KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Mayıs 2024 Perşembe
°C

Suriye'ye yardımlar devam ediyor

Bingöl İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsan Yardım Derneği (Bingöl İHH) tarafından Suriye için 'Rotamız İyilik, Yükümüz İnsanlık' sloganıyla başlatılan yardım kampanyası kapsamında Bingöl'den toplanan yardımları taşıyan tır, Hatay'ın Reyhanlı İlçesinde bulunan İHH Reyhanlı Kriz Koordinasyon Merkezine gönderildi.

Suriye`ye yardımlar devam ediyor
31 OCAK 2021 PAZAR 17:47
8
1148
1
AA aa

Bingöl İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsan Yardım Derneği (Bingöl İHH) tarafından kış mevsiminin gelmesiyle Suriye'ye yönelik ‘Rotamız İyilik, Yükümüz İnsanlık' kampanyası kapsamında Bingöl'den toplanan yardımları taşıyan tır Hatay'ın Reyhanlı İlçesinde bulunan İHH Reyhanlı Kriz Koordinasyon Merkezine, oradan da Cilvegözü sınır kapısı üzerinden Suriye'deki mültecilere dağıtmak üzere gönderildi. 

Coronavirüs salgını ve kış aylarının gelmesiyle birlikte şartların daha da zorlaştığı kamplarda yaşayan insanların, hem gıda hem de kışlık giyecek ihtiyaçlarının karşılanması için İHH tarafından 81 ilde yardım kampanyası başlatılmıştı. Bingöl İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsan Yardım Derneği (Bingöl İHH), Suriye için “Rotamız İyilik, Yükümüz İnsanlık” sloganıyla başlatılan yardım kampanyası kapsamında Bingöl'den toplanan yardımları taşıyan tır, Hatay'ın Reyhanlı İlçesinde bulunan İHH Reyhanlı Kriz Koordinasyon Merkezine gönderildi.

KIŞ ZOR GEÇİYOR

Konu ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Bingöl İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (Bingöl İHH) Başkanı Muhittin Gili, yapılan çalışmalarla Suriye'deki kalıcı yıkımın hafifletilmesi amaçlandığına vurgu yaparak, “Rotamız İyilik, Yükümüz İnsanlık' diyerek kışın zor şartlarında çadırlarda kalan Suriyeli mazlumlar için yaptığımız yardım kampanyası kapsamında 26 Ocak 2021 tarihinde yardım tırımızı gönderdik. İHH Reyhanlı Kriz Koordinasyon Merkezine gönderilen yardım tırı Hatay Cilvegözü sınır kapısından Suriye'deki ihtiyaç sahibi kardeşlerimize ulaştırmış olacağız. Bizim dinimiz inanların kardeş olduğunu, inanların sıkıntılarını Müslümanların paylaşması gerektiğini beyan ediyor. Bu amaçla yardımlarımıza devam ediyoruz. İHH İnsani Yardım Vakfı olarak, krizin başlangıcından bu yana hem Suriye içerisinde yerinden edilen hem de ülke dışına göçen mültecilerin mağduriyetlerini gidermek için gayret gösteriyoruz. Acil, barınma, giyim, eğitim, sağlık, gıda gibi ihtiyaçların karşılanması için gerçekleştirilen temel yardımların yanı sıra Suriye içerisinde kurduğumuz yetimhane, su kuyusu, fırın, konteyner kent, briket evler, aşevi, değirmen, hastane gibi kalıcı eserlerle mağdur Suriyeliler üzerindeki savaşın yıkıcı etkisini hafifletmeye çalışıyoruz. Yardımlarda emeği geçenlere teşekkür ediyoruz, Allah razı olsun” diye konuştu.

YARDIM TIRI İÇİN KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ

Kış ayının başlaması ile birlikte 2 yardım tırını Suriye'de bulunan mültecilere gönderildiğini kaydeden Gili, “30 insani yardım tırımızı Suriyeli kardeşlerimize gönderdik. Bu kış 2 yardım tırımızı Suriye'ye gönderdik. 3. Yardım Tırımızı göndermek için çalışmalarımız tüm hızı ile devam ediyor. Gıda, battaniye, halı, bot, mont, atkı, bere, aldiven, çorap ve un (çuval un 50 kilo: 150 TL) malzemelerinden oluşacak yardım tırı, Suriye'de iç savaştan olumsuz etkilenen insanların acısını hafifletmek için bölgeye gidecek. Suriye'de, her 10 kişiden 6'sı şiddetli yoksulluk içerisinde. Gelin, bu zor günlerde, hep birlikte kardeşlerimizin yanında olalım. İhtiyaçlarını karşılayarak kışı rahat geçirmelerine vesile olalım” şeklinde konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_81069)
31 Ocak 2021 Pazar 21:42
Rakka'da, Deyri Zor'da, Musul'da ve daha birçok yerde de mazlumlar Müslümanlar var. Özellikle pkkli kafirlerin elinde esir olan kadın ve çocuklar var onlara da yardım edin. Eğer gerçekten yardımseverseniz.
16.05.2024
15:45
`Kural dışı` hac ziyaretlerine artık para cezası uygulanacak
'Kural dışı' hac ziyaretlerine artık para cezası uygulanacak
Suudi Arabistan, hac sürecinde, 'hac vizesi' almayanlara para cezası uygulama kararı aldı. Vizesiz, 'kural dışı' hac ibadetini yapmaya çalışanlara 10 bin riyal yani 85 bin Türk lirası para cezası kesilecek.
16.05.2024
15:08
Bingöl Umut Kervanı`ndan Kurban Bayramı hazırlığı
Bingöl Umut Kervanı'ndan Kurban Bayramı hazırlığı
2024 yılı Kurban organizasyonunu başlatan Bingöl Umut Kervanı Derneği, 'Kurbanınız Umut Olsun' çağrısıyla kurban vekâlet ve bağışlarını kabul etmeye başladı. Bu yıl için belirlenen kurban bedeli de açıklandı.
16.05.2024
14:13
Tarımsal uygulama merkezinde hayvansal ürünler elde edilecek
Tarımsal uygulama merkezinde hayvansal ürünler elde edilecek
Bingöl Üniversitesi Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezinde hayvansal ürünlerin elde edilmesi için ilk adım atıldı. Büyükbaş hayvanların getirildiği merkezde, hem süt ve süt ürünlerinin üretimi yapılacak hem de akademisyenler ile öğrenciler için uygulama alanı olacak.
16.05.2024
14:12
Bingöl`de Gençler 33 şehidin anıtına karanfil bıraktı
Bingöl'de Gençler 33 şehidin anıtına karanfil bıraktı
Bingöl'de Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı birimlerde eğitim gören gençler, 33 şehidin anıtını ziyaret ederek hem karanfil bıraktı hem de Kur'an-ı Kerim okudu.
16.05.2024
10:34
Yurt dışından ikinci telefona yasak!
Yurt dışından ikinci telefona yasak!
Uygun fiyat nedeniyle yurt dışından satın alınan telefonlara sınırlama geldi. Buna göre, yurt dışından ikinci bir telefon artık getirilemeyecek.
15.05.2024
20:00
Bingöl Üniversitesi, ata tohumu sebze fidelerinin satışına başladı
Bingöl Üniversitesi, ata tohumu sebze fidelerinin satışına başladı
Bu yıl, domates çeşitleri olarak Guldar, Bursa, salkım, pembe ve çeri, biber çeşitleri olarak Elâzığ yerli dolmalık, Keban acı dolma, Arnavut, kırmızı kapya, çarliston, tatlı sivri, acı kıl ve turşuluk süs biber, yeşil fasulye, patlıcan, bamya, kabak, hıyar, reyhan, karpuz ile kavun fideleri bulunuyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın