KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
24 Nisan 2024 Çarşamba
°C

Sütaş'tan bingöl'e dev yatırım

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz'ın desteği ile Bingöl'de dev bir yatırım yapacak olan SÜTAŞ, 500 kişi sigortalı, toplamda bin 200 kişiye iş imkânı sağlayacak.

Sütaş`tan bingöl`e dev yatırım
16 ARALIK 2010 PERŞEMBE 08:43
0
4519
4
AA aa

Bingöl'de fabrika açmaya çalışan SÜTAŞ Yönetimi Bingöl'e gerek, incelemelerde bulundular. Bingöl'de bir mera alanı bulduğu takdirde 500 kişi sigortalı toplamda bin 200 kişiye iş imkânı sağlayacak.


Vali İrfan Balkanlıoğlu'nu makamında ziyaret eden SÜTAŞ Yönetim Kurulu Üyesi Yaşar Ulukaya, Bingöl'e dev bir yatırım yapmak istediklerini belirterek, uygun bir mera alanı bulunduğu takdirde ortalama 500 kişi sigortalı, toplamda bin 200 kişiye iş imkânının sağlanacağını açıkladı.


2 bin 500 metre karelik alanda çiftlik, 500 dönümlük arazide ise fabrika planlanmasına uygun yer tespiti için SÜTAŞ yetkilileri ve Vali Balkanlıoğlu, Dik Köyü, Organize Sanayi Bölgesi ve yatırıma uygun olabilecek çeşitli yerlere giderek yerinde incelemelerde bulundular.


SÜTAŞ'ın Bingöl'de süt hayvancılığı eğitim merkezi ve uygulama çiftliği, damızlık geliştirme merkezi ve yem fabrikası ile entegre bir yatırım yapmak istediklerini ifade eden Ulukaya, bu bağlamda atılacak adımla her köylüye 50 adet büyük baş hayvan verileceğini ve 7 yıl süre ile SÜTAŞ'a süt verilmesi halinde hayvanların köylülere hediye edileceğini, ayrıca hayvanların bakımlarının ve yemlerinin de SÜTAŞ tarafından karşılanacağını bunun yanı sıra hayvanların bulundurulacağı ahırların da köylüye hayvanlarla birlikte hediye edileceğini söyledi.


SÜTAŞ'ın Bingöl'ün tarım ve hayvancılığının daha da gelişmesi için önemli katkılar sağlayacağını ifade eden Vali Balkanlıoğlu, ayrıca bu yatırımla bin 200 kişinin iş imkânı bulacağını bu vesile ile de bu projenin Bingöl için önem arz ettiğini belirtti.


SÜTAŞ ve Bingöl'e yatırım yapan diğer müteşebbisler için Bingöl'e yatırım yapmanın çok önemli avantajlar sağladığına dikkati çeken Vali Balkanlıoğlu, “Bingöl yatırım için en ideal imkânları sunuyor. Coğrafi konumu, hava yolu inşası ile ulaşım kolaylığı, teşvik ve diğer yerel imkânların yatırımcıya sunulması Bingöl'ü bir cazibe merkezi haline getiriyor. SÜTAŞ tarafından yapılması planlanan bu büyük yatırım için büyük destek ve çabalarda bulunan Sayın Bakanımız Cevdet Yılmaz Bey'in desteği ile bu önemli yatırımın Bingöl'ümüze kazandırılmasını ve en kısa sürede faaliyete geçmesini temenni ediyoruz” dedi. 


 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
erkan güven (@Misafir_1129)
17 Aralık 2010 Cuma 09:06
Bu konuda Bingöl ümün çok ciddi bir kamu oluşturması lazım. Siyasilerden medyaya herkesin elini taşın altına koyup baskı oluşturması gerekir. Bingöl tarihinin fırsatını çok basit nedenlerle kaybetmez işallah.
musa araboğa (@Misafir_1123)
16 Aralık 2010 Perşembe 19:20
bingölün böylesi yatırımlara ve istihdamlara çok ihtiyacı var.eğer bu yatırım gerçekleşirse bakanımızda eminim tarihe geçer.emeği geçen herkese bingöl adına teşekür ediyoruz.özelikle bakanımız ve valimiz başta olmak üzre.
ERDAL CAN (@Misafir_1108)
16 Aralık 2010 Perşembe 10:01
sayın bakanımız cevdet yılmaz beyin ne kadar çabası varsa bingöl iççin aynı çabanın ve hatta daha fazlasının sayın valimiz irfan balkalıoğlu tarafından da gösterildiğinden eminim. bu sabah duydum valimizi afyona tayin etmişler bu işi engellemenın bingölde kalması için birşeyler yapmak istiyoruz gitmesin valimiz
zaza (@Misafir_1106)
16 Aralık 2010 Perşembe 09:52
artq bu tür yatırımlar yapılsın bizim insanlarımızda çalışma imakını bulsun ama genellikle hep sözde kalıyoo inşallah bu sözde kalmazda yaparlar!!!!!!!!
24.04.2024
11:27
Bingöl Emniyet`inden özel çocuklara akülü sandalye hediyesi
Bingöl Emniyet'inden özel çocuklara akülü sandalye hediyesi
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda bedensel engelli 1'i çocuk 3 kişiye akülü sandalye hediye edildi.
23.04.2024
18:15
Trafik sigortasında yeni dönem: Zam hesabı değişti
Trafik sigortasında yeni dönem: Zam hesabı değişti
Mayıs ayı itibarıyla trafik sigortalarında yeni dönem başlıyor. Bunda böyle zamda üst sınır maliyet endeksine göre belirlenecek. Peki bu ne demek oluyor? İşte sürücüleri yakından ilgilendiren gelişmenin detayları...
23.04.2024
18:14
Erdoğan`dan kamuda tasarruf mesajı
Erdoğan'dan kamuda tasarruf mesajı
Milletin refahını artırmaya yönelik adımlar atıldığını belirterek gereksiz harcamaların ortadan kaldırılacağının altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, gıdadaki fahiş fiyatlar için de 'Milletimizin fahiş fiyat yükünün altında ezilmesine asla müsaade etmeyeceğiz' yorumunda bulundu.
23.04.2024
18:13
Bingöl`de aranan 19 şahıs yakalandı
Bingöl'de aranan 19 şahıs yakalandı
Bingöl'de aranan 19 şahıs, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin yapmış olduğu çalışmalar sonucunda yakalanarak cezaevine teslim edildi.
23.04.2024
18:13
Bingöl`de akrabaların husumeti barışla noktalandı
Bingöl'de akrabaların husumeti barışla noktalandı
Bingöl'ün Genç ilçesinde akraba olan iki aile arasındaki husumet, Kaymakam Muhammet Güzel'in girişimleri sonucu barışla son buldu.
23.04.2024
18:12
Bingöl`de deprem!
Bingöl'de deprem!
ADAD, yerin 7 kilometre derinliğinde meydana gelen depremde depremin merkez üssünün Karlıova İlçesi olduğunu duyurdu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın