KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
06 Mayıs 2026 Çarşamba
°C

Suriyeliler türkçe öğreniyor

Ülkelerinde yaşanan iş savaştan kaçarak Bingöl’ün Genç ilçesine yerleşen Suriyelilere, Halk Eğitim Merkezi’nde Türkçe okuma-yazma kursu veriliyor.

Suriyeliler türkçe öğreniyor
24 OCAK 2017 SALI 20:15
0
1765
0
AA aa

Genç ilçesinde Türkçe bilmedikleri için kendilerini ifade etmekte zorlanan Suriyeliler için Genç Halk Eğitim Merkezi bünyesinde Türkçe dil kursu açıldı. 10 öğrencinin eğitim gördüğü kurs, hafta içi sabah ve öğleden sonra olmak üzere iki grupta yapılıyor. Yaş ortalaması 20'nin üzerinde Suriyeli vatandaşların katıldığı kursta daha çok pratiğe yönelik bilgiler verildiği belirtildi.

İlçeye yerleşen Suriyeli vatandaşlara günlük ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için Türkçe okuma-yazma dersleri verdiklerini söyleyen Halk Eğitim Merkezi öğretmenlerinden İlhami Gelen, “Suriye'deki olaylardan dolayı Türkiye'nin değişik illerine ve ilçelerine sığınmak zorunda kalan bu misafirlerimize geldikleri yere adaptasyon sağlayabilmeleri için, günlük ihtiyaçlarını karşılayabilmek için Türkçe okuma-yazma derslerini veriyoruz. 10 gün öncesine kadar burada Suriyeli öğrencimiz yoktu. Bir Suriyeli kardeşimiz bize gelip Türkçe kurs talebinde bulundu. Bizde ilçede ki başka Suriyeli varsa onları da getirin size bu hizmeti sunalım. Şuan 10'a yakın öğrencimiz var. Okuma yazmayı en iyi şekilde kavramaya çalışıyorlar. Bu kardeşlerimiz zamanı geldiğinde ülkelerine döndükleri zaman Türkiye'nin kültür elçileri olarak Suriye'de kalacaklar. Suriye'nin her sokağında Türkçe artık rahatlıkla konuşulabilecek. Bu durumda bizi çok mutlu edecek. Biz şuanda onların günlük ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için Türkçeyi öğretmeye çalışıyoruz” dedi.

Kursa katılan Suriyeli Roja Abdullah, “Suriye'den gelip Genç'e yerleştik. Burada gündelik hayatımızı kolaylaştırmak ve daha rahat iletişim kurmak için Türkçe kurslarına geliyoruz. Bize kucak herkese teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Günlük hayatı kolaylaştırmak adına kursa katıldıklarını ifade eden Mustafa Halef ise, “Suriye'de ki savaştan kaçarak buraya geldik. Burada ki vatandaşlarla anlaşabilmemiz için Türkçe öğrenmemiz gerekiyordu. O yüzden bu kursa geliyorum. Bu kursta okuma-yazmayı öğreniyoruz. Bize sahip çıkan Genç halkına teşekkür ediyoruz” ifadelerinde bulundu. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
05.05.2026
14:54
Başkan Arıkan
Başkan Arıkan 'Bingöl'ümüze hayırlı olsun' diyerek duyurdu!
Seçim döneminde 'Vizyon Proje' olarak duyurduğu 'askeri alanın tahsisi' konusunda 'İmzaları attık, Bingöl'ümüze hayırlı olsun' diyerek müjdeyi veren Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, 350 dönümlük askeri alanın devir protokolünün imzalandığını duyurdu. Arıkan, yakın zamanda ihaleye çıkacak önemli projelerle ilgili de mesajlar verdi.
05.05.2026
14:42
Resmi Gazete`de yayımlandı! Araç bilgilerine erişim artık ücretli
Resmi Gazete'de yayımlandı! Araç bilgilerine erişim artık ücretli
Araç sahiplerini ilgilendiren yeni bir düzenleme yürürlüğe girdi. Noterlik Kanunu Yönetmeliğinde değişiklik Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, araç sorgulamalarında ücret ödenecek.
05.05.2026
14:37
Bingöl`de Şampiyon Sporcu, SSÇ Kapsamındaki Gençlerle Buluştu
Bingöl'de Şampiyon Sporcu, SSÇ Kapsamındaki Gençlerle Buluştu
Bingöl'de Denetimli Serbestlik Müdürlüğü gözetimindeki suça sürüklenen çocuklara yönelik düzenlenen söyleşide, milli atlet Yavuz Ağralı deneyimlerini paylaşarak gençlere rol model oldu.
05.05.2026
14:07
Bingöl`de Akıntıya Kapılan At Son Anda Kurtuldu
Bingöl'de Akıntıya Kapılan At Son Anda Kurtuldu
Karlıova'da etkili olan sağanak sonrası taşan Peri Suyu'na kapılan bir at, akıntıya karşı verdiği mücadeleyle kıyıya ulaşarak telef olmaktan kurtuldu. O anlar cep telefonu kamerasına yansıdı.
05.05.2026
00:52
Bingöl`de seyir halindeki kamyon alev alev yandı
Bingöl'de seyir halindeki kamyon alev alev yandı
İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yangına kısa sürede müdahale ederek kontrol altına aldı.
05.05.2026
00:51
Bingöl, Rafting Türkiye Şampiyonası`na Ev Sahipliği Yapacak
Bingöl, Rafting Türkiye Şampiyonası'na Ev Sahipliği Yapacak
Bingöl'ün Genç ilçesinde 6-10 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek Okul Sporları Rafting Türkiye Şampiyonası, Murat Nehri'nde gerçekleştirilecek yarışlarla sporseverleri buluşturacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın