KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
04 Nisan 2026 Cumartesi
°C

Sürücüler ve yayalar bilgilendirilecek

Dağıtılacak broşürlerde trafik kurallarının yanı sıra Bingöl'ü tanıtıcı bilgilerinde yer alacak.

Sürücüler ve yayalar bilgilendirilecek
30 KASIM 2006 PERŞEMBE 09:53
0
1173
0
AA aa
Bingöl İli Bilgilendirici ve Eğitici Broşür Tertip Komitesi toplandı. Komite, sürücüleri ve yayaları bilgilendirici, trafik kurallarının anlatılacağı broşür basımı için ön görüşme yaptı.
Bingöl'deki trafik sorununun giderilmesi, sağlıklı ve huzurlu bir trafik akışının sağlanması için atılan adımlar hızlandırıldı. Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Toplantı Salonu'nda bir araya gelen Bingöl İli Bilgilendirici ve Eğitici Broşür Tertip Komitesi, sürücüleri ve yayaları bilgilendirici, trafik kurallarının anlatılacağı broşür basımı için ön görüşme yaptı.
Bingöl Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali Bayram ve emniyet, jandarma, belediye, milli eğitim ve karayolları il müdürlükleri temsilcilerinin katıldığı toplantıda kazaların asgariye indirilmesi için sürücülerin ve yayaların bilinçlendirilmesine yönelik fikir alışverişinde bulunuldu.
Öğrencileri, velileri ve sürücüleri bilgilendirmek amacıyla belirlenen program dahilinde eğitime almak, broşür dağıtarak toplumsal bilinç oluşturmak ve bu bilinci tabana yaymak için çeşitli görüşlerin beyan edildiği toplantıda, geleceğe yönelik projeler konuşuldu.
Bingöl'deki en büyük sorunların emniyet kemeri takılmaması, kırmızı ışıkta geçilmesi, trafik ışık ve levhalarının anlamlarının bazı sürücüler tarafından bilinmemesi, park yasağının çiğnenmesi olduğunun belirtildiği toplantıda, etkili çözüm için öğrencilerin bilgilendirilmesine ağırlık verilmesi öngörüldü.
Yaptığı konuşmasında İl Trafik Komisyonu kararlarının uygulanmadığını öne süren Bingöl Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali Bayram, bunun en açık örneğinin ise Genç Caddesi üzerindeki açık otopark uygulaması olduğunu vurguladı.
Karar gereği, Genç Caddesi üzerinde aracının dörtlü sinyal lambalarını yakan bir sürücünün 15 dakika boyunca park alanında ücretsiz bekleyebileceğini belirten Bayram;”Yol kenarında 2 dakika dahi beklenilse hemen para talep ediliyor. Hem de kaba tavırlar sergilenerek. İhalenin ne zaman ve hangi şartlarda yapıldığı, hangi şartlarda ücret alınacağı, elde edilen gerilin kime ve nasıl gittiği meçhul. Bu konudaki aksaklıklar giderilerek komisyon kararlarına uyulmalıdır” şeklinde konuştu.
 bingöl kent haber

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
04.04.2026
04:35
12Bingölspor`a çirkin saldırı!
12Bingölspor'a çirkin saldırı!
U14 Gelişim Ligi Play-Off'ta Diyar İnter'i 2-1 mağlup ederek tur atlayan 12Bingölspor'un altyapı oyuncuları maç sonrası saldırıya uğradı. Yeşil Beyazlı Kulüp, 10 sporcunun hastanelik olduğunu açıklarken, olayın farklı yansıtılmasına tepki gösterdi.
04.04.2026
02:49
Bingöl`de Üreticilere Yüzde 50 Hibeli Sebze Fidesi Desteği
Bingöl'de Üreticilere Yüzde 50 Hibeli Sebze Fidesi Desteği
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, TAKE Projesi kapsamında sebze üreticilerine yönelik yüzde 50 hibeli fide desteği başvurularının 6 Nisan itibarıyla başlayacağını duyurdu.
04.04.2026
02:36
SP Lideri Arıkan Bingöl`den seslendi;
SP Lideri Arıkan Bingöl'den seslendi; 'Erken Seçim Şart'
Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan, Bingöl'de yaptığı açıklamada ekonomik şartlar ve toplumsal kutuplaşmanın yönetilemez noktaya geldiğini savunarak erken seçim çağrısında bulundu.
04.04.2026
02:00
Gençliğin
Gençliğin 'Abisi' Arif Kaya İlçe Müdürü Oldu
Genç ilçesinde uzun yıllar Spor Eğitim Uzmanı olarak görev yapan Arif Kaya, Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü görevine getirildi. Kaya'nın görevlendirmesi spor camiasında memnuniyetle karşılandı.
04.04.2026
01:26
HÜDA PAR`dan İmar Talebine Ret:
HÜDA PAR'dan İmar Talebine Ret: 'Emsal Oluşturur'
HÜDA PAR Genç İlçe Başkanı Yusuf Doğru, Genç Belediye Meclisi'nde gündeme gelen parsele özel imar talebine iki ayrı toplantıda da ret oyu verdiklerini açıkladı. Talebin ise diğer partilerin oylarıyla kabul edildiği belirtildi.
04.04.2026
01:02
Zikte Sürkap Gelecek Yol Haritasını Belirledi
Zikte Sürkap Gelecek Yol Haritasını Belirledi
Zikte Sürkap Platformu'nun 2025–2026 değerlendirme toplantısında hem geride kalan yılın çalışmaları masaya yatırıldı hem de yeni döneme ilişkin hedefler netleştirildi. Toplantıda özellikle eğitim ve sosyal yardımlaşma faaliyetleri öne çıktı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın