KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Mart 2026 Pazartesi
°C

Sütaş'a noktayı koydu

Sütaş fabrikasının cazibe merkezleri programının ilanından sonra bingöl'de yapacağını aktaran yılmaz, temelinin bu yıl içinde atılmasının hedeflendiğini belirtti.

Sütaş`a noktayı koydu
28 EYLÜL 2017 PERŞEMBE 00:32
0
3378
0
AA aa

Yıllardır yapılması beklenen ama bir türlü gerçekleşmeyen Sütaş fabrikası, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Cazibe merkezleri programına alınmış, Bingöl'e yatırım sözü verilmişti.

Bingöl'ünde dâhil edildiği 23 ili kapsayan Cazibe Merkezleri Programı kapsamında Bingöl'e yapılması beklenen SÜTAŞ fabrikasına, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz son noktayı koydu.

 Sütaş'ın yatırımıyla doğrudan bin kişinin istihdam edileceğini belirten Yılmaz; “Çok önemli diğer bir projemiz Sütaş projesi. Sütaş ile ilgili çok uzun süredir bir çalışma yürütüyoruz. Genel problemleri çözmüş durumdayız. Cazibe merkezleri programının ilan edilmesinden sonra Sütaş'ın gelip burada temel atmasını bekliyoruz. Sadece Sütaş'ın yatırım yapmasıyla doğrudan bin kişiye istihdam imkânı oluşacak. Dolaylı olarak tam kapasiteye çıktığında 10 bin aileyi etkileyecek. 10 bin kadar aileden sözleşmeli bazda süt almış olacak. Bu ailelerin gelir düzeyi, refah düzeyi yükselecek. Bölgesel kalkınma alanında en projelerimizden biri Sütaş” dedi.

“KENT PARK FARKLILIK KATACAK”

Sütaş ile birlikte diğer bir projenin Kent Park projesi olduğunu söyleyen Yılmaz; “İleriye dönük ne yapabiliriz diye baktığımızda elimizde somut projeler var. Birincisi Kent Park dediğimiz proje. Dağlarda bulunan kaynakları botu hattıyla bu parka getiriyoruz, çalışmaları ve inşaat halen devam ediyor. Yılsonuna kadar bitecek inşallah. Daha sonra yap-işlet-devret sistemi ile burayı özel sektöre devredeceğiz. Yaklaşık 130 Milyon lira civarında olan bir proje. 5 yıldızlı bir otel, alışveriş merkezi ve farklı sosyal donatılarıyla çok güzel bir proje. İnşallah Bingöllümüze farklılık katacak” diye konuştu.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
16.03.2026
03:11
12 Bingölspor galibiyete hasret! Başkan Özturan özür diledi!
12 Bingölspor galibiyete hasret! Başkan Özturan özür diledi!
Diyarbekirspor deplasmanında 3-1 mağlup olan 12 Bingölspor, ligde son 5 haftada galibiyet alamadı. Liderliğini sürdüren sarı-yeşilli ekipte Kulüp Başkanı Engin Özturan, mağlubiyetin ardından özür dileyerek sorumluluğu üstlendi ve şampiyonluk hedefinin değişmediğini vurguladı.
16.03.2026
03:10
'KİĞI–SANCAK–BİNGÖL YOLU ARTIK ERTELENEMEZ'
'Biz lüks veya ayrıcalık istemiyoruz; sadece eşit hizmet istiyoruz' diyen Cici; 'Bu yol, bölge halkının hayat hakkıdır. Yolun yapılmasıyla ilçemizin ekonomisi gelişecek, ticaret canlanacak, sağlık ve eğitim hizmetlerine erişim kolaylaşacaktır. Kiğı–Sancak–Bingöl yolu artık ertelenemez. Yetkililer bir an önce bu projeyi hayata geçirmelidir!'
16.03.2026
03:08
BİGED, İftar Sofrasında Gençlerle Buluştu
BİGED, İftar Sofrasında Gençlerle Buluştu
Bingöl'de Birlik ve Gelişim Derneği tarafından düzenlenen iftar programında gençler ve davetliler aynı sofrada buluştu. Ramazan ayının manevi atmosferinde gerçekleşen program, birlik ve dayanışma mesajlarıyla dikkat çekti.
16.03.2026
03:06
Karlıova`da kar yeniden bastırdı
Karlıova'da kar yeniden bastırdı
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde aylardır aralıklarla devam eden kar yağışı yeniden etkisini gösterdi. İlçede esnaf kar temizlemek için kürekle çalışırken, bazı araçlar yolda ilerlemekte zorlandı.
16.03.2026
03:04
Yılmaz:
Yılmaz: 'Terörsüz Türkiye Sürecini Kararlılıkla Yürütüyoruz'
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, çeşitli programlar kapsamında geldiği Bingöl'de vatandaşlarla iftar programında buluştu. Yılmaz, Türkiye'nin hem bölgesel barış için çaba gösterdiğini hem de iç cepheyi güçlendirmeye yönelik adımlar attığını söyledi.
16.03.2026
03:00
Okul açılışı yapılıp çocuk evleri temeli atıldı
Okul açılışı yapılıp çocuk evleri temeli atıldı
Bingöllü İş İnsanı Serdar Turhan tarafından babası adına yapılan okulun açılışı ile kendi adına inşa ettireceği Serdar Turhan Kampüsü Çocuk Evleri Sitesi'nin temeli törenle atıldı. Buradaki konuşmasında eğitimin toplumların varlığını sürdürebilmesi açısından büyük önem taşıdığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, nitelikli insan gücünün güçlü bir ülkenin temel unsuru olduğunu söyledi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın