KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
26 Ağustos 2026 Çarşamba
°C

Sultanbeyli 1. Memleket Günleri'nde Bingöl rüzgârı esti

Sultanbeyli Belediyesi'nin düzenlediği 1. Memleket Günleri'ne Bingöllüler yoğun ilgi gösterdi. 26 ilin kendine has ürünlerini tanıtmak için toplanmış olduğu etkinlikte vatandaşlar yöresel lezzetler ve müzik eşliğinde keyifli vakit geçirdi.

Sultanbeyli 1. Memleket Günleri`nde Bingöl rüzgârı esti
28 EKİM 2024 PAZARTESİ 16:04
12
3076
1
AA aa

Sultanbeyli Belediyesi tarafından Sultanbeyli Meydanı'nda 1. Memleket Günleri düzenlendi. 26 ilin kendi yöresel lezzetlerini ve kültürel zenginliklerini tanıtmak amacıyla stant açtığı etkinliğe Bingöllüler yoğun ilgi gösterdi. Ürün tanıtımının yanı sıra, ikramların bol olduğu etkinlikte türküler söylenip halaylar çekildi. Vatandaşlar yöresel lezzetler ve müzik eşliğinde keyifli vakit geçirdi.

Halk Ozanı Abdurrahman Delen: “Burada Bingöl'e özgü ürünlerimiz var”

Türk Halk Müziği'nin sevilen sesi, halk ozanı Abdurrahman Delen de etkinliğe sözcü olarak katıldı. Memleket Günleri etkinliğinde sahne alarak kulakların pasını silen Halk Ozanı Abdurrahman Delen, "Bugün Sultanbeyli'de Bingöllüler günündeyiz. Burada emeği olan arkadaşlarım var. Burada Bingöl'e özgü güzel ürünlerimiz var, coğrafi ödüller almış ürünler var. Ben bu akşamın çok keyifli geçeceğini düşünüyorum. Özellikle Sultanbeyli Belediyesine çok teşekkür ediyoruz, bize böyle bir alan açtıkları için. Burada 26 ilimiz var. O illerden bir tanesi de Bingöl. Bingöl'den gelen ürünler burada halkımıza sunuluyor” dedi.

"Biz Bingöl'ü Bingöllülere değil 81 ile tanıtacağız"

Bingöl sorumlularından Ahmet Cevdet Özdemir, "Sultanbeyli Belediyesi'nin hazırlamış olduğu memleket günleri etkinlikleri alanında bugün Bingöl'ü tanıtma günü var. Biz Bingöl'ü Bingöllülere değil 81 ile tanıtacağız. Şehrimizin coğrafi işaretli güzel ürünleri var, Bingöl'ün güzel insanları var" ifadelerini kullandı.

Sultanbeyli Belediye Başkanı Ali Tombaş ise, "Sultanbeyli'deki hemşehrilerimizin birbiriyle olan bağlarının güçlü olması için böyle bir organizasyon yapmamız gerektiğini düşündük. O yüzden stantları yan yana kurduk. Bingöl'den Trabzon'a, Erzurum'dan Artvin'e, Ordu'dan Giresun'a, Samsun'dan Van'a herkesi burada yan yana, mahalledeki komşuluk ilişkilerinin güçlenmesi gerektiği gibi güçlensin diye yan yana koyduk" şeklinde konuştu.

Etkinliğe katılan Bingöllüler, “Güneşin en güzel doğduğu Şerafettin Dağları'ndan yüzen adalarına, Bingöl'ün soğuk çeşme kavurmalarından balımıza, Sultanbeyli'ye memleket günlerinde şehrimizi tanıtarak; birbirinden kıymetli sanatçılarımızla, halaylarımızla Anadolu'nun yöresel kültürünü bugün Sultanbeyli'de yaşıyoruz" dediler.

19 Ekim'de başlayan Memleket Günleri Etkinliği, 3 Kasım'a kadar devam edecek.

 

Haber: İHA

 

 

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_112212)
28 Ekim 2024 Pazartesi 22:58
aman ne rüzgar ne rüzgar.
Bingöl'ü gidip Bingöllülere tanitmislar. Bingöl'ü gidip Türkiye'de Türkiyelilere tanitmislar. sanki yurtdisindan yabanci ve bilinmeyen bir sehirmis gibi. gülsem mi aglasam mi? bilemedim.
26.08.2026
02:43
Mahmut Ayas adaylığını açıkladı!
Mahmut Ayas adaylığını açıkladı!
Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası'nda seçim süreci hareketlenirken, eski Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Ayas, 'Beyaz Liste' ile yeniden başkanlığa aday olduğunu açıkladı. Ayas, yeni dönemde yatırım, istihdam, girişimcilik ve üyelerin sorunlarına daha etkin çözüm üretme hedefiyle yola çıktıklarını belirtti.
26.08.2026
02:42
Aşağı Çarşı`da Hak Sahiplerine 15 Günlük Başvuru Süresi
Aşağı Çarşı'da Hak Sahiplerine 15 Günlük Başvuru Süresi
Bingöl Belediyesi, Eski Saray Caddesi'nde (Aşağı Çarşı) sürdürülen yol genişletme çalışmaları kapsamında proje güzergahında yer alan hak sahiplerini başvuruya çağırdı. İlan tarihinden itibaren 15 gün içinde Plan ve Proje Müdürlüğü'ne müracaat edilmesi gerekiyor.
26.08.2026
02:41
KYK yurt başvuruları başladı: Son gün 29 Ağustos
KYK yurt başvuruları başladı: Son gün 29 Ağustos
2026-2027 eğitim öğretim dönemi için KYK yurt başvuruları başladı. İlk kez yükseköğretim programına kayıt yaptıran öğrenciler ile ara sınıf öğrencileri, 29 Ağustos saat 23.59'a kadar e-Devlet üzerinden başvuru yapabilecek.
26.08.2026
02:40
Motorinde Büyük İndirim
Motorinde Büyük İndirim
Sektör kaynaklarına göre motorinin litre fiyatında 27 Ağustos 2026 saat 00.01'den itibaren geçerli olmak üzere 4 TL indirim bekleniyor.
26.08.2026
02:38
YÖK Başkanı Özvar, bölge rektörleriyle Ahlat`ta buluştu
YÖK Başkanı Özvar, bölge rektörleriyle Ahlat'ta buluştu
Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik, YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar başkanlığında Ahlat'ta gerçekleştirilen bölge üniversiteleri toplantısına katıldı. Toplantıda akademik gelişimden bölgesel iş birliklerine kadar birçok konu ele alındı.
25.08.2026
03:06
Baraç`tan AK Parti milletvekillerine eleştiri:
Baraç'tan AK Parti milletvekillerine eleştiri: 'Bingöl sorunlarıyla baş başa'
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, AK Parti milletvekillerini kentin sorunlarına yeterince odaklanmamakla eleştirdi. Baraç, seçim vaatlerinin yanı sıra bazı ticari faaliyet ve iş çevreleriyle ilişkilere yönelik iddiaların da kamuoyunda sorgulandığını söyledi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın