KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
31 Ağustos 2026 Pazartesi
°C

Susuzluk protestosu!

Kültür Mahallesi’nde yaşanan su sıkıntısına tepki gösteren mahalleliler, Kültür virajında toplanarak su sıkıntısını protesto etti. Belediye yetkililerini olay yerine çağıran mahalle sakinleri, mevcut su sorunun çözülmesini istediler.

Susuzluk protestosu!
16 AĞUSTOS 2014 CUMARTESİ 07:43
0
2379
0
AA aa

Alanda toplanan mahalleli adına konuşan Kültür Mahallesi muhtarı Ali Bozkurt, biran önce bu mağduriyetin giderilmesi gerektiğini söyledi.

Üst katlara su çıkmadığını ifade eden muhtar Bozkurt: “Üst katlara su gelmiyor. Bütün vanaların üstü kapanmış, su vanalarına ulaşamıyoruz. Depolar ve tazyikli su akmayana kadar mahallemin bir bölümü su alamaz. Bu gördüğünüz insanlar perişan durumda. Ben bu manzarayı anlatmak istiyorum. Biz mahalle olarak hizmet istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

MAĞDURUZ SU İSTİYORUZ”

Günlerdir sularının akmadığını belirten Mahalle sakini Hasan Ürek: “Altyapı yapıldığından bu yana suyumuz akmıyor. Günlerdir suyumuz yok. Yetkililere gidiyoruz, geliyoruz cevap yok. Su gelecek diyorlar ama su gelmiyor. Mağduruz su istiyoruz. 4 aydır su gelmiyor. Bazen binanın alt katlarına geliyor, üst katlara gelmiyor. Her sabah kovalarla su taşıyorum. Şimdi Bu yolda Vali İbrahim Taşyapan geçerken, su sıkıntısını kendisine ilettik. Vali Bey, susuzluğunuzdan haberim yoktu, diyerek ilgileneceğini söyledi. 3 gündür belediyeye gidiyorum. Bugün yarın diyorlar ama bir şey yok. Biz de sesimizi yetkililere iletmek için buraya geldik” dedi.

Bir diğer mahalle sakini Faik Kartari ise: “4 aydır suyumuz yok. Susuzuz su istiyoruz, başka bir şey istemiyoruz. 3, 4 ve 5'ci katlara su çıkmıyor. Gelse de birinci katlara birkaç damla geliyor. 2-3 gündür, birkaç damlada akmıyor. Belediye, su azalmış, arkadan gelmiyor, diyerek bu şekil geçiştiriliyor." ifadelerini kullandı.
Bayramdan önce üst katlara su taşıdıklarını ifade eden Mahalle sakinlerinden Zeki Küçüktekin: “Su binanın üst katlarına gitmediği için kovlarla su taşıyoruz. Birinci katlara su geliyor. 2, 3 ve 4. katlara su gelmiyor. Bir aydan fazladır bu durum böyledir” diye konuştu.

BELEDİYE: “SIKINTI SU SEVİYESİNDEKİ AZALMADAN KAYNAKLI”

Yaşananlar üzerine görüş bildiren Konu hakkında Bingöl Belediyesi Basın ve Yayın Koordinatörlüğü, şu açıklamada bulundu; “Belediyemiz tarafından ilimizin içme suyu ihtiyacı, merkez Balpınar Köyü (Metan) isale hattı, Mirzan hattı ve Karlıova ilçesi Devecik Köyü sınırlarındaki Kürük isale hatlarından karşılanmaktadır. Ancak içinde bulunan mevsim itibariyle içme ve kullanma ihtiyacının aşırı derecede olması ve yine içmesuyu sağlanan membalardaki su seviyelerinin azalmış olmasından dolayı kısmi olarak içmesuyu sıkıntıları yaşanmaktadır. Belediyemiz tarafından sorunun nihai çözümü için ilimiz içmesuyu ihtiyacının büyük kısmını karşılayan Devecik köyü sınırlarında bulunan vatandaşların mülkiyetindeki 2 kaynak kamulaştırılarak Kürük İsale Hattı'ndaki ana depoya bağlanmıştır. Ayrıca bölgede bulunan diğer bir kaynağın ana hattımıza bağlanabilmesi için çalışmalarımız devam etmektedir. İlimizde bulunan tüm mahallelere içmesuyu verilmekte olup, düşük kottaki yerlerde ve bina altlarında deposu olan yerlerde bir sorun yaşanmamaktadır. Ancak yukarı kısımlardaki meskenlerde ise kısmen gecikmeli olarak içmesuyu alabilmektedirler.”  

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
29.08.2026
04:09
Bingöl`de 647 kişiye iş fırsatı! Başvurular 31 Ağustos`ta
Bingöl'de 647 kişiye iş fırsatı! Başvurular 31 Ağustos'ta
İŞKUR ile Milli Eğitim Müdürlükleri iş birliğinde düzenlenecek Toplum Yararına Programlar kapsamında Bingöl genelinde 457 temizlik personeli ve 190 bahçe görevlisi olmak üzere toplam 647 kişi istihdam edilecek. Başvurular 31 Ağustos-4 Eylül 2026 tarihleri arasında alınacak.
29.08.2026
04:07
Ulya-Der, Bingöl`de görkemli törenle açıldı
Ulya-Der, Bingöl'de görkemli törenle açıldı
Bingöl'de yardımlaşma, dayanışma ve sosyal destek alanlarında faaliyet göstermek amacıyla kurulan Ulya-Der, yoğun katılımla hizmete açıldı. Açılışta dernek üyelerince SMA hastası Efrayim bebeğin tedavisi için toplanan 161 bin TL'lik bağış da kampanya yürütme kuruluna teslim edildi.
29.08.2026
04:05
Bingöl Balı Türkiye yollarında tanıtılıyor
Bingöl Balı Türkiye yollarında tanıtılıyor
Bingöl Balı Üreticileri Birliği Başkanı Bilal Salcı'nın çağrısına seyahat firmaları ve düğün salonlarından destek geldi. Has Bingöl ve Cesur Bingöl otobüslerinde dijital ekran ve anonslarla Bingöl Balı tanıtılacak.
29.08.2026
04:05
Korlaelçi: `Eşit ve özgür eğitim için sözümüzü büyütüyoruz`
Korlaelçi: 'Eşit ve özgür eğitim için sözümüzü büyütüyoruz'
Ankara'da düzenlenen 6. Demokratik Eğitim Kurultayı'na katılan Eğitim Sen Bingöl Şube Başkanı Murat Korlaelçi, eşit, özgür, laik, bilimsel, anadilinde ve demokratik eğitim mücadelesinin önemine dikkat çekti.
29.08.2026
04:03
Bingöl`de zincirleme kaza!
Bingöl'de zincirleme kaza!
Solhan'da otomobil, traktör ve 2 minibüsün karıştığı kazada yaralanan olmazken, araçlarda maddi hasar meydana geldi.
29.08.2026
04:02
Düğünden ölüme… Dört can toprağa verildi
Düğünden ölüme… Dört can toprağa verildi
Genç'te düğünden dönen hafif ticari aracın uçuruma yuvarlanması sonucu hayatını kaybeden 2'si çocuk 4 kişi, gözyaşları arasında son yolculuklarına uğurlandı. Kazada yaralanan 5 kişinin hastanelerdeki tedavisi sürüyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın