KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
13 Nisan 2026 Pazartesi
°C

Sürecin destekçisi olacağız

BDP Grup Başkanvekili ve Bingöl Milletvekili İdris Baluken, İmralı’ya gerçekleştirilecek olan ikinci ziyaret ile ilgili adaya gidecek isimler üzerinden yapay bir kriz oluşturulduğunu belirterek: “BDP olarak bu sürecinin destekçisi olacağız” dedi.

Sürecin destekçisi olacağız
14 ŞUBAT 2013 PERŞEMBE 09:01
0
1458
0
AA aa

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Genel Başkan Yardımcısı Meral Beştaş ile parti genel merkezinde basın toplantısı düzenleyen BDP Grup Başkanvekili ve Bingöl Milletvekili Baluken, İmralı'ya gerçekleştirilecek ikinci ziyaret ile ilgili değerlendirmede bulundu.

Baluken, 19 yaşındaki Şahin Öner'in ölümünün kabul edilecek bir olay olmadığını söyledi. Son 10 yıl içerisinde 67 kişinin toplumsal olaylarda yaşamını yitirdiğini belirten Baluken, olaylarla ilgili geniş kapsamlı soruşturma yapılmamasının halk üzerinde tahribatlar oluşturduğunu belirtti.

Şahin Öner'in ölümüyle ilgili hükümet yetkilileri tarafından açıklama beklediklerini sözlerine ekleyen Baluken, 19 yaşındaki Öner'in ölümünde ihmaller zinciri bulunduğunu öne sürdü.

“İKİNCİ ZİYARET SON DERECE GECİKTİ”

Gazetecilerin sorularını da cevaplandıran Baluken, İmralı'ya gerçekleştirilecek olan ikinci ziyaret ne zaman gerçekleştirileceğinin sorulması üzerine: “Bu görüşmenin son derece geciktiğini düşünüyoruz. Aradaki sürenin heba edildiğini düşünüyoruz. Bu süre uzadığı ölçüde süreci gölgeleyebilecek provokasyonların gelişebileceği kaygısını da taşıyoruz. Bu konuyla hükümet yetkilileriyle görüşmelerimiz oldu. Bu güne kadar somut bir gelişme sağlanmadı. Biz özellikle bu süreçte isimler düzeyinde oluşturulan krizin yapay bir kriz olduğuna inanıyoruz. Biran önce aşılması gereken, tüketilmesi gereken bir süreç olduğunu düşünüyoruz. Kamuoyu önünde tartışılacaksa çözüm projeleri ve yol haritaları üzerinden bir tartışma yürütülebilir. Aksi takdirde adaya kimin gideceği üzerinden, heyette kimin olacağı üzerinden olacak bir tartışma daha sürecin başında çok önemli sıkıntılara sebep olabilecek diye düşünüyoruz. BDP olarak biz bu sürecin kayıtsız şartsız destekçisi konumundayız. Müzakere ve diyalog sürecine giden yolda her türlü desteği sunacağımızı ifade ettik. Oluşturulan bu yapay krizin aşılması açısından parti olarak biz duyarlı bir yaklaşım içerisindeyiz” diye konuştu. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
12.04.2026
23:24
TEİAŞ 402 Sürekli İşçi Alacak! Bingöl`e 5 Elektrik Teknikeri Kontenjanı
TEİAŞ 402 Sürekli İşçi Alacak! Bingöl'e 5 Elektrik Teknikeri Kontenjanı
TEİAŞ, önlisans mezunu 396 tekniker ve yardımcı hizmetlerde 6 personel olmak üzere toplam 402 sürekli işçi alımı yapacağını duyurdu. İller bazında dağılıma göre Bingöl için 5 elektrik teknikeri kontenjanı ayrıldı.
12.04.2026
23:23
Diyanet İşleri Başkanlığı 3 Bin 209 Personel Alacak
Diyanet İşleri Başkanlığı 3 Bin 209 Personel Alacak
Diyanet İşleri Başkanlığı, KPSS puan sıralamasına göre sözlü sınavla 3 bin 209 aday din görevlisi alımı yapacağını duyurdu. Başvurular 20 Nisan–4 Mayıs 2026 tarihleri arasında çevrim içi olarak gerçekleştirilecek.
12.04.2026
23:22
Özgür-Der Bingöl Şubesi`nde
Özgür-Der Bingöl Şubesi'nde 'Postmodern Dünyada İslami Kimlik' Konuşuldu
Bingöl'de düzenlenen seminerde postmodern çağın hakikat, kimlik ve tüketim anlayışı üzerinden İslami kimliğin karşı karşıya kaldığı meydan okumalar ele alındı. Konuşmacı Burhan Taşkaya, parçalanmış kimlik yapısının Müslüman birey üzerindeki etkilerine dikkat çekti.
12.04.2026
23:21
Bingöl`de Zirai Don Alarmı! Üreticilere 48 Saatlik Kritik Uyarı
Bingöl'de Zirai Don Alarmı! Üreticilere 48 Saatlik Kritik Uyarı
Meteorolojik değerlendirmelere göre Bingöl genelinde 12 Nisan Pazar gecesinden itibaren hava sıcaklıklarında ani düşüş bekleniyor. Özellikle yüksek kesimlerde kuvvetli zirai don riski öngörülürken, çiftçi ve üreticilerin tedbirli olması istendi.
12.04.2026
23:19
12 Bingölspor 3 puanı kaptı! Haftaya kutlama var!
12 Bingölspor 3 puanı kaptı! Haftaya kutlama var!
TFF 3. Lig 2. Grup'ta şampiyonluğu garantileyen 12 Bingölspor, Osmaniyespor deplasmanından 2-1'lik galibiyetle dönerek puanını 59'a yükseltti. Yeşil-beyazlı ekip, sezonun son haftasında sahasında oynayacağı Silifke Belediyespor karşılaşmasının ardından şampiyonluk kutlaması yapacak.
11.04.2026
18:19
Bingöl`de Gençler Bilgide Yarıştı, Hedefte Umre Ödülü Var
Bingöl'de Gençler Bilgide Yarıştı, Hedefte Umre Ödülü Var
Bingöl'de lise ve üniversite öğrencilerine yönelik düzenlenen 'Umre Ödüllü Gençlik Bilgi Yarışması' geniş katılımla gerçekleştirildi. İl genelinde yapılan sınavda gençler, Umre ödülü için ter döktü.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın