KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
10 Aralık 2025 Çarşamba
°C

Sydv'den ramazan yardımı

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Bingöl İl Müdürlüğü, Ramazan ayı münasebetiyle bin 823 aileye yardımda bulundu.

Sydv`den ramazan yardımı
30 AĞUSTOS 2010 PAZARTESİ 00:24
0
2012
0
AA aa
SYDV Bingöl İl Müdürlüğü, yaptığı yardımlarla yardıma muhtaç ailelerin sıkıntılarını bir nebzede olsa gidermeye çalışıyor.
İçinde bulunduğumuz Ramazan ayı içerisinde SYDV İl Müdürlüğü, bin 823 aileye 100 TL nakdi yardımda bulundu.
Her yıl ihtiyaç sahibi vatandaşlara gıda yardımında bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı geçen yıl olduğu gibi bu yılda gıda yardımı yerine 100 TL nakdi yardım yaptı. Yaklaşık 2 bin ailenin bu yardımdan faydalandığı belirtilirken; daha önce yapılan gıda yardımında bazen vatandaşın ihtiyacı olmayan gıdaların alındığı, bu nedenle tam ihtiyacı karşılamadığı belirtildi. Nakdi yardımla vatandaş kendi istediği gıdayı alabileceğinden dolayı para yardımının daha uygun olduğu ifade edildi.
Konu ile ilgili gazetemize açıklama yapan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Müdürü Yunus Bulmuş, vakıf olarak Ramazan ayı içerisinde bin 823 aileye nakdi yardımda bulunduklarını ve ayrıca bu ailelerin iftar sofralarına katıldıklarını ifade ederek, ailelerle birlikte iftar sofralarını paylaştıklarını ve bu şekilde yardıma muhtaç ailelerin tespitini de yaptıklarını söyledi.
Vakıfa kayıtlı olan vatandaşlara daha çok yardım yapabildiklerini kaydeden Bulmuş: “Vakıf olarak kısıtlı imkanlar olmasına rağmen vakıfımıza kayıtlı olan insanlara yardımda bulunmaya çalışıyoruz. Gönül isterdi ki, yardıma muhtaç bütün insanlara yardım edelim. Amacımız gerçekten yardıma muhtaç insanları tespit edip, yardım etmektir. Bu kişileri tespit ederken, her türlü araştırmayı yapıyoruz. Bazen yardıma muhtaç olan insanlara ulaşmayabiliyoruz. Asıl yardıma muhtaç olan insanları yaptığımız araştırmalarla tespit ediyoruz. Bu tür insanlar bize gelmese de biz onlara gitmeye çalışıyoruz” dedi.
Yeni kurduğumuz numaratör sistemiyle birlikte hiçbir vatandaşın kalbini kırbadan en iyi şekilde hizmet vermeye çalıştıklarını vurgulayan Bulmuş: “Yaptığımız bu çalışmalar konusunda vatandaşlarımızın bize yardımcı olmalarını istiyoruz. Gerçekten mağdur olan insanlarımızın vakfımıza müracaat etmelerini istiyoruz. Yapılan yardımlar konusunda özellikle gençleri vakfa alıştırmayı engelliyoruz. Gençlerimizden istediğimiz proje yapıp, kendi işyerlerini kurmalarıdır. Bu projelerin daha çok üretime dayalı olması gerekir. Bu şekilde gençlerimiz kimseye muhtaç olmadan kendi ayakları üstünde kalmış olurlar” diye konuştu.
Vakfın her ay maaş gibi bir durumunun olmadığına dikkat çeken Bulmuş, vakfın amacının acil durumlarda yardıma muhtaç insanlara yardım etmek olduğuna vurgu yaptı.
Ramazan dolayısıyla fakir ailelerin sofralarına misafir olduklarını söyleyen Bulmuş, bu ziyaretlerde güzel manzaraların ortaya çıktığını ve bu durumunda kendilerini mutlu ettiğini kaydederek: “Yardıma muhtaç insanlarla aynı sofrayı paylaşmak bizleri mutlu ediyor. Bu duyguları anlatmak mümkün değil ancak bu duygu yaşanılarak görülür” şeklinde konuştu
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
10.12.2025
08:05
Bingöl Basın Konseyi`nden Ankara`da Yoğun Temas Trafiği
Bingöl Basın Konseyi'nden Ankara'da Yoğun Temas Trafiği
Şehrin sorunları ve basında kurumsal gelişim çalışmaları Ankara gündemine taşındı. Bingöl Basın Konseyi, şehrin en kritik gündem başlıklarından olan Kültür Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi ile Saray Mahallesi'ndeki bağımsız dönüşüm sürecine ilişkin hazırlanan ayrıntılı raporları da Cumhurbaşkanı Yardımcısı Dr. Cevdet Yılmaz'a sundu.
10.12.2025
08:04
Salona damga vuran bağış Sedat Peker`den
Salona damga vuran bağış Sedat Peker'den
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın da katıldığı gecede 12 Bingölspor'a verilen toplam destek 28 milyon TL'ye ulaşırken, Sedat Peker'in yaptığı 3 milyon TL'lik bağış büyük yankı uyandırdı.
10.12.2025
08:03
Devlet Hastanesi Acilde Teşhis Krizi
Devlet Hastanesi Acilde Teşhis Krizi
Bingöl Devlet Hastanesi Acil Servis'te bir bebeğe önce 'alerji' denilip iğne yapıldı, ardından 'uyuz' denilerek gönderildi. Bebeğin gerçek tanısı özeldeki uzman çocuk doktoruyla ortaya çıktı: El–ayak–ağız hastalığı. Acilde yazılan ilaçlar 'kullanmayın' denilerek durduruldu.
10.12.2025
08:02
Ülkü Ocakları Bingöl İl Başkanlığı`nda Görev Değişimi
Ülkü Ocakları Bingöl İl Başkanlığı'nda Görev Değişimi
Ülkü Ocakları Bingöl İl Başkanlığı'nda düzenlenen törenle görev değişimi gerçekleşirken, Osman Bürlükkara görevi Mesut Vergi'ye devretti.
10.12.2025
08:00
Rektör Çelik`ten öğrencilere tavsiye;
Rektör Çelik'ten öğrencilere tavsiye; 'Bilimsel başarının ilk adımı, doğru soruyu sormaktır'
Bingöl'de 'Merakla Başlayan Yolculuk: Bilim, Araştırma ve Kariyer' başlıklı konferansta TBMM Vakfı Bingöl Fen Lisesi öğrencileriyle buluşan Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik, tavsiyelerini paylaştı: 'Merak doğuştandır; ancak doğru yönlendirmeyle geliştirilebilir. Bilimsel başarının ilk adımı doğru soruyu sormaktır.'
10.12.2025
07:59
Bingöl`de aranan 2 zanlı yakalandı
Bingöl'de aranan 2 zanlı yakalandı
Bingöl'de jandarma ve polis ekiplerinin ortak çalışmasıyla, tehdit ve dolandırıcılık suçlarından aranan ve haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 zanlı yakalandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın