KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
28 Ocak 2026 Çarşamba
°C

Sultanbeyli 1. Memleket Günleri'nde Bingöl rüzgârı esti

Sultanbeyli Belediyesi'nin düzenlediği 1. Memleket Günleri'ne Bingöllüler yoğun ilgi gösterdi. 26 ilin kendine has ürünlerini tanıtmak için toplanmış olduğu etkinlikte vatandaşlar yöresel lezzetler ve müzik eşliğinde keyifli vakit geçirdi.

Sultanbeyli 1. Memleket Günleri`nde Bingöl rüzgârı esti
28 EKİM 2024 PAZARTESİ 16:04
12
2763
1
AA aa

Sultanbeyli Belediyesi tarafından Sultanbeyli Meydanı'nda 1. Memleket Günleri düzenlendi. 26 ilin kendi yöresel lezzetlerini ve kültürel zenginliklerini tanıtmak amacıyla stant açtığı etkinliğe Bingöllüler yoğun ilgi gösterdi. Ürün tanıtımının yanı sıra, ikramların bol olduğu etkinlikte türküler söylenip halaylar çekildi. Vatandaşlar yöresel lezzetler ve müzik eşliğinde keyifli vakit geçirdi.

Halk Ozanı Abdurrahman Delen: “Burada Bingöl'e özgü ürünlerimiz var”

Türk Halk Müziği'nin sevilen sesi, halk ozanı Abdurrahman Delen de etkinliğe sözcü olarak katıldı. Memleket Günleri etkinliğinde sahne alarak kulakların pasını silen Halk Ozanı Abdurrahman Delen, "Bugün Sultanbeyli'de Bingöllüler günündeyiz. Burada emeği olan arkadaşlarım var. Burada Bingöl'e özgü güzel ürünlerimiz var, coğrafi ödüller almış ürünler var. Ben bu akşamın çok keyifli geçeceğini düşünüyorum. Özellikle Sultanbeyli Belediyesine çok teşekkür ediyoruz, bize böyle bir alan açtıkları için. Burada 26 ilimiz var. O illerden bir tanesi de Bingöl. Bingöl'den gelen ürünler burada halkımıza sunuluyor” dedi.

"Biz Bingöl'ü Bingöllülere değil 81 ile tanıtacağız"

Bingöl sorumlularından Ahmet Cevdet Özdemir, "Sultanbeyli Belediyesi'nin hazırlamış olduğu memleket günleri etkinlikleri alanında bugün Bingöl'ü tanıtma günü var. Biz Bingöl'ü Bingöllülere değil 81 ile tanıtacağız. Şehrimizin coğrafi işaretli güzel ürünleri var, Bingöl'ün güzel insanları var" ifadelerini kullandı.

Sultanbeyli Belediye Başkanı Ali Tombaş ise, "Sultanbeyli'deki hemşehrilerimizin birbiriyle olan bağlarının güçlü olması için böyle bir organizasyon yapmamız gerektiğini düşündük. O yüzden stantları yan yana kurduk. Bingöl'den Trabzon'a, Erzurum'dan Artvin'e, Ordu'dan Giresun'a, Samsun'dan Van'a herkesi burada yan yana, mahalledeki komşuluk ilişkilerinin güçlenmesi gerektiği gibi güçlensin diye yan yana koyduk" şeklinde konuştu.

Etkinliğe katılan Bingöllüler, “Güneşin en güzel doğduğu Şerafettin Dağları'ndan yüzen adalarına, Bingöl'ün soğuk çeşme kavurmalarından balımıza, Sultanbeyli'ye memleket günlerinde şehrimizi tanıtarak; birbirinden kıymetli sanatçılarımızla, halaylarımızla Anadolu'nun yöresel kültürünü bugün Sultanbeyli'de yaşıyoruz" dediler.

19 Ekim'de başlayan Memleket Günleri Etkinliği, 3 Kasım'a kadar devam edecek.

 

Haber: İHA

 

 

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_112212)
28 Ekim 2024 Pazartesi 22:58
aman ne rüzgar ne rüzgar.
Bingöl'ü gidip Bingöllülere tanitmislar. Bingöl'ü gidip Türkiye'de Türkiyelilere tanitmislar. sanki yurtdisindan yabanci ve bilinmeyen bir sehirmis gibi. gülsem mi aglasam mi? bilemedim.
28.01.2026
02:41
Bingöl Valiliği, Hesarek için harekete geçti
Bingöl Valiliği, Hesarek için harekete geçti
Yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşımın güçlükle sağlandığı ve otopark sorunu nedeniyle tepki çeken krizlerin yaşandığı Hesarek Kayak Merkezi'ndeki sıkıntıları gidermek için harekete geçen Bingöl Valiliği, özel kepçe kiralayarak kar temizleme çalışmalarını başlattı.
28.01.2026
02:39
Vali Çelik`ten depreme karşı bilinç vurgusu!
Vali Çelik'ten depreme karşı bilinç vurgusu!
AFAD İl Müdürlüğü'ndeki inceleme ve aldığı brifing sonrası açıklamalarda bulunan Bingöl Valisi Cahit Çelik, depreme karşı hazırlık ve doğru yapılaşmanın önemine dikkat çekti. Vali Çelik; 'Bu topraklarda yaşamaya devam edeceğiz; ancak bunu bilinçli, tedbirli ve akılcı şekilde yapmak zorundayız.'
28.01.2026
02:37
Sigara yasağı genişliyor! Buralarda da içilmeyecek!
Sigara yasağı genişliyor! Buralarda da içilmeyecek!
Sigara düzenlemesinde dikkat çeken detaylar ortaya çıktı. Buna göre, sigaraların marketlerde hemen kasa arkasında yer alması yasaklanacak. Çocukların sıklıkla gittiği park ve bahçelerde de sigara içilmesine izin verilmeyecek. İşte milyonları ilgilendiren düzenlemenin detayları…
28.01.2026
02:36
Bingöl merkezli
Bingöl merkezli 'change' araç operasyonu: 4 tutuklama
Şahıslara ait hesaplarda 294 milyon 895 bin TL tutarında şüpheli işlem hacmi tespit edildi.
28.01.2026
02:35
Bingöl`de Rojava Protestosu
Bingöl'de Rojava Protestosu
DEM Parti ve Demokratik Kurumlar Platformu bileşenleri, Bingöl kent merkezinde düzenledikleri yürüyüşle Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik saldırıları protesto etti. Kent Meydanı'nda yapılan açıklamada Kobanê'deki abluka ve insani krize dikkat çekildi.
28.01.2026
02:33
Bingöl`de Kar Motorlu Arama Kurtarma Eğitimi
Bingöl'de Kar Motorlu Arama Kurtarma Eğitimi
Bingöl Belediyesi, zorlu kış şartlarında acil durumlara daha hızlı ve etkili müdahale edilebilmesi için AFAD personeline kar motoru kullanımı ve kış arama-kurtarma teknikleri eğitimi verdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın