KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
10 Temmuz 2025 Perşembe
°C

Suruç'taki katliama kınama

Şanlıurfa’nın Suruç İlçesi’nde meydana gelen ve 30 kişinin ölümüne, 100 kişinin yaralanmasına sebep olan bombalı saldırı, Bingöl’de kınandı.

Suruç`taki katliama kınama
20 TEMMUZ 2015 PAZARTESİ 22:49
0
2401
1
AA aa

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) bileşenleri ile İnsan Hakları Derneği (İHD) Bingöl Şubesi, HDP ve DBP'nin destek vermesiyle Dörtyol Saat Kulesi önünde basın açıklaması yaptı.

Polislerin özel eğitimli köpekle çevredeki araçlarda güvenlik amaçlı arama yaptığı alanda basın açıklamasını okuyan Eğitim-Sen Bingöl Şubesi Başkanı Metin Kılıç, yola çıktıkları ilk andan itibaren, muhtemelen emniyet ve istihbarat güçlerince adım adım takip edilen gençlerin, göz göre göre böyle bir saldırıya maruz bırakılmasının düşündürücü olduğunu söyledi.

“Bugün Suruç yaşanan patlama, AKP‘nin yanlış Ortadoğu ve IŞİD politikasının en acı sonuçlarından birisi olmuştur” diyen Kılıç, şunları söyledi:  “Yaşanan katliam, AKP iktidarı döneminde özellikle Suriye'ye yönelik, cihatçı çeteleri desteklemeye dayanan dış politikanın en acı sonuçlarından birisi olmuştur. Bugüne kadar katil IŞİD çetelerine karşı somut adım atmayanlar, cihatçı çetelere tırlar dolusu silah taşıyanlar, Suriye'de katliam yapan katilleri Türkiye topraklarında eğitip-donatanların sorumluluğu, saldırıyı gerçekleştirenlerden daha az değildir.”

Suruç'ta yaşanan saldırıyla gerçekleştirilen katliamın sadece gençlere karşı değil, aynı zamanda Türkiye'de ve Ortadoğu'da özgürlük, barış ve kardeşlik mücadelesi yürütenlere karşı yapıldığını kaydeden Kılıç, “Eğitim Sen olarak saldırıyı gerçekleştirenleri ve onları kollayanları lanetliyoruz. Saldırıda yaşamını yitiren gençlerin ailelerine başsağlığı, yaralananlara acil şifalar diliyoruz. Bu acıya ortak olup gençlerin ölümüne engel olmak için bu günden başlamak üzere demokratik kitle örgütleri ile kamuoyuna barışın sesini duyurmaya ölümlere son vermeye ses olabilmek için kamuoyu oluşturmaya devam edeceğimizin bilinmesini istiyoruz” dedi.

Kitle yapılan basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
ey hak (@Misafir_19075)
21 Temmuz 2015 Salı 01:09
Sizin vicdanınız Hatice Belgin katl edildiğinde neredeydi? Oda canlı bomba ve masum halka yapılmamışmıydı? Yoksa yapan siz olunca meşru mu oluyor? Sizle İŞİD arasında ki fark ne o zaman? Onlar sakallı siz sakalsız terörist onlar İSLAMCI siz IRKÇI.. Kürde ve Kürt hakkını savunana birşey olmasın gerisi gebersin demi? Kobane'ye kadar bu dünya, cografya ne zulüm gördü Kobane ile mi zulüm görenlere sesiniz çıkmaya canlı bombalara sesiniz çıkmaya başladı? HDP PKK nin hangi canlı bomba eyleminde boyle bir tavır aldı? İşte bu iki yüzlülüktür..
10.07.2025
18:41
Bingöl`de 60 dönüme 400 konteynerlik geçici barınma alanı
Bingöl'de 60 dönüme 400 konteynerlik geçici barınma alanı
Bingöl'de 'Mehmetçik AFAD Destek Üssü Geçici Barınma Alanı' kurulması için protokol imzalandı. Kurulacak alanda yaklaşık 400 konteynerin yer alacağı bilgisini paylaşan Vali Ahmet Hamdi Usta, Bingöl Belediyesinin altyapı, elektrik ve içme suyu gibi tüm ihtiyaçları karşılayacağını belirtti.
10.07.2025
15:19
Bingöl`de engellilerin tepkisi!
Bingöl'de engellilerin tepkisi! 'Öncelik hakkımız ihlal ediliyor!'
Bingöl Devlet Hastanesi personel ve yönetimine defalarca uyarıda bulunmalarına rağmen herhangi bir düzelme olmadığı gibi bir muhatap da bulamadıklarını savunan Bingöl Engelliler Platformu Sözcüsü Belgin, çözüm çağrısında bulundu ve Vali Ahmet Hamdi Usta'dan destek talep etti.
10.07.2025
14:54
Aile hekimleri için yeni düzenleme! O süre uzatıldı
Aile hekimleri için yeni düzenleme! O süre uzatıldı
Aile Hekimliği Yönetmeliği'nde yapılan yeni düzenleme Resmi Gazete'de yayımlandı. Yeni düzenlemeye göre, muayeneye gitmeyen hasta nedeniyle kesilen maaşlarda süre kriteri 6 aydan 1 yıla çıkarıldı. İşte tüm detaylar...
10.07.2025
14:39
6 ay içinde alınmazsa devlet satışa çıkaracak!
6 ay içinde alınmazsa devlet satışa çıkaracak!
Sahipsiz ve trafikten men edilen araçlarla ilgili satış süreci yeniden şekillendi. Milli Emlak Genel Tebliği'nde yapılan değişiklikle, 6 ay içinde teslim alınmayan araçlar doğrudan satışa çıkacak.
10.07.2025
13:12
Bingöl`de KGYS kameralarıyla ortalama hız tespiti başladı
Bingöl'de KGYS kameralarıyla ortalama hız tespiti başladı
Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), trafik güvenliğini sağlamak amacıyla ortalama hız denetimlerini genişletiyor. Bugünden itibaren Bingöl dahil 9 ilde Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) kameralarıyla ortalama hız kontrolleri başlatıldı.
10.07.2025
00:48
Bingöl`de Teknoloji Geliştirme Bölgesi Kuruluyor
Bingöl'de Teknoloji Geliştirme Bölgesi Kuruluyor
Söz konusu bölge, Bingöl Üniversitesi'nin koordinasyonunda faaliyet gösterecek ve kentte Ar-Ge, inovasyon ve girişimcilik ekosisteminin gelişmesine katkı sağlayacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın