KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
11 Haziran 2026 Perşembe
°C

Sütanne krizi

Polonya'da yayınlanan "Wprost" Dergisi'nin Almanya Başbakanı Angela Merkel'i Varşova'nın ikiz liderlerini emzirirken gösteren kapağı, Alman basını ve siyasetçilerinin tepkisini çekti.

Sütanne krizi
27 HAZİRAN 2007 ÇARŞAMBA 09:15
0
1168
0
AA aa
Brüksel'de AB reformlarına ayak direyen Polonyalı ikizleri zor ikna eden Merkel, kapakta "sütanne" olarak gösterildi. Almanya basını ise "Polonyalılar Merkel ile dalga geçiyor" dedi.

ALMANYA'nın başını çektiği AB ile Polonya arasında yaşanan reform kavgası, basına da sıçradı. Muhafazakar "Wprost" Dergisi'nin Almanya Başbakanı Angela Merkel'i Polonya'nın ikiz devlet başkanı ve başbakanını emzirirken gösteren fotomontaj kapağı Alman basınının tepkisini çekti.

Wprost Dergisi, haftasonu Brüksel'de yapılan zirvede Polonyalıların, yeni sistemde ülkenin oy ağırlığının korunması için verdiği mücadeleyi övdü. Polonya Devlet Başkanı Lech Kaczynski, yeni düzenlemede ülkesine Almanya ve Fransa gibi kalabalık ülkelere yakın oy hakkı tanınması için mücadele verdi. Sonunda şimdiki oy sisteminin 2014 yılına kadar sürmesi, küçük ülkelerin talebiyle bu sistemin 2017 yılına kadar uzatılması kararlaştırıldı. Merkel ve Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, Polonya'yı ikna edebilmek için epey çaba sarfetti. Lech Kaczynski, her defasında telefonla Varşova'daki ikiz kardeşi Başbakan Jaroslaw Kaczynski'ye başvurduğundan pazarlıklar da uzayıp gitti.

İşte Wprost'un kapağı, bu pazarlıklar sonrasında geldi. Alman Bild gazetesi "çıplak saldırı" diyerek "Polonyalılar Almanya Başbakanı ile dalga geçiyor" başlığını attı. Wprost'un kapağına iç sayfalarında kocaman yer veren Bild, Polonya basınının Merkel için "Almanya'nın sütannesi" benzetmesini yaptığını aktardı. BZ Gazetesi ise "Hedefine ulaşamayan Polonyalılar, Merkel'e saldırıyor" dedi.

Almanya Hükümeti, konuyla ilgili resmi bir açıklama yapmazken siyasetçilerden tepki geldi. Alman-Polonya parlamenter grubunun başkanı SPD'li Markus Meckel, "İnsanı hayrete düşürüyor! Polonya son haftalar ve aylarda birçok dostunu kaybetti. Bu ülkenin gelecekte müttefik ve dost kazanmak için sıkı bir kafa yorması gerekir" dedi.

Merkel'in Hıristiyan Demokratlar Birliği'nin (CDU) küçük ortağı CSU'nun dış politika uzmanı Eduard Lintner ise "Polonyalılar, bu tür zevksizlik örnekleri sunmaktan vazgeçmeli. Halen Polonya'ya yönelik çok yardımsever bir tutuma sahip olan Almanya'nın da sabrı taşabilir. Mizahın sınırı, diğerlerinin haysiyetinin zarar görmeye başladığı yerdir" dedi.


hurriyet
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
11.06.2026
13:14
Gölette kaybolan gencin cansız bedenine ulaşıldı
Gölette kaybolan gencin cansız bedenine ulaşıldı
Bingöl'ün Genç ilçesinde serinlemek için gölete giren 13 yaşındaki Metin Çağlayan'dan haber alınamayınca ailesi arkadaşlarına ulaştı. Korktukları için saatlerce sessiz kalan çocukların itirafı üzerine başlatılan arama çalışmalarında Metin'in cansız bedenine ulaşıldı.
10.06.2026
22:05
Hatısaru:
Hatısaru: 'Kamu, Kimsenin Arka Bahçesi Değildir'
Kamu kurumlarında görev yapan bazı personellerin siyasi bağlantılarını öne çıkararak ayrıcalıklı davranışlar sergilediği yönündeki iddialara sert çıkan Yeniden Refah Partisi Bingöl İl Başkanı Cihat Hatısaru, kendilerini iktidar partisinin koruması altında görerek diğer çalışanlar üzerinde baskı kurmaya çalışan ve kurum içerisinde ayrıcalıklı bir konum sergileyen personellerle ilgili kurum amirlerine tarafsızlık çağrısı yaptı.
10.06.2026
21:31
12Bingölspor taraftarı tepkili!
12Bingölspor taraftarı tepkili! 'Yalnız bırakırsanız, yalnız kalırsınız!'
12 Bingölspor taraftarları, 2. Lig'e yükselen yeşil beyazlı takımın yalnız ve sahipsiz bırakılmasına tepki için yürüdü! Siyasetçilere, bürokratlara ve iş dünyasına seslenen taraftarlar, 'Bugün 12Bingölspor'u yalnız bırakırsanız yarın yalnız kalırsınız' mesajı verdi.
10.06.2026
20:21
Çıraklık dönemi çalışmaları emekliliğe sayılmayacak
Çıraklık dönemi çalışmaları emekliliğe sayılmayacak
Yargıtay 10. Hukuk Dairesi, çıraklık döneminde fiilen üretimde çalıştığını belirterek bu sürelerin emeklilik primine dahil edilmesini isteyen davacıyı haklı bulan yerel mahkeme kararını bozarak, çıraklık sözleşmelerinde esas amacın çalışma değil meslek öğretimi olduğuna hükmetti.
10.06.2026
18:45
Uyuşturucu Operasyonunda 1 Tutuklama
Uyuşturucu Operasyonunda 1 Tutuklama
Bingöl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyonda uyuşturucu madde ele geçirilirken, gözaltına alınan 1 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.
10.06.2026
18:44
Bingöl`de Vefa Programı: Merhum Orhan Açıkbaş Anılacak
Bingöl'de Vefa Programı: Merhum Orhan Açıkbaş Anılacak
Bingöl'de sivil toplum camiasının tanınan isimlerinden merhum Orhan Açıkbaş için anlamlı bir vefa programı düzenleniyor. 'İz Bırakanlar Vefa Programı' kapsamında gerçekleştirilecek etkinlikte, hayatı boyunca toplum yararına yaptığı çalışmalarla hafızalarda yer edinen Açıkbaş, dostları ve sevenleri tarafından anılacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın