KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
26 Nisan 2024 Cuma
°C

Süngü, teknoloji gelişim hedeflerini açıkladı

Dijital çağın gerekliğine uygun yatırımların da yapılmasının gelecek adına önemli olduğunu belirten AK Parti Bingöl Milletvekili Aday Adayı Yakup Süngü; ''Bu yenilikleri yakalamak, geride kalmamak daha iyi hizmet verebilmek için vizyon projelerimizle hazırız' dedi.

Süngü, teknoloji gelişim hedeflerini açıkladı
24 MART 2023 CUMA 00:09
23
2280
11
AA aa

14 Mayıs 2023 milletvekili genel seçimleri için SGK Daire Başkanlığı görevinden istifa ederek AK Parti'den Bingöl Milletvekili Aday Adayı olan Yakup Süngü, ziyaretlerini sürdürüyor. Katıldığı toplantılar ve yaptığı ziyaretlerde siyasetin fikirsel bir çatışmadan uzaklaşıp hizmet eksenli bir yarışa ve mücadeleye dönüşmesi gerektiğini anlatan Süngü, teknoloji çağında üretim ve gelişim hedeflerinin bu bağlamdan kopuk olmasının düşünülemeyeceğini vurguluyor.

Yaptığı değerlendirmelerde teknolojinin nimetlerinden faydalanmak, istihdam ve işgücünün bu alanlarda yoğunlaşması gerektiğini dile getiren Süngü, var olan potansiyelin geliştirilmesi, eksiklerin de giderilip altyapısının hazırlanarak doğru planlamayla hayata geçirilmesi gerektiğinin altını çiziyor.

Bingöl Üniversitesi'nin kurulması ile birlikte bilgi ve iletişim teknolojileri alanında eğitim veren bölümlerin açıldığını aktaran Süngü; “Bu bölümlerde öğrencilere ileri teknolojik sistemler hakkında bilgi verilmektedir fakat kapasite ve mali yetersizlikten dolayı gelişimin oldukça gerisinde kalmış ve istenilen seviye yakalanamamıştır” dedi.

“KATMA DEĞERİ YÜKSEK YATIRIMLARA YÖNELMELİYİZ”

“Bingöl'deki sanayi yatırımlarına değinen ve yeni dönemde teknoloji odaklı yatırımlara yönelimin gerekliliğine dikkat çeken Süngü; “Yapılan araştırmalara göre Bingöl ilinde 18 sanayi işletmesi bulunmaktadır ve genellikle gıda, tekstil, mobilya ve metal sektöründe faaliyet göstermektedir. Bu sektörlerin yanında özellikle özel gayretler ile ve sahip olduğumuz deneyimler sonucunda teknolojik alanda çalışmaların yapılacağı fabrikalarında açılması beklenmektedir. Bingöl'e son yıllarda yapılan en büyük yatırım Ereğli Demir ve Çelik Fabrikalarının ve Sütaş firmasının yatırımlarıdır. Bunun en önemli sebebi Bingöl'ün sahip olduğu jeolojik ve iklimsel özelliklerinden kaynaklanmaktadır. Bunun haricinde Bingöl şehrimize katma değer katacak yatırımlarımız maalesef yetersizdir.”

ÜRETİM VE YENİLEME TESİSİLERİ…

“Bu bağlamda teknoloji alanında da gelişimi sürdürülebilir kılmak adına Ar-Ge çalışmalarının artması ve daha çok istihdam sağlamak için bir üretim ve yenileme tesisi kurulması amaçlanmaktadır. Bu tesisler Bingöl'ün içinde bulunduğu teknolojide kendine yeterlilik durumundan üreten, istihdam sağlayan, yerli ve milli üretim anlayışı ile Türkiye'nin ithalat yangınına bir nebzede olsa çare olan Ar-Ge tesisleri, sahip olduğumuz tecrübe ile kurulacaktır.”

Bingöl'de var olan teknolojileri sıralayan Süngü, atılacak yenilik adımlarını şöyle özetledi;

EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ: Bingöl Üniversitesi, son yıllarda teknolojiyi eğitim sürecine dahil ederek öğrencilerine daha iyi bir eğitim imkânı sunmaktadır. Üniversite kampüsü içinde yer alan BTY (Bingöl Teknoloji Yatırım A.Ş.) bünyesindeki Ar-Ge merkezi, özellikle yazılım, elektronik ve bilişim teknolojileri alanlarında çalışmalar yapmaktadır. İlde bulunan bazı firmalarında teknolojik ürün tasarım ve üretim konusunda olan destekleri bu alanda olan talebi arttırmıştır. Bizler hizmete geldiğimizde âtıl bir durumda olan bu bölümlerimizi tekrar canlandıracak ve üretim ve yenileme fabrikalarımıza entegre edeceğiz.

YAPAY ZEKÂ TEKNOLOJİLERİ: Bingöl Üniversitesi, yapay zekâ alanında araştırma yapan üniversiteden biridir. Üniversitenin bünyesinde bulunan Yapay Zekâ Araştırma ve Uygulama Merkezi, yapay zekâ teknolojileri üzerine çalışmalar yürütmektedir. Fakat istenilen seviyede olmaması yine desteklemenin yetersiz olmasından kaynaklanmaktadır. Geleceğin teknolojisi olan yapay zekâ bizlerin çok önem verdiği bir alan olması hasebi ile çok önemli projelerimiz olacaktır. Örneğin, bölgedeki birçok kamu kurumu ve özel şirketler verimliliklerini artırmak, müşteri hizmetlerini iyileştirmek ve iş süreçlerini optimize etmek amacıyla yapay zekâ uygulamalarını kullanmasını teşvik edeceğiz. Örneğin, yerel bir banka, müşteri hizmetlerinde yapay zekâ uygulamalarını kullanarak müşteri memnuniyetini artırabilecek ve iş süreçlerini hızlandırabilecektir.

Ayrıca, Bingöl'de sağlık sektörü de yapay zekâ teknolojileri kullanmayı teşvik ile alt yapı hizmetlerini geliştirecek yapay zekâ destekli teşhis ve tedavi yöntemleri, hastaların tedavi sürecinde daha doğru sonuçlar almasına yardımcı olabilecektir.

Bingöl'de, yapay zekâ teknolojilerinin diğer potansiyel uygulama alanları arasında otomotiv endüstrisi, tarım, lojistik ve perakende sektörü yer alır. Ancak, bu sektörlerdeki yapay zekâ uygulamaları henüz gelişmemiş durumda olması bizleri üzmektedir.

METAVERSE TEKNOLOJİLERİ: Bingöl Üniversitesi'nde Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğrencileri tarafından geliştirilen bazı sanal gerçeklik ve artırılmış gerçeklik projeleri bulunmaktadır. Bunlardan bir tanesi "Bingöl Turizm Rehberi" adlı uygulama, Bingöl'ün turistik yerlerini sanal gerçeklik teknolojisiyle ziyaret edebilme imkânı sunar. Bu gibi projeleri daha da arttırmak için kurmayı amaçladığımız Ar-Ge tesisimizde sanal gerçeklikle ilgili geliştirmeler yapmayı da amaçlamaktayız.

TARIM TEKNOLOJİLERİ: Bingöl, tarım ve hayvancılık açısından oldukça zengin bir bölgedir. Bu sektörde teknolojik gelişmeler de yaşanmaktadır. Özellikle son yıllarda akıllı tarım teknolojileri ve modern sulama sistemleri gibi yeniliklerle birlikte tarım sektörü daha verimli hale gelmektedir. Amaçladığımız modern uygulamalar ile Bingöl'ün çiftçilerine çok önemli destekler sağlayarak hem tarım hem de hayvancılık alanlarında yeni istihdamlar oluşturmak hedeflerimiz arasındadır.

Sonuç olarak, Bingöl'de teknoloji alanında yapılan yatırımlar ile iletişim, internet altyapısı ve sağlık sektörü gibi alanlarda önemli gelişmeler kaydedilmeye açıktır. Teknolojik gelişmelerle birlikte şehrimiz, daha modern bir şehir görünümü kazanacak ve kazanmaya devam edecektir. Bu gelişmeler sayesinde ilimiz, ekonomik, sosyal ve kültürel açıdan da gelişecek ve hızla ilerleyecektir. Ama teknoloji yerinde durmamaktadır. Sürekli olarak bir güncelleme ve yenilik gelmektedir. Bu yenilikleri yakalamak, geride kalmamak, daha iyi hizmet verebilmek bizler hazırız.

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_100283)
29 Mart 2023 Çarşamba 05:23
Tebrik ediyorum yakup bey harika bir vizyon koymuş ortaya
Misafir Kullanıcı (@Misafir_100174)
25 Mart 2023 Cumartesi 21:08
Biz Tavzlılar garanti seçmen kim nediye tavzlıların gözünü açtırıp ileriki süreçlerde kendine rakip yaratsın!
Misafir Kullanıcı (@Misafir_100154)
24 Mart 2023 Cuma 22:44
İnşaallah söylemlerinle eylemlerin tenakuz oluşturmaz. Bingöl halihazırdaki siyasilerin mevcut sorunlara kendi sorunlarınıda katıkları için bir arpa boyu yol alamıyorlar. Kendi avanelerini ihya ile meşgul oldukları için Bingölün geneline mal olamıyorlar. Kısır bir döngü içinde bocalayıp dururlar. Ortaya koyduğunuz vizyon inş. Bingölün geneline mal olur. Artık birilerin vekilliğinden çok Bingölün vekiline olan özlemimiz artmıştır. Biri vekile, biri bakana sırtını yaslayarak dümenini çevirmekte.. Bu çarka dur demenin zamanı gelmiş ve geçmektedir.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_100147)
24 Mart 2023 Cuma 19:57
Siz sanki hukumet üstü hukumetsınız
Misafir Kullanıcı (@Misafir_100139)
24 Mart 2023 Cuma 13:18
Sgk da burnundan kıl aldırmayn hemşehrisine yrd olmayan vekil olsa bingöle faydası olmaz al birini vur ötekisini iyi düşünün bingol den 32 yıl önce çıkan biri olarak sade köprü adı otogar 49 yıl önce planda olan havaalanı yapılmış
Misafir Kullanıcı (@Misafir_100138)
24 Mart 2023 Cuma 12:23
Bu projeler Bingöl için büyük fırsat. Diğer aday adaylarından daha proje duymadık.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_100134)
24 Mart 2023 Cuma 09:24
Gençlere ve birikimli adaylara yer verilirse Bingöl kazanır Yakup Beyde bunu hak ediyor ayrıca arkasında oy potansiyeli de var
Misafir Kullanıcı (@Misafir_100132)
24 Mart 2023 Cuma 09:07
Bu adam nerden cikti.
Daha oncekilerde suslu laflar ediyordu. Sonra bir baktik ki yine sahipsiziz. Sanada bay bay..
Misafir Kullanıcı (@Misafir_100129)
24 Mart 2023 Cuma 05:42
Yakup süngü bey bu düşünceleri ve geleceğe bakışı gerçekten inanılmaz Bingöl. Icin asıl dönüşüm ve ihtiyaç teknoloji ile olur vallahi tebrik ediyorum.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_100127)
24 Mart 2023 Cuma 04:21
Yakup bey iyi bir bürokrat olabilir ancak siyaset onun işi değil. Ensesine vurup ekmeğini elinden alırlar da haberi olmaz.
26.04.2024
13:17
Bingöl`de trafik nerelerde tıkanıyor? Tek tek paylaştılar
Bingöl'de trafik nerelerde tıkanıyor? Tek tek paylaştılar
Trafik konusunda büyük bir sorun yaşanan Bingöl merkezde çözümsüzlüğe tepki gösteren Bingöl Online okurları, tek tek adres gösterdi ve hem Emniyeti hem de Belediyeyi harekete geçmeye davet etti. Sürücülerin duyarsızlığından da yakınan okurlar, yapılacaklar noktasında da görüş belirttiler. İşte trafiği kilitleyen o noktalar ve çözüm önerileri…
26.04.2024
13:06
Bingöl`de uzmanından kene uyarısı! Aman dikkat!
Bingöl'de uzmanından kene uyarısı! Aman dikkat!
Hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) vakalarına karşı vatandaşları uyaran Halk Sağlığı Uzmanı Doktor Nilay İçkilli, bahçe veya piknik alanlarına gidildikten sonra vücudun kontrol edilmesi gerektiğini belirtti. İçkilli, 'Kulak arkası, koltuk altı, diz arkası, kasık bölgelerinde kene gizlenebildiği için bu yerlere tekrar tekrar önemle bakılması gereklidir' dedi.
26.04.2024
11:31
36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek
36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek
Yıl sonuna kadar 36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilmesi hakkında karar Resmî Gazete'de yayımlandı.
26.04.2024
11:24
Kamuda araç tasfiyesi başlıyor...
Kamuda araç tasfiyesi başlıyor...
Kamuda uygulanacak tasarruf tedbirlerine önce makam araçlarından başlanıyor. İlk etapta 500 araç satışa çıkarılırken ikinci aşamada ise bin taşıtlık bir tasfiye listesi hazırlandı. Üst düzey bürokraside, bazı pozisyonlardaki makam aracı uygulamasına son verilecek. Personel servis araçları da iptal edilecek.
26.04.2024
11:04
Bingöl Emniyeti silahlı olaylarla ilgili son durumu paylaştı
Bingöl Emniyeti silahlı olaylarla ilgili son durumu paylaştı
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü, asayiş şube ekiplerinin nisan ayı içerisinde yaptığı faaliyetlerini açıkladı. Son dönemlerde meydana gelen silahlı saldırılarla ilgili ilgilerin de yer aldığı açıklamada kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahsın tutuklandığı belirtildi.
25.04.2024
18:05
Bingöl İhh`dan Gazze`ye İnsani Yardım
Bingöl İhh'dan Gazze'ye İnsani Yardım
Gazze'ye yönelik insani yardımlarını sürdüren Bingöl İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (Bingöl İHH), işgalci İsrail'in saldırısı altındaki şehre 75 ton Un yüklü 3 TIR'lık yardım gönderdi. 1 Tır'da dayanıklı ekmek gönderen yardım derneği, 10 milyon TL de nakdi yardımda bulundu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın