KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Ağustos 2025 Çarşamba
°C

Suriyelilere 200 bin tl destek

Vali Köşger, Türkiye Diyanet Vakfı tarafından Suriyeliler için başlatılan yardım kampanyasına Bingöllülerin 200 bin TL’nin üzerinde destek verdiğini söyledi.

Suriyelilere 200 bin tl destek
17 ARALIK 2016 CUMARTESİ 00:49
0
1387
0
AA aa

Vali Yavuz Selim Köşger, Uluslararası Göçmenler Günü münasebetiyle, İl Göç İdaresi Müdürü Murat Atilla, İl Göç Uzman Yardımcısı Fırat Güreş ve beraberindeki Suriyeli göçmenleri makamında ağırladı.

İl Göç İdaresi Müdürü Atilla'dan Bingöl'de misafir edilen göçmenler hakkında bilgi alan Vali Köşger, “Suriye'de yaşanan iç savaşın etkisi ile başta Suriyeli olmak üzere milyonlarca insan, ülkemize göç ediyor. Milletimiz de göçmenlerin diline, dinine, ırkına bakmaksızın misafirperverliğini, yardımseverliğini gösteriyor. Zira milletimiz kadimden beri evinin kapısını misafire açık tutmuştur. Bingöllü hemşerilerimizin de göçmenlerimizin yaşadıkları sorunların üstesinden gelmeleri için onlara destek olduklarını biliyoruz, görüyoruz. Mesela, Suriye'de yaşanan olaylardan dolayı Türkiye Diyanet Vakfı tarafından başlatılan yardım kampanyasında Bingöllü hemşerilerimiz 200 bin TL'nin üzerinde yardımda bulundu. Elbette ki hiçbir insan kendi keyfine göre memleketinden uzaklaşmak istemez. Biliyoruz ki insan başka bir yere her şeyini taşısa da hatıralarını taşıyamaz. Bunun için arzu ediyoruz ki ülkemize göç etmiş kardeşlerimiz kendi doğup büyüdükleri yerlere tekrar dönebilsinler, kendi vatanlarına tekrar yerleşebilsinler. Ziyaretiniz bizleri çok memnun etti. Başta sizlerin olmak üzere,  ilimizdeki ve tüm Türkiye'deki göçmenlerimizin Uluslararası Göçmenler Günü'nü kutluyorum” dedi.

Suriyeli göçmenler ile bir süre sohbet eden Vali Köşger, Suriyeli çocuklara çeşitli hediyeler verdi. Vali Köşger'i ziyaret eden Suriyeli göçmenler de Türkiye'de yaşamaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
20.08.2025
14:57
Kalehan Enerji`den 12Bingölspor`a sponsorluk desteği
Kalehan Enerji'den 12Bingölspor'a sponsorluk desteği
Kalehan Enerji, 9 yıl aradan sonra amatör ligden 3. lige yükselen 12 Bingölspor'a 2025-26 sezonunda forma kol sponsoru oldu. 12 Bingölspor Kulübü Başkanı Mehmet Engin Özturan, Erzurum'da devam eden hazırlık kampını ziyaret eden Kalehan Enerji yetkililerine forma hediye edip destekleri için teşekkür etti.
20.08.2025
14:56
Bingöl`de uyuşturucuyla mücadele
Bingöl'de uyuşturucuyla mücadele
Bingöl Valiliği; 'İlimizin huzuru, vatandaşlarımızın can ile mal güvenliğinin sağlanması ve zehir tacirlerine karşı amansız mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir' açıklamasında bulundu.
20.08.2025
03:42
Resmî Gazete`de yayımlandı! Bingöl`ün kültür ve tarihine ışık tutacak çalışmalara öncülük edecek
Resmî Gazete'de yayımlandı! Bingöl'ün kültür ve tarihine ışık tutacak çalışmalara öncülük edecek
'Bingöl Üniversitesi Bingöl Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliği' Resmî Gazete yayımlandı. 'Merkezin Görevleri' kısmında, Bingöl'ün tarihi, kültürü, ekonomisi konularında geniş çalışma olanakları yer alıyor.
20.08.2025
03:41
Hastanelerde QR kodla temizlik bildirimi
Hastanelerde QR kodla temizlik bildirimi
Sağlık Bakanlığı, tuvalet ve asansör gibi ortak alanların temizliğini hızlandırmak için QR kodlu 'anında bildirim' uygulamasını tüm hastanelerde yaygınlaştırıyor.
20.08.2025
03:40
Otomobil takla attı: 6 yaralı
Otomobil takla attı: 6 yaralı
Bingöl-Elâzığ yolunda otomobilin takla atması sonucu meydana gelen kazada, 6 kişi yaralandı.
20.08.2025
03:40
MEB`den 13 maddelik yasaklar listesi
MEB'den 13 maddelik yasaklar listesi
Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), 2025-2026 eğitim öğretim yılına ilişkin yeni genelgeyi yayımlayarak, okullar ve öğretmenler için uygulanacak yasak ve kısıtlamaları duyurdu. Kayıt ücreti yasağı, Kaynak kitap yasağı, Cep telefonu yasağı, Sınav hazırlık kursları ve dahası…
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın