. Milli Emlak Genel Tebliği'nde yapılan değişiklikle, 6 ay içinde teslim alınmayan araçlar doğrudan satışa çıkacak.
10.07.2025
13:12
Bingöl`de KGYS kameralarıyla ortalama hız tespiti başladı
Bingöl'de KGYS kameralarıyla ortalama hız tespiti başladı
Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), trafik güvenliğini sağlamak amacıyla ortalama hız denetimlerini genişletiyor. Bugünden itibaren Bingöl dahil 9 ilde Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) kameralarıyla ortalama hız kontrolleri başlatıldı.
10.07.2025
00:48
Bingöl`de Teknoloji Geliştirme Bölgesi Kuruluyor
Bingöl'de Teknoloji Geliştirme Bölgesi Kuruluyor
Söz konusu bölge, Bingöl Üniversitesi'nin koordinasyonunda faaliyet gösterecek ve kentte Ar-Ge, inovasyon ve girişimcilik ekosisteminin gelişmesine katkı sağlayacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın