KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Temmuz 2025 Çarşamba
°C

Suruç'a ilişkin soru ve araştırma önergesi

Halkların Demokratik Bölgeler Partisi (HDP), Başbakan Ahmet Davutoğlu’na Suruç saldırısı failine ilişkin sorular yönlendirirken, saldırıyla ilgili Meclis Araştırması açılmasını istedi.

Suruç`a ilişkin soru ve araştırma önergesi
23 TEMMUZ 2015 PERŞEMBE 23:25
0
1659
1
AA aa

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, saldırının tüm yönleriyle aydınlatılması, saldırının ardındaki karanlık ilişki ve güçlerin açığa çıkarılması ve saldırılara zemin hazırlayan hükümet politikalarının değerlendirilmesi amacıyla Meclis Araştırması açılmasını istedi.

HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan ise soru önergesinde Başbakan Ahmet Davutoğlu'na saldırıyı gerçekleştiren canlı bombaya ilişkin beş soru yöneltti.

“SORUMLU MEVCUT HÜKÜMET”

Baluken, saldırıya ilişkin Meclis Araştırması açılmasını istediği önergenin gerekçesinde AK Parti'nin dış politikasını eleştirdi.

Baluken; “Savaşçı dış politikalarla topraklarımızı insanlık dışı suçlar işleyen çetelerin rahatça dolaşımına açan, TIR'larla silah ve bomba taşıyıp hesap vermeyen; Roboski, Reyhanlı ve Diyarbakır katliamlarını aydınlatmayan mevcut hükümet, tüm bu katliamlardan ve en son yaşanan Suruç katliamından birinci derecede sorumludur. Saldırının tüm yönleriyle aydınlatılması, saldırının ardındaki karanlık ilişki ve güçlerin açığa çıkarılması ve saldırılara zemin hazırlayan hükümet politikalarının değerlendirilmesi amacıyla TBMM'de Araştırma Komisyonu kurulması elzemdir. ”

“BİLGİNİZ VAR MIYDI?”

Buldan, soru önergesinde “Hükümetinizin bu katliamla ilgili önleyici tedbirler almadığı, katliamda güvenlik zafiyetleri yaşandığına yönelik konulara henüz yeterince cevap olmaması, katliamın gelişimine yönelik kamuoyunu aydınlatıcı bilgilerin paylaşılmaması toplum vicdanını her geçen dakika yaralamaya devam etmektedir” dedi.

DAVUTOĞLU'NA ŞU SORULARI YÖNELTTİ:

1. Suruç'ta intihar bombacılarının olduğuna dair daha önce size ulaşan bir bilgi bulunuyor muydu? Var ise bu bilgi size ne zaman ulaştı?

2. Suruç'ta katliam yapılacağına dair tarafınıza ulaşan bir bilgi bulunuyor muydu?

3. İntihar bombacısı olduğu açıklanan şahsın IŞİD üyesi olduğu bilgisine ne zaman ulaşıldı? Bu kişi ne zamandır takip edilmekteydi?

4. İntihar bombacısıyla alakalı bilginin kamu görevlilerindeki ilgili kişilerde olmasına rağmen katliamın engellenmediği belirtiliyor. Bu konuyla ilgili kamu görevlileri hakkında başlatılan veya başlatmayı düşündüğünüz bir soruşturma var mı?

5. Katliamın faili ne zaman ve hangi yollarla Türkiye sınırlarına giriş-çıkış yaptı? Ailesinin yurtdışında olduğunu belirttiği intihar bombacısının sınır kapılarından yurtiçine giriş kaydı bulunuyor mu? 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
DARAHİNİ (@Misafir_19081)
25 Temmuz 2015 Cumartesi 10:07
Park girişinde arama yapmak isteyen polise Suruç Belediye yetkilileri neden arama yaptırmadı?Beraber kahvaltı yapan HDP liler neden o gençlerden ayrıldı?Olaydan 5 dakika sonra Paris,Berlin,Brüksel ve Londra'da sokak gösterileri nasıl başlatıldı.Bir Üniversitede de 2 dakika sonra gösteri başladı ve pankart açıldı.Acaba o pankart ne zaman hazırlandı?D.Bakır da PKK itirafçısı bombayı PKK'nin kendisine verdiğini söyledi neden duymak istemiyorsun.Yoksa Selo mu mani oluyor.Takke düştü kel göründü.Kendiniz çalıp oynuyorsunuz.Artık kimse yemiyor.
16.07.2025
02:42
Bingöl`de taksi ücretlerine zam!
Bingöl'de taksi ücretlerine zam!
Bingöl'de taksiciler yeni zam tarifesini duyurdu. Bugün itibariyle geçerli olacak tarifeyle nereden nereye kaç liraya gidilecek? İşte yeni tarifenin detayları…
16.07.2025
02:41
Bingöl`de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri
Bingöl'de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Bingöl'de çeşitli programlar düzenlendi. 15 Temmuz demokrasi zaferinin 9'uncu yıl dönümünde şehitlikler ziyaret edilip dua edildi, akşam ise yürüyüş yapılıp demokrasi meydanında çeşitli etkinlikler icra edildi.
16.07.2025
02:38
Gazeteciler direnişin hafızasına tanıklık etti
Gazeteciler direnişin hafızasına tanıklık etti
Türkiye'nin 81 ilinden 81 gazeteci ile 41 ülkeden davet edilen 119 yabancı basın mensubu İletişim Başkanlığı organizasyonunda Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki 15 Temmuz Demokrasi Müzesi'ni ziyaret etti. Sergilenen materyaller aracılığıyla o gece yaşananları yeniden hissettiklerini belirten Hakim Bayraktar; 'Bu müze, milletimizin iradesine sahip çıktığı, destansı bir direnişin hafızasıdır' dedi.
16.07.2025
02:37
Bingöl`de batarya bomba gibi patladı! İşletmeci yaralandı
Bingöl'de batarya bomba gibi patladı! İşletmeci yaralandı
Bingöl'de arızalı telefon bataryası değiştirildiği esnada patlayarak alev aldı. Tamir yapan telefoncu yaralanırken o anlar kameralara yansıdı.
16.07.2025
02:35
Bingöl dahil 64 ilde FETÖ operasyonu! 306 şüpheli yakalandı
Bingöl dahil 64 ilde FETÖ operasyonu! 306 şüpheli yakalandı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, son 2 günde Bingöl dahil 64 ilde FETÖ'ye yönelik düzenlenen operasyonlarda 306 şüphelinin yakalandığını açıkladı.
14.07.2025
22:25
Serdest Burkay, Vakıfbank`tan İstifa Etti
Serdest Burkay, Vakıfbank'tan İstifa Etti
VakıfBank'ta önemli görevlerde bulunan ve son olarak Ankara Ticari Müdürü olarak görev yapan Serdest (Sabır) Burkay, görevinden istifa etti.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın