KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
15 Aralık 2025 Pazartesi
°C

'Suriye'deki şer güçleri yeni katliamların peşinde'

Özgür-Der Bingöl Şubesi başkanı Yusuf Boğatekin: 'Sivil ve savunmasız insanların katledilmesine kör, sağır ve dilsiz kalan bölgesel ve küresel güçlerin ahlaksız, vicdansız ve umursamaz tavrı Suriye'deki trajediyi bugün daha da ileriye taşıyor. Bu umursamaz tavırdan cesaret alan Suriye'deki şer güçler ise yeni katliamların peşinde.'

`Suriye`deki şer güçleri yeni katliamların peşinde`
29 ARALIK 2019 PAZAR 17:32
1
1683
1
AA aa

Özgür-Der Bingöl Şubesi, İdlin'teki saldırıları protesto etmek amacıyla merkez Genç Caddesi Saat kulesi önünde bir basın açıklaması düzenledi.

Basın açıklamasını okuyan Özgür-Der Bingöl Şubesi Başkanı Yusuf Boğatekin, 9 yıldır devam eden savaşın bilançosunun artarak devam ettiğini belirtti.

Boğatekin, açıklamasının devamında;  “Suriye'de dokuz yıldır devam eden savaşın acı bilançosu artmaya devam ediyor. Katil Esed'in, Rusya'nın ve onlarla işbirliği içinde olan diğer ülkelerin işledikleri cinayetler ülkeyi kan gölüne çevirmiş vaziyette. Geçen süre zarfında bütün dünyanın gözü önünde yüzbinlerce insan vahşice katledildi, milyonlarcası da ülkelerini terk etmek zorunda kaldı.  Sivil ve savunmasız insanların katledilmesine kör, sağır ve dilsiz kalan bölgesel ve küresel güçlerin ahlaksız, vicdansız ve umursamaz tavrı Suriye'deki trajediyi bugün daha da ileriye taşıyor. Bu umursamaz tavırdan cesaret alan Suriye'deki şer güçler ise yeni katliamların peşinde.  4 milyon insanın yaşadığı İdlip'te 2018 yılı Eylül ayında imzalanan mutabakata rağmen hala insanlar katlediliyor.  Suriye İnsan Hakları Ağı'na göre, mutabakattan bu yana İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'nde rejim ve Rusya'nın saldırılarında 1300'den fazla sivil öldü. 2019 yılı içerisinde saldırıların yoğun olduğu alanlardan nispeten sakin yerlere ve özellikle Türkiye sınırı yakınına göç edenlerin sayısı ise bir milyonu aştı. Yalnızca geçen ay başından bu yana bölgede yerinden edilenlerin sayısı 215 bini buldu. Aynı zamanda yapılan saldırılarda 74'ü çocuk olmak üzere 225 sivil hayatını kaybetti” dedi.

“MÜSLÜMANLARIN GÜÇSÜZLÜĞÜ VE PARÇALANMIŞLIĞI SURİYE'DE ÇÖZÜM ADINA ARTIK HİÇBİR UMUDU BESLEMİYOR”

Emperyalist güçlerin savaşı derinleştirdiğini aktaran Boğatekin; “Malum olduğu üzere bu süreçte emperyalist güçlerin ikiyüzlü politikalarının bu savaşı derinleştirdiğini ve yaşanan acıların devam etmesine neden olduğunu biliyoruz. Özellikle Rusya'nın Ortadoğu'da nüfuzunu artırarak bu sürece dâhil olması, ABD ve AB'nin ikircikli tutumları bölgeyi tamamen kaosa sürükledi. Bizler biliyoruz ki emperyalist güçlerin çıkarı için insanların ölmesi, acı çekmesi ve zayıf düşmesi hiç önemli değildir. Yeter ki devletlerinin çıkarı tehlikeye girmesin.

Diğer taraftan bölge devletlerinin sorunu çözme konusundaki kifayetsizliği, Müslümanların güçsüzlüğü ve parçalanmışlığı Suriye'de çözüm adına artık hiçbir umudu beslemiyor. Tarihin bir kez daha sayfalarına kaydettiği bu tablo utanç ve mahcubiyetten başka bir tanımı hak etmiyor. Maalesef bu tablo Müslümanların utancıdır. Bu tablo Müslümanların içine düştüğü zilletin ve mahcubiyetin fotoğrafıdır.

Burada özellikle ifade etmek istiyoruz ki, Esed zalimi ve onun kollayıcısı olan devletlerin şimdiye kadar yapılan toplantı, müzakere ve anlaşma prensiplerine hiçbir zaman sadık kalmadılar ve çatışmasızlık bölgelerinde dahi sivil katliamlara devam ettiler. Bu süreci takip eden bizler şuna şahit olduk ki; gerek Cenevre'de, gerek Astana'da, gerekse de Soçi'de yapılan görüşmelerden şimdiye kadar mazlum Suriye halkı lehine bir karar çıkmadı ve bundan sonraki görüşmelerden de mazlumlar adına bir sonuç çıkmayacaktır. Sırf adaleti talep ettikleri için kendi halkını terörist gören zalimlerin merhamete gelmesini beklemek nafiledir ve bir gaflettir.

Çünkü iktidarı için milyonların katledilmesini göze alan gözü dönmüş bir diktatörün ve reel politikaya tapınan devletlerin merhamet namına vicdan namına bir kırıntıyı bile bünyelerinde taşımadıkları gün gibi aşikârdır. Onun için bizler asla bu katiller güruhuna inanmıyoruz ve bundan sonra da inanmayacağız.

Bununla birlikte savaşın başından beri Suriye'deki mazlumlara sahip çıkan Türkiye'nin düne kadar izlemiş olduğu olumlu politikalar ehli vicdan sahibi olan herkes tarafından görüldü ve desteklendi. Türkiye'nin bu tavrı devam ettiği müddetçe bizler tarafından da desteklenmeye devam edecektir. Umarız Türkiye mazlum kardeşlerine sırtını dönmez ve onları sahipsiz bırakmaz ve uluslararası arenada gücünü ortaya koyarak bu katliamlara engel olur. Çünkü bu Türkiye için insani bir sorumluluktur ve bu sorumluluktan kaçmamalıdır. İfade ettiğimiz bu sorumluluk gereği Türkiye derhal BM nezdinde harekete geçmeli ve bu katliamların son bulması için bütün gücünü ortaya koymalıdır” diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından Diyanet-Sen Başkanı ve Ulu Cami imamı Mücahit Çelik'in duasıyla protesto sona erdi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_53880)
29 Aralık 2019 Pazar 21:56
Suriye savaşında kazanalar hep küresel güçler oldu.Bi oyundu ve bu oyunun kaybedeni malesef bölge halkı oldu.Aysbergin görünmeyen yüzünde çok kirli oyunlar var.
15.12.2025
03:15
Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu
Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu
Milli atlet 12 Bingölspor sporcusu Yavuz Ağralı, Uluslararası Mersin Maratonu'nda 15. Türkler klasmanında 2:22:52'lik derecesiyle birinci oldu.
14.12.2025
11:32
Bingöl Belediyesi Standına Yoğun İlgi
Bingöl Belediyesi Standına Yoğun İlgi
Bingöl Belediyesi, İstanbul'da düzenlenen 'Bingöl Tanıtım Günleri'nde kentin kültürel mirasını, yöresel değerlerini ve belediyecilik vizyonunu güçlü bir sunumla ziyaretçilerle buluşturdu.
14.12.2025
11:13
Göçmen Kaçakçılığı Operasyonu: 16 Kişi Yakalandı
Göçmen Kaçakçılığı Operasyonu: 16 Kişi Yakalandı
Polis ekiplerince düzenlenen göçmen kaçakçılığı operasyonunda, Elazığ-Bingöl yolu üzerindeki uygulama noktasında durdurulan bir minibüste 16 düzensiz göçmen yakalanırken, olayla bağlantılı 2 organizatör tutuklandı.
14.12.2025
11:12
Karlıova beyaza büründü! Kar devam edecek mi?
Karlıova beyaza büründü! Kar devam edecek mi?
Bingöl'ün Karlıova ilçesi yağan karla beyaza büründü. Meteoroloji, yeni soğuk hava ve yağış dalgası için uyardı! Bingöl bundan etkilenecek mi? İşte yanıtı…
14.12.2025
11:10
Diyarbakır ve Van`da ‘12.12 Bingöllüler Günü` kutlamaları
Diyarbakır ve Van'da '12.12 Bingöllüler Günü' kutlamaları
'12.12 Bingöllüler Günü' Diyarbakır ve Van'da çeşitli etkinliklerle kutlandı.
14.12.2025
11:07
Yılmaz:
Yılmaz: 'Terörsüz Türkiye kalıcı huzurun anahtarı olacak'
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Bingöl Tanıtım Günleri'nde yaptığı konuşmada Terörsüz Türkiye hedefinin artık bir devlet politikası olduğunu vurgulayarak, güvenlik ve huzurun hem toplumsal barışı hem de yatırım ortamını kalıcı şekilde güçlendireceğini söyledi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın