KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
21 Ekim 2025 Salı
°C

Suyun yıldızları 14 madalya ile Bingöl'e döndüler

Van'da düzenlenen ve 400 sporcunun katıldığı yüzme müsabakalarında elde ettikleri derecelerle önemli başarılara imza atan Bingöllü yüzücüler, toplamda 14 madalya kazandılar.

Suyun yıldızları 14 madalya ile Bingöl`e döndüler
13 ŞUBAT 2025 PERŞEMBE 15:12
3
1609
0
AA aa

Van'da düzenlenen ve 6 farklı şehirden 400'e yakın sporcunun katıldığı yüzme müsabakalarında başarılı dereceler elde eden Bingöllü sporcular, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünden hocaları eşleğinde toplam 14 madalya kazandı.

Van Olimpik Yüzme Havuzunda düzenlenen yüzme müsabakalarına Bingöl'den katılan sporcular Abdullah Burulday, Ali Burulday , Abdurrahman Aziz Burulday ve Rodin Deniz Birkan farklı kategorilerde elde ettikleri derecelerle önemli başarılara imza attı.

Bingöllü yüzücüler, Van'daki yüzme müsabakaları sonunda 2 birincilik, 6 ikincilik ve 6 üçüncülükle Bingöl'e döndü.

10 yaşta Abdullah Burulday, 50 metre sırt kategorisinde 1'inci, 50 serbestte 3'üncü,  100 serbestte 2'inci ve 50  metre kurbağada 3'üncü oldu. Abdullah Burulday, elde ettiği bu başarılı sonuçlarla Türkiye yarı final ve finallerine de katılmaya hak kazanmış oldu.  Bu da Bingöl'de bir ilk olarak kayda geçti. 10 yaş kategorisinde Bingöl'de ilk defa biri Türkiye şampiyonasında mücadele etmeye hak kazanıyor.

9 yaşta Ali Burulday, 50 metre sırtta 1'inci olarak göğsümüzü kabartırken; 50 serbestte 2'inci, 50 kurbağada 3'üncü ve 100 serbestte 2'inci oldu. Ali Burulday bu başarısıyla Doğu illerinin de en iyi derecesini yapmış oldu.

Rodin Deniz Birkan ise 50 metre kurbağada 2'inci, 50 sırtta 3'üncü, 50 serbestte 3'üncü ve 100 serbestte 3'üncü oldu.

Bingöl'de fazla tercih edilmemesine rağmen Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile ailelerinin maddi ve manevi destekleri ile yüzme sporuna gönül veren çocuklarımız, şimdiden milli takıma göz kırpıyor.

Abdullah Burulday, Ali Burulday ve Rodin Deniz Birkan mevcut potansiyelleri ile büyükşehirlerde olan imkanlara sahip olmamalarına rağmen Türkiye'de kendi yaş kategorilerinde ilk 15 yüzücünün arasında yer alıyor.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
20.10.2025
17:26
Bingöl`de iki aile Kur`an huzurunda barıştı
Bingöl'de iki aile Kur'an huzurunda barıştı
Barış töreninde konuşan Bingöl Valisi Usta, 'Oturduğunuz her yerde iyiliği, güzelliği, doğruyu anlatın. Fitne ve fesat varsa susturun' tavsiyesinde bulunurken, Ataoğlu da 'Haklı bile olsan bazen feragat etmeyi bilmelisin. Barış, işte o zaman rahmet getirir' vurgusunda bulundu.
20.10.2025
13:57
Bingöl`de 34 talebe için icazet merasimi
Bingöl'de 34 talebe için icazet merasimi
Bingöl'de, İttihadul Ulema medreselerinde eğitimlerini tamamlayan 34 talebe için icazet merasimi düzenlendi.
20.10.2025
10:42
Bingöl`de havalar soğudu! Üşütenler ona sarılıyor!
Bingöl'de havalar soğudu! Üşütenler ona sarılıyor!
Bingöl'de soğuyan havalarla birlikte vatandaşlar, bağışıklıklarını yüksek tutmak için bitki çaylarına yöneldi.
20.10.2025
10:33
Rektör Çelik`ten davet:
Rektör Çelik'ten davet: 'Kapımız her daim açıktır'
Sudanlı Öğrenciler Genel Birliği Türkiye'de resmî merkezini açtı. Açılış törenine katılan Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik, Sudanlı öğrencilere davette bulunarak; 'Üniversitemiz kapıları her daim sizlere açıktır' dedi.
20.10.2025
10:18
Bingöl için kuvvetli yağış uyarısı!
Bingöl için kuvvetli yağış uyarısı!
Meteoroloji, haftalık hava tahmin raporunu açıkladı! Bingöl, bugün itibariyle sağanak etkisine giriyor. Çarşamba itibariyle yağışların şiddetleneceği uyarısının yapıldığı raporda, sel ve su baskınlarına karşı vatandaşların dikkatli olmaları uyarısının altı çizildi.
20.10.2025
10:02
GSS borçlarına af geliyor
GSS borçlarına af geliyor
Genel Sağlık Sigortası prim borçlarına yönelik beklenen yeni düzenleme Meclis'e sunulacak. Taslak yasayla yaklaşık 1.5 milyon vatandaşın 2015 yılına ait 3.1 milyar TL'lik borcu silinecek, toplamda 10 milyonu aşkın kişinin borcu ise ertelenecek.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın