KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
22 Mart 2026 Pazar
°C

Suruç'a ilişkin soru ve araştırma önergesi

Halkların Demokratik Bölgeler Partisi (HDP), Başbakan Ahmet Davutoğlu’na Suruç saldırısı failine ilişkin sorular yönlendirirken, saldırıyla ilgili Meclis Araştırması açılmasını istedi.

Suruç`a ilişkin soru ve araştırma önergesi
23 TEMMUZ 2015 PERŞEMBE 23:25
0
1770
1
AA aa

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, saldırının tüm yönleriyle aydınlatılması, saldırının ardındaki karanlık ilişki ve güçlerin açığa çıkarılması ve saldırılara zemin hazırlayan hükümet politikalarının değerlendirilmesi amacıyla Meclis Araştırması açılmasını istedi.

HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan ise soru önergesinde Başbakan Ahmet Davutoğlu'na saldırıyı gerçekleştiren canlı bombaya ilişkin beş soru yöneltti.

“SORUMLU MEVCUT HÜKÜMET”

Baluken, saldırıya ilişkin Meclis Araştırması açılmasını istediği önergenin gerekçesinde AK Parti'nin dış politikasını eleştirdi.

Baluken; “Savaşçı dış politikalarla topraklarımızı insanlık dışı suçlar işleyen çetelerin rahatça dolaşımına açan, TIR'larla silah ve bomba taşıyıp hesap vermeyen; Roboski, Reyhanlı ve Diyarbakır katliamlarını aydınlatmayan mevcut hükümet, tüm bu katliamlardan ve en son yaşanan Suruç katliamından birinci derecede sorumludur. Saldırının tüm yönleriyle aydınlatılması, saldırının ardındaki karanlık ilişki ve güçlerin açığa çıkarılması ve saldırılara zemin hazırlayan hükümet politikalarının değerlendirilmesi amacıyla TBMM'de Araştırma Komisyonu kurulması elzemdir. ”

“BİLGİNİZ VAR MIYDI?”

Buldan, soru önergesinde “Hükümetinizin bu katliamla ilgili önleyici tedbirler almadığı, katliamda güvenlik zafiyetleri yaşandığına yönelik konulara henüz yeterince cevap olmaması, katliamın gelişimine yönelik kamuoyunu aydınlatıcı bilgilerin paylaşılmaması toplum vicdanını her geçen dakika yaralamaya devam etmektedir” dedi.

DAVUTOĞLU'NA ŞU SORULARI YÖNELTTİ:

1. Suruç'ta intihar bombacılarının olduğuna dair daha önce size ulaşan bir bilgi bulunuyor muydu? Var ise bu bilgi size ne zaman ulaştı?

2. Suruç'ta katliam yapılacağına dair tarafınıza ulaşan bir bilgi bulunuyor muydu?

3. İntihar bombacısı olduğu açıklanan şahsın IŞİD üyesi olduğu bilgisine ne zaman ulaşıldı? Bu kişi ne zamandır takip edilmekteydi?

4. İntihar bombacısıyla alakalı bilginin kamu görevlilerindeki ilgili kişilerde olmasına rağmen katliamın engellenmediği belirtiliyor. Bu konuyla ilgili kamu görevlileri hakkında başlatılan veya başlatmayı düşündüğünüz bir soruşturma var mı?

5. Katliamın faili ne zaman ve hangi yollarla Türkiye sınırlarına giriş-çıkış yaptı? Ailesinin yurtdışında olduğunu belirttiği intihar bombacısının sınır kapılarından yurtiçine giriş kaydı bulunuyor mu? 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
DARAHİNİ (@Misafir_19081)
25 Temmuz 2015 Cumartesi 10:07
Park girişinde arama yapmak isteyen polise Suruç Belediye yetkilileri neden arama yaptırmadı?Beraber kahvaltı yapan HDP liler neden o gençlerden ayrıldı?Olaydan 5 dakika sonra Paris,Berlin,Brüksel ve Londra'da sokak gösterileri nasıl başlatıldı.Bir Üniversitede de 2 dakika sonra gösteri başladı ve pankart açıldı.Acaba o pankart ne zaman hazırlandı?D.Bakır da PKK itirafçısı bombayı PKK'nin kendisine verdiğini söyledi neden duymak istemiyorsun.Yoksa Selo mu mani oluyor.Takke düştü kel göründü.Kendiniz çalıp oynuyorsunuz.Artık kimse yemiyor.
20.03.2026
01:37
Bingöl Nükleer Tıp Merkezi Programa Alındı
Bingöl Nükleer Tıp Merkezi Programa Alındı
Bingöl Valisi Cahit Çelik, Nükleer Tıp Merkezi'nin yapım işinin Sağlık Bakanlığı yatırım programına alındığını açıkladı. Yeni merkezle birlikte kanser hastalıklarında erken teşhis ve tedavi imkânlarının ilde sunulması hedefleniyor.
20.03.2026
01:36
Meteorolojiden Bingöl için kuvvetli yağış uyarısı
Meteorolojiden Bingöl için kuvvetli yağış uyarısı
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü tarafından Bingöl için kuvvetli yağış uyarısı verildi. Cuma ve cumartesi için yağmur uyarısı yapılırken, Pazar itibariyle karla karışık yağmurun etkili olacağı belirtildi.
20.03.2026
01:34
Bingöl`de resmi bayramlaşma töreni düzenlendi
Bingöl'de resmi bayramlaşma töreni düzenlendi
Bingöl'de Ramazan Bayramı dolayısıyla düzenlenen resmi bayramlaşma töreni, Bingöl Valisi Cahit Çelik'in ev sahipliğinde gerçekleştirildi.
20.03.2026
01:32
Bingöl`de Uzmandan Bayram Uyarısı:
Bingöl'de Uzmandan Bayram Uyarısı: '3 öğün düzenine mutlaka dönülmeli'
Bingöl'de Diyetisyen Zeynep Balun Taşkesen, Ramazan Bayramı nedeniyle yaptığı uyarıda, bir ay boyunca dinlenen metabolizmanın ani ve yoğun besin tüketimiyle zorlanabileceğini belirterek, vatandaşların 3 öğün düzenine dikkat etmesi gerektiğini söyledi.
20.03.2026
01:31
ÖTV`siz araçları hangi emekliler alabilecek?
ÖTV'siz araçları hangi emekliler alabilecek?
Emekliye ÖTV'siz araç satışında son dakika gelişmeleri milyonlarca vatandaşın radarında. TBMM'ye sunulan yeni kanun teklifi, özellikle Bağ-Kur emeklisi esnaf ve çiftçiler için tarihi bir vergi muafiyeti öngörüyor.
20.03.2026
01:30
SGK`dan sahte mesaj uyarısı: Asla tıklamayın!
SGK'dan sahte mesaj uyarısı: Asla tıklamayın!
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), son günlerde artan dolandırıcılık girişimlerine ilişkin sanal medya hesabı üzerinden yazılı bir açıklama yaptı ve vatandaşların bu tür mesajlardaki bağlantılara kesinlikle tıklamaması gerektiğin altını çizdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın