KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
21 Mart 2026 Cumartesi
°C

‘TABAN FİYAT UYGULANSIN’ TALEBİ

Bingöl’de faaliyet gösteren sürücü kursları, tüm sürücü kurslarında taban fiyat uygulamasına geçilmesini istiyor.

‘TABAN FİYAT UYGULANSIN’ TALEBİ
03 EYLÜL 2015 PERŞEMBE 21:40
0
2284
0
AA aa

 Bingöl'de faaliyet gösteren sürücü kursları, haksız rekabetin önüne geçilmesi, eğitim kalitesinin yükseltilmesi ve sürücü adaylarına eksiksiz eğitim verilebilmesi için tüm sürücü kurslarında taban fiyat uygulamasına geçilmesini istiyor.

Bingöl Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Derneği Başkanı Mikail Kovalar, tüm kurslarda eşit fiyat uygulamasına gidilmesi gerektiğini belirtti.

“TÜM KURSLARDA EŞİT FİYAT İSTİYORUZ”

Standart olarak 12 saat direksiyon eğitimi verilmesi gerekirken kursların fiyatlarda indirim yaptıkça eğitimlerden kıstığını ifade eden Mikail Kovalar, “Biz tüm kurslarda eşit fiyatlandırılmasına gidilmesini istiyoruz. Bu şekilde olursa standartlara uygun eğitimin verileceğini de düşünüyoruz. Fiyatlar çok fazla düşürüldüğü zaman istenen eğitimlerin verilmesi olanaksız hale geliyor. Çünkü kurs yetkilisi düşük fiyat verince bunu mutlaka bir yerden çıkarması gerekiyor.” dedi.

Düşük fiyatın 'eksik eğitim' anlamına geldiğini söyleyen Kovalar, “Bizde eğitim eksikliğinden kaynaklanan yanlışı geriye dönüp düzeltme şansı yok. Eksik eğitimin bedeli insan hayatıyla ödeniyor. Bingöl'de ehliyet almada başarı oranı son iki yılda büyük ölçüde düşmektedir. Bunun bir sebebi de kursların ticari bir yer olarak görülmesi bunun sonucunda da yeterli eğitimin verilememesine bağlayabiliriz. Şu an yüzde 50'lerde olan başarı oranlarının gerekli sorunlar çözüldükten sonra yüzde 80'lere varacağını düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

Bingöllülerin sürücü kurslarına müracaat ederken fiyatları baz almamasını isteyen Kovalar, “Hangi sürücü kursunda eğitimin kaliteli verileceğini düşünüyorsa onu baz alarak kaydını yapsın. Tercihini bu yönde yapsınlar. Bingöl ve ilçeleri dâhil olmak üzere ehliyet sınavlarında başarı oranı yüzde 59'dur. Bu oran iki yıl öncesine kadar yüzde 80-90 seviyelerindeydi.” dedi.

“BAŞARILI OLAMAYANLAR KENDİ YERLERİNE BAŞKALARINI SINAVA SOKUYOR”

Teorik sınavlarda sürücü adayı yerine başkalarının sınava girdiğini iddia eden Kovalar, “Ayrıca Bingöl'de teorik sınavlarda sürücü adaylarının yerine sınava giren bir şebeke olduğunu biliyoruz. Bizler teorik sınavlara müdahil olamıyoruz ama uygulama sınavlarında bu konuda bir yanlışlık görürsek hemen müdahale ediyoruz. Ehliyet sınavlarında başarılı olamayanlar için sınava girilip onlar adına ehliyet alınıyor ve bunlar trafiğe çıkıyorlar. Hepimizin hayatını tehlikeye atıyorlar.” ifadelerini kullandı. 

Kovalar, “Okullarda görevlendirilen güvenlik görevlileri okul kapılarında güvenliği sağlıyorlar. Sınavın sorumluluğu Milli Eğitim Müdürlüklerine bağlı ve onların gerekli önlemleri alması gerekiyor. Her sınavda bu konuda yakalananlar oluyor mutlaka ama cezai işlem yapılmıyor. Bu işin nasıl yapıldığı, kimler tarafından organize edildiği, ne kadar ücret karşılığında yapıldığı araştırılmalı ve önlemler alınmalıdır. Çünkü bu şekilde ehliyet sahibi olup trafiğe çıkan sürücüler, hepimizin hayatını tehlikeye atarak birer trafik canavarı olmaktadırlar. İyi bir eğitim almadıkları için de trafik kurallarını, trafik işaret ve levhalarının anlamını bilmeden trafiğe çıkmaktadırlar.” dedi. İLKHA

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
20.03.2026
01:37
Bingöl Nükleer Tıp Merkezi Programa Alındı
Bingöl Nükleer Tıp Merkezi Programa Alındı
Bingöl Valisi Cahit Çelik, Nükleer Tıp Merkezi'nin yapım işinin Sağlık Bakanlığı yatırım programına alındığını açıkladı. Yeni merkezle birlikte kanser hastalıklarında erken teşhis ve tedavi imkânlarının ilde sunulması hedefleniyor.
20.03.2026
01:36
Meteorolojiden Bingöl için kuvvetli yağış uyarısı
Meteorolojiden Bingöl için kuvvetli yağış uyarısı
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü tarafından Bingöl için kuvvetli yağış uyarısı verildi. Cuma ve cumartesi için yağmur uyarısı yapılırken, Pazar itibariyle karla karışık yağmurun etkili olacağı belirtildi.
20.03.2026
01:34
Bingöl`de resmi bayramlaşma töreni düzenlendi
Bingöl'de resmi bayramlaşma töreni düzenlendi
Bingöl'de Ramazan Bayramı dolayısıyla düzenlenen resmi bayramlaşma töreni, Bingöl Valisi Cahit Çelik'in ev sahipliğinde gerçekleştirildi.
20.03.2026
01:32
Bingöl`de Uzmandan Bayram Uyarısı:
Bingöl'de Uzmandan Bayram Uyarısı: '3 öğün düzenine mutlaka dönülmeli'
Bingöl'de Diyetisyen Zeynep Balun Taşkesen, Ramazan Bayramı nedeniyle yaptığı uyarıda, bir ay boyunca dinlenen metabolizmanın ani ve yoğun besin tüketimiyle zorlanabileceğini belirterek, vatandaşların 3 öğün düzenine dikkat etmesi gerektiğini söyledi.
20.03.2026
01:31
ÖTV`siz araçları hangi emekliler alabilecek?
ÖTV'siz araçları hangi emekliler alabilecek?
Emekliye ÖTV'siz araç satışında son dakika gelişmeleri milyonlarca vatandaşın radarında. TBMM'ye sunulan yeni kanun teklifi, özellikle Bağ-Kur emeklisi esnaf ve çiftçiler için tarihi bir vergi muafiyeti öngörüyor.
20.03.2026
01:30
SGK`dan sahte mesaj uyarısı: Asla tıklamayın!
SGK'dan sahte mesaj uyarısı: Asla tıklamayın!
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), son günlerde artan dolandırıcılık girişimlerine ilişkin sanal medya hesabı üzerinden yazılı bir açıklama yaptı ve vatandaşların bu tür mesajlardaki bağlantılara kesinlikle tıklamaması gerektiğin altını çizdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın