KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
05 Şubat 2026 Perşembe
°C

Sydv'de bakiye sıfırlandı

Bingöl Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV), bu yıl yardıma muhtaç ailelere yaptığı nakdi yardımlar nedeniyle ilk defa sıfır bakiyeye düştü.

Sydv`de bakiye sıfırlandı
14 KASIM 2009 CUMARTESİ 10:59
0
1559
1
AA aa
Bingöl Valiliği SYDV, bu yıl çeşitli yardımlar nedeniyle ilk defa sıfır bakiyeye düştü. Öğrencilere burs, eğitim yardımı, yardıma muhtaç ailelere bayram yardımı ve çeşitli yardımlar nedeniyle sıfır bakiyeye düşen Bingöl Valiliği SYDV, ailelere yardım yapılması için yeni ödenek bekliyor.

Yapılan yardımlar nedeniyle Vakıf olarak ilk defa sıfır bakiyeye düştüklerini açıklayan SYDV Müdürü Metin Bozkır, şuanda ailelere nakdi yardımların yapılmadığını, sadece müracaatları aldıklarını belirti.

Bozkır: “Bingöl Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı olarak her yıl binlerce aileye çeşitli alanlarda nakdi yardımlar yapılıyor. Özelikle öğrencilere yapılan yardımlar, sıfırı tüketmemize neden oldu. Vakıf Genel Müdürlüğünce her yıl birinci ve ikinci dönem başında İlköğretim öğrencilerine yardım yapılması amacıyla nakdi yardım gönderiliyordu. Bu yılda Bingöl merkez ve bağlı köylerdeki okullarda eğitim gören İlköğretim öğrencilerinin her birine 75 TL olmak üzere toplam 214 bin TL yardım dağıttık. Öte yandan üniversite öğrencilerine yapılan nakdi yardımlar bizi çok zor duruma düşürdü. Şuan için bize gelip yardım talebinde bulunan hiç kimseye nakdi yardım yapamıyoruz. Sadece müracaatları alıyoruz. Ödenek geldiğinde yardım dağıtımına devam edeceğiz” diye konuştu.

Bingöl Kent Haber

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
sedat (@Misafir_78)
16 Ekim 2010 Cumartesi 10:35
bu sene burs verildi mi?
04.02.2026
15:41
Dinç: Dillere Düşmanlık Fıtrata ve Allah`ın Taksimatına Düşmanlıktır
Dinç: Dillere Düşmanlık Fıtrata ve Allah'ın Taksimatına Düşmanlıktır
HÜDA PAR'ın Bingöl'de düzenlediği 'Anadilimi Seçiyorum' panelinde konuşan Mersin Milletvekili Faruk Dinç, dil çeşitliliğinin ilahi bir nimet olduğunu belirterek, dillere yönelik düşmanlığın fıtrata ve Allah'ın taksimatına karşı çıkmak anlamına geldiğini söyledi.
04.02.2026
15:06
Bingöl Devlet Hastanesi`nde İlk Kez Hematoloji Uzmanı Göreve Başladı
Bingöl Devlet Hastanesi'nde İlk Kez Hematoloji Uzmanı Göreve Başladı
Bingöl Devlet Hastanesi'ne yapılan atamayla Hematoloji Uzmanı Uzm. Dr. Osman Can Öztürk hasta kabulüne başladı. Atama ile birlikte kentte hematoloji alanında ilk kez hizmet verilmeye başlandı.
04.02.2026
14:56
Bingöl Umut Kervanı Umut Olmaya Devam Ediyor
Bingöl Umut Kervanı Umut Olmaya Devam Ediyor
Bingöl Umut Kervanı Derneği, 2026 yılı Ocak ayında Bingöl'deki ihtiyaç sahibi aileler ile Filistin ve Suriye başta olmak üzere yurt dışında toplam 1 milyon 654 bin 311 TL tutarında ayni ve nakdi yardımda bulundu.
04.02.2026
14:39
Gelir Tamamlayıcı Aile Destek Sistemi geliyor
Gelir Tamamlayıcı Aile Destek Sistemi geliyor
Pilot uygulama olarak belirli illerde başlatılması planlanan sistemle, ekonomik olarak dezavantajlı hanelere gelir desteği sağlanması hedefleniyor. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz; '2026'da birkaç ilimizde, 2027'de ise tüm ülkeye yaymayı planlıyoruz' dedi.
04.02.2026
13:04
Vatandaş erken seçim istiyor mu?
Vatandaş erken seçim istiyor mu?
Türkiye'de ekonomik gelişmeler ve siyasi gündemdeki hareketlilik, kamuoyu araştırmalarında erken seçim talebine yönelik dikkat çekici sonuçlar ortaya koydu. İşte anketlere yansıyan sonuçlar;
04.02.2026
12:39
Kentsel dönüşümde yeni karar! Ya yıkılacak ya satılacak
Kentsel dönüşümde yeni karar! Ya yıkılacak ya satılacak
Kentsel dönüşüme girecek riskli binalar için yıkım ve karar alma süreci hızlandırıldı. Bir hak sahibinin isteği bile karar sürecini başlatmaya yeterli olacak, karara itiraz edilirse, itiraz edenin payı diğer hak sahiplerine devlet eliyle satılacak. Payı devlet de alabilecek. Bina arsa haline dönerse alım önceliği devletin olacak. Kararla birlikte gözler, Bingöl'de dönüştürülmesi planlanan Maden Sokak'a çevrildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın