KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Ekim 2026 Cuma

Suriyeliler için yardım kermesi

Solhan İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü usta öğreticileri ve kursiyerler, Suriyeli mağdur aileler için kermes düzenledi. Yöresel yemekler, el ürünleri ve hediyelik eşyaların yer aldığı kermesten elde edilecek gelirler, Suriyeli mağdurlara ulaştırılacak.

Suriyeliler için yardım kermesi
08 OCAK 2017 PAZAR 22:44
0
2097
0
AA aa

Komşu ülke Suriye'de yaşanan iç savaş sebebiyle memleketlerini terk eden ve zor şartlar altında toplama kamplarında hayatlarını devam ettiren mazlum ve mağdur insanlar için Bingöl'ün Solhan İlçesi Yeni Mahalle'de bulunan Ulucami pasajında İlçe Halk Eğitimi Merkezi organizasyonunda kermes düzenlendi.

İlçe Halk Eğitim Merkezi bünyesinde çalışmakta olan usta öğrenciler ile kursiyerler ve vatandaşların desteği ile hazırlanan yöresel yemekler ile el ürünleri tezgâhlarda sergilendi.

Yoğun ilginin gösterildiği kermes hakkında bilgi veren Solhan İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Muhtesim Tunç, “Yıllardır ülkelerinde çıkan iç savaş dolayısıyla vatanlarını terk edip ülkemize sığınan kardeşlerimize devletimiz gerekli desteği ve yardımı vermektedir. Solhan halkı da daha önce verdiği yardımlar ile ilçemizden 3 TIR yardım Suriyeli kardeşlerimize ulaştırılmıştır. Usta öğreticilerimiz de kermes aracılığı ile yardımda bulunmak istediler. Biz de kurum karışanları olarak üstümüze düşeni yapıp kermesimizi düzenledik. Kermes yerini tahsis edenden ürünleri hazırlayan ve gelip ikramı aldıktan sonra destek sunan herkese teşekkür eder Allah razı olsun diyorum.” İfadelerini kullandı.

Kermesin hazırlanması için arkadaşları ve kurum yöneticileriyle istişarede bulunduklarını söyleyen Usta öğreticilerden Hacere Sevinç ise, “Ülkelerinde çıkan savaş sonrasında yurtlarından ayrılmak zorunda olan Suriyeliler bugün bizler için muhacir konumundalar, bizler de onlara Ensar olmalıyız. Ülkemiz kendilerine gereken tüm imkanları sağlarken bizlerde bugüne kadar sadece kendilerine dua ediyorduk. Oraya gidip yardımda bulunmayacağımız için bizler de burada yapacağımız organizasyonlar kendilerine yardım göndermeyi düşündük ve kermes düzenledik.” şeklinde konuştu.

Usta öğreticilerden Kıymet Kılıç Topluk ise, “6 yıldır iç savaştan dolayı mağdur olan ve yurtlarından olan bir halk var. Ülkemiz onlara yurt ve diğer imkanları sunarken halkımız da gerekli yardımlarda bulunuyor. Bizlerde az da olsa bir destek sunmak için kermes düzenledik. Usta öğreticiler ve kursiyerlerimizin hazırladıkları yöresel yemekler, pasta ve hediyelik ürünleri burada sunuyoruz. Halkımız da bu ürünlerden alıp destek vermektedir. Kermesin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum ve kermesimize katılıp desteğini esirgemeyen herkesten de Allah Razı olsun.” İfadelerini kullandı.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
15.10.2026
16:49
Becerekli:
Becerekli: 'Bingöl'de engellilerin önündeki engel bitmiyor!'
Altı Nokta Körler Derneği Bingöl Şube Başkanı Hidayet Becerekli, 15 Ekim Dünya Beyaz Baston Görme Engelliler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, Bingöl'de engelli bireylerin ulaşım ve erişilebilirlik alanında yaşadığı sorunlara dikkat çekerek yetkililere çözüm çağrısında bulundu.
15.10.2026
16:33
'Beyaz bastonun önündeki engeller kaldırılsın'
Bingöl Memur-Sen Engelliler Komisyonu Başkanı Bahattin Tüz, 15 Ekim Dünya Beyaz Baston Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, görme engelli bireylerin bağımsız ve güvenli yaşamı için erişilebilirliğin artırılması çağrısında bulundu. Tüz, kaldırımlardan toplu taşımaya, kamu hizmetlerinden dijital sistemlere kadar birçok alanda somut adımlar atılması gerektiğini vurguladı.
15.10.2026
15:39
ATAK Bingöl İl Başkanlığına Menderes Güner atandı
ATAK Bingöl İl Başkanlığına Menderes Güner atandı
Güner, afet bilincinin artırılması, gönüllülük faaliyetlerinin güçlendirilmesi ve arama kurtarma çalışmalarına destek verilmesi amacıyla kurumlarla iş birliği içinde çalışacaklarını belirtti.
15.10.2026
15:13
Benzine indirim geliyor!
Benzine indirim geliyor!
Akaryakıtta beklenen indirim için geri sayım başladı. Benzinin litresinde 5 lira 65 kuruşluk düşüş öngörülürken, indirimin gerçekleşmesi halinde 50 litrelik bir depoda 282,50 TL, 60 litrelik depoda 339 TL tasarruf sağlanması bekleniyor.
15.10.2026
14:07
Ticaret Bakanlığı`ndan taksitli satışlara yeni düzenleme
Ticaret Bakanlığı'ndan taksitli satışlara yeni düzenleme
Ticaret Bakanlığı'nın taksitli satışlara ilişkin düzenleme yetkisi genişletildi. Yeni yönetmelikle satış sonrası taksitlendirme ve ödeme erteleme işlemleri de kapsama alınırken, taksit sayısı ve sürelerine ilişkin yeni bir sınır henüz belirlenmedi.
15.10.2026
13:45
Karlıova`da sokaklar göle döndü!
Karlıova'da sokaklar göle döndü!
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde gece etkili olan sağanak yağış, cadde ve sokakları su altında bıraktı. İş yerlerine ulaşmakta zorlanan esnaf, tıkanan mazgalları kendi imkânlarıyla açmaya çalıştı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın