KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
14 Mayıs 2024 Salı
°C

Sütaş bingöl'e hayırlı olsun

‘Barışın bereketi, inşallah Bingöl’e sütün bereketini getireceğini umut ediyoruz’ diyen Sütaş Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz: “İnşallah en kısa sürede buraya yapılacak yatırımın temelini hep birlikte atıp, çalışmaları başlatırız. Artık üçüncü kez geldiğimde konuşmak istemiyorum, temel atmak istiyorum. Bu yaz inşallah yapacağımız yatırımın temelini atarız”

Sütaş bingöl`e hayırlı olsun
08 HAZİRAN 2013 CUMARTESİ 03:15
1
13118
7
AA aa

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve TÜSİAD ve Sütaş Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz Sütaş'ın Bingöl'de kurulacağını açıkladılar.

Çetliksuyu Köyü sınırlarında bin 855 dönümlük arsada kurulması planlanan tesis alanını Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, TÜSİAD ve Sütaş Yönetim Kurulu Başkanı Muharremr Yılmaz, Bingöl Valisi İbrahim Taşyapan, Bingöl Milletvekili Eşref Taş, Belediye Başkanı Serdar Atalay ve beraberindekiler incelemelerde bulundular.

Burada basın mensuplarına açıklama yapan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, TÜSİAD ve Sütaş Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz'ı Bingöl'de görmekten mutluluk duyduklarını söyledi.

“SÜTAŞ'ın Bingöl ile ilgili düşünceleri olgunlaşmaya başladı”

Sütaş'ın süt üretiminde çok önemli bir yatırımcı olduğunu vurgulayan Bakan Yılmaz: “Bugün gerçekten çok mutluyuz. SÜTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Muharrem Yılmaz ve ekibi, uzun süredir Bingöl'e yatırım yapmak için analiz ve çalışmalar yapıyorlardı. SÜTAŞ'ın Bingöl ile ilgili düşünceleri olgunlaşmaya başladı. Burada gerekli çalışmalar ve incelemeler yapılıyor. Profesyonel bir işletme, büyük çaplı bir yatırım, Doğu Anadolu bölgesinde böyle büyük ölçekli bir entegre tesisi şuan yok. Bu yatırımın yapılmasıyla hem Bingöl, hem de çevre iller, hem de genelde Doğu Anadolu bölgesi için bir kazanç elde edilmiş olacaktır. Çözüm süreci içersin de Doğu Anadolu bölgesine huzurun gelmesiyle de bölgeye bu denli büyük ölçekli yatırımın yapılması çok çok önemlidir. Burada küçük ve orta ölçekli birçok işletmeyle bütünleşerek çok ciddi bir istihdam üretecek. Aynı zamanda bir üretim kültürüyle bölgeye çok ciddi katkılar sağlayacak” dedi.

“Hızla başlayıp, hızla tamamlamak heyecanındayız”

Basın mensuplarına açıklama yapan TÜSİAD ve Sütaş Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz: “Barışın bereketi, inşallah Bingöl'e sütün bereketini getireceğini umut ediyoruz. 2 yıldır bölge ile ilgili bölgenin coğrafyasının, ikliminin bize sağladığı imkânlarla ilgili çalışıyoruz. Bu çalışmalarda burada hakikaten bir sütçülük merkezinin oluşabileceği kanaatine vardık ve bu bölgede yatırım kararı aldık. Yapılan çalışmalar, üzerinde bulunduğumuz bu arazinin Sütaş'ın bu yatırımı için tahsis edilebilecek bir arazi olduğunu gösterdi. Sayın Bakanımızla birlikte bugün buraya gelerek bu araziyi birlikte gördük. Geleceği hayal etmeye çalışacağız. Ve burada inşallah Sütaş'ın mutlu inekleri bu bölgeye bereket getirecekler. Tabi bu çok önemli bir sektör, süt işi lokomotif bir sektör, birçok sektörü beraberinde sürüklüyor ve beraberinde yaşatıyor. O bakımdan bu yatırımın bölgeye önemli bir ekonomik hareketlilik yaşatacağını düşünüyoruz. Onun için de hızla başlayıp, hızla tamamlamak heyecanındayız. Bugün buraya ikinci gelişim. Daha önce kış ayında geldim ve bugün ise yem yeşil bir arazi gördüm. Burada bulunmaktan son derece mutluyum. İnşallah en kısa sürede buraya yapılacak yatırımın temelini hep birlikte atıp, çalışmaları başlatırız. Artık üçüncü kez geldiğimde konuşmak istemiyorum, temel atmak istiyorum. Bu yaz inşallah yapacağımız yatırımın temelini atarız” dedi.

“Buradaki yatırımın başlangıç bedeli 30 milyon EURO”

Basın mensuplarının ‘burada ne kadarlık bir yatırım gerçekleşecek' sorusu üzerine Yılmaz: “Buradaki yatırımın başlangıç bedeli 30 milyon EURO olur. Ondan sonra sütçülükte yatırım durmaz, devam eder. Aksaray'daki sütçülük tesisinin bir benzerini buraya kurmanın hayalini kuruyoruz. Burada süt fabrikası, yem fabrikası, damızlık çiftlikleri, geri dönüşüm tesisleri, enerji tesisleri, hepsi bir arada olacak ve bölgedeki bitkisel üretim için de çok önemli bir model oluşturacak” ifadelerini kullandı.

“Yatırımın önünü açacak en önemli şart barış, çözüm, huzurdur”

Yılmaz: “Çözümün sürdürülebilirliği, kalıcılığı, iktisadi ayağının, ekonomik ayağının da, sağlam bir şekilde oluşması ve refah getirmesi ile mümkündür. O bakımdan barış ile birlikte uzun yıllardır hayal ettiğim şekilde bu bölgede yatırım yapmak istiyorduk. Demek ki, yatırımın önünü açacak en önemli şart barış, çözüm, huzurdur.”

“Yatırım tamamlandığı zaman bin kişi çalışacak”

Bakan Cevdet Yılmaz'ın, SÜTAŞ Başkanı'na ‘Neden Bingöl'ü tercih ettiniz' şeklindeki sorusu üzerine Muharrem Yılmaz, şunları söyledi: “Bingöl, hayvancılık kültürü olan bir yer. İkincisi Bingöl, çok önemli bir kavşak. Bütün sanayi kollarında olduğu gibi tarıma dayalı sanayilerde de, büyük ölçekli işleri yapmamız lazım. Büyük ölçekli işlerin yaratacağı lokomotif, yaratacağı ortam, etrafında bilimsel ve çağdaş yönetim şartlarıyla işler yapılmasını sağlayacak. O zaman biz Bingöl'de bu ölçekte bir iş yaparsak, çevreye de önemli bir etki yaratabilir. Muş 100 kilometre uzaklıkta, Elazığ 130 kilometre, Diyarbakır, Erzurum aynı şekilde. Yatırım kararını verirken ilk önce buraya nasıl ulaşırız, ekiplerimiz nasıl gelir gider diye batkımızda havaalanımızın inşa edildiğini görüyoruz. Havaalanının yanında arazinin bulunması bizim için çok büyük avantaj. Bizim gibi çok fazla lojistikle iç içe olan bir sektörde, yer seçimi çok önemli. Bingöl gibi bir kavşak noktada olmamız önemlidir. Buradan da inşallah bu yatırımla sütün bereketini de, sağlığını da, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'ya yayma fırsatımız olacak. İnşallah burada üretimi geliştirerek komşu ülkelere de ülkenin ihtiyaçlarını, bölgenin ihtiyaçlarını karşılamaktan öte, komşu ülkelere de bu anlamda yardımcı olmak istiyoruz. Çünkü güneye gittikçe tabiat bizim kadar onlara imkân tanımıyor. Biz burada değerlendirdiğimiz bu cennet vatanın imkânlarından komşularımızı da yararlandırıp bereketi oralara da ulaştırmamız lazım. Bu yatırım tamamlandığı zaman bin kişi çalışacak. Ancak işletmede çalışanların 3-5 katı kişi, lojistiğinde, süt üretiminde, çiftliklerde çalışacak. Dolayısıyla çok geniş bir istihdam alanı oluşacak” şeklinde konuştu.  

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
fırat demir (@Misafir_13923)
13 Haziran 2013 Perşembe 01:56
sütaş hayırlı olsun..böyle hizmetleri yapanlardan allah razı olsun.ama bingöl bingöl olalı bu kadar pislik icinde bi kent olmamıştı.inanın tozdan artık nefes alamıyoruz.tamam alt yapı diyorsunuz peki bu calışmalar böyle ağırmı devam edecek.bari ana yollara ve carsıya hız verseniz.artı bu su kesintileri bizi canımızdan etti.ne olur adam.gibi adamlar belediyeyi yönetsin..belediyeyd taze kan şart..yoksa bingol yıllarca toz pislik ile ic ice kalır..bu su sorununa mantıklı bi cözüm bekliyoruz
bahadır zazaoğlu (@Misafir_13890)
10 Haziran 2013 Pazartesi 01:06
Bingöl artık pkk terörü ile anılmasın. iş imkanı artsın yeter artık terör ile bir santim ilerleyemedik. inşallah Sütaş tarzı firmalar bingöle yatırım yapar ve sanayi gelişir işsizlik biter.
ahmet s (@Misafir_13882)
09 Haziran 2013 Pazar 00:27
Sayın bakanımız sayesinde bingöl daha çok değişecek..
Karagöz (@Misafir_13881)
08 Haziran 2013 Cumartesi 23:14
Sütaşın nitelikli insan kaynağının olmadığı profesyonel hayvacılığın olmadığı insanların uzun süren kış koşularından dolayı hayvancılığın maliyetli olması süt satışını önemsiz kılmaktadır.Böyle bir ortamda sütaşın Bingöl'de yatrım dan ziyade önemli bir noktada arsa tahsisine gitmesi buranın illerde fabrikan ziyade lojistik dağıtım deposu olarak kullanmak bingöllü kendilerine üs olarak yani günah keçisi seçmeleri Bingöl'de yatırım değil global bir oyun olarak değerlendiriyorum.Böyle bir oyuna bakanımızın allet olması ayrıca üzücü ?......
maşallah enik (@Misafir_13877)
08 Haziran 2013 Cumartesi 17:20
adam geldi yattı yattı büyüdü ve gitti...odama gelin çay için sigara da serbest..Allahhhhhhımmmm senden iyisi olmaz....sabah öğle ikindi akşam yatsı hatta vitir farklı camilerde eda edilir herkesin beğenisi kazanılır...ama yatmaya da devam edilir...Sütaş mı yok gelmesin...ogs bha mı onlar da neyin nesi!!!hiçbir işin altına imza atma...eğitim sağlık dökülsün herkesi birbirine düşürecek işleri izle...aman efendim ne büyük adammış diyeler...nasıl göz boyanır Hak Batıla karışırmış!!!bak çalışan adama...ama çalışanı sevmezler döverler memlekette
Ahmet Fakir (@Misafir_13873)
08 Haziran 2013 Cumartesi 13:49
Memleketimizde böyle haberlerin ve böyle yatırımları olması ne kadar da güzel. Sütaş için gerçekten de oldukça ciddi bir caba harcandı. Özellikle Elazığ'ın baskısına rağmen tesisin Bingöl'de kurulmasının sağlanması önemli bir başarı ve memleketimizin ekonomisi ve geleceği adına büyük bir adım. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun.
muhammed talha (@Misafir_13872)
08 Haziran 2013 Cumartesi 12:35
irfan balkan gittiği gün ibrahim vali geldiği güm Sütaş müjdesi verdi...arada geçen 3 yıl Ne Oldu peki? Sayın Güvençer isteseydi şimdiye çoktan 1000 kişi 2 yıldır Sütaş'ta çalışıyor olacaktı...İSPATI İŞTE
13.05.2024
17:46
Bingöl`de JASAT dedektifleri aranan 2 şahsı yakaladı
Bingöl'de JASAT dedektifleri aranan 2 şahsı yakaladı
Bingöl İl Jandarma Komutanlığına bağlı JASAT dedektifleri, kasten öldürme suçundan dolayı 2 yıldır firari olan şahsı ve cinsel istismar suçundan aranan şahısları yakaladı.
13.05.2024
17:27
Bingöl`de kamu ve özel işletmelere kamera zorunluluğu
Bingöl'de kamu ve özel işletmelere kamera zorunluluğu
Valilik: 'Güvenlik eksikliği tespit edilen kamu işyerlerine ve özel işletmelere, otuz günden az olmamak üzere eksikliklerini giderebilecek kadar makul bir süre tanınacak ve tanınan süre sonunda işyeri alması uygun değerlendirilen tedbirler yönünden tekrar kontrol edilecek ve yükümlülüklerini yerine getirmeyen işletme sahipleri hakkında ilgili mevzuatlar gereğince işlem yapılacaktır.'
13.05.2024
16:45
Bingöl`de özel program! Gönüllerince eğlendiler
Bingöl'de özel program! Gönüllerince eğlendiler
Bingöl Belediyesince düzenlenen farkındalık etkinliğinde bir araya gelen özel gereksinimli bireyler, hem gönüllerince eğlendi hem de hünerleriyle katılımcılara keyif dolu anlar yaşattı.
13.05.2024
14:16
Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi açıklandı! Neler kısıtlandı?
Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi açıklandı! Neler kısıtlandı?
'Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi' çerçevesinde konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 'Ambulans, savunma ve güvenlik gibi alanlarda zorunlu ihtiyaçlar hariç yeni araç satın almayı ve kiralamayı 3 yıl süreyle durduruyoruz. Mevcut kiralık taşıt sözleşmeleri de izin alınmadan yenilenmeyecek' dedi. İşte tedbirler ve öne çıkan başlıklar…
12.05.2024
17:39
Bingöl`de bir silahlı olay daha! 1 ölü, 2 ağır yaralı
Bingöl'de bir silahlı olay daha! 1 ölü, 2 ağır yaralı
Bingöl merkez Çapakçur Vadisi'nde iki akraba arasındaki arazi anlaşmazlığı nedeniyle yaşanan gerilimde ateş açan kişi, bir kişinin ölümüne, iki kişinin yaralanmasına sebep oldu. Polis, cinayet zanlısını yakalama çalışmalarını sürdürüyor.
12.05.2024
16:22
Bingöl`de yol levhasına çarpan araç hurdaya döndü! 1 ölü 3 yaralı
Bingöl'de yol levhasına çarpan araç hurdaya döndü! 1 ölü 3 yaralı
Bingöl'de kontrolden çıkan hafif ticari araç, yol levhasına çarptı. Kazada 1 kişi hayatını kaybederken 3 kişinin de ağır yaralandığı öğrenildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın