KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Şubat 2026 Pazartesi
°C

‘Tabela asmakla iş olmaz!’

Arcılara yönelik düzenlenen seminerde konuşan Tarım İl Müdürü Sevinç;” Arıcılar birliği kurulduğu zaman amacımız Bingöl Balını en iyi şekilde üretmek ve tanıtmaktı. Ancak bugüne kadar amacımıza uygun olarak ciddi bir çalışma görmüyorum. Tabelayı asmakla bu işler olmaz” dedi.

‘Tabela asmakla iş olmaz!’
01 EKİM 2007 PAZARTESİ 02:28
0
2076
0
AA aa
Bingöl Arıcılar Birliği üyelerine arı yetiştiriciliği konusunda seminer verildi. Seminerde bir konuşma yapan Tarım İl Müdürü Namet Sevinç, arıcılara sert çıktı. Arıcılar Birliği'nin kurulmasındaki amaçların yerine getirilmediğini söyleyen Sevinç: “Tabela asmakla iş olmaz” dedi.
Bingöl Arcılar Birliği üyelerine yönelik eğitim semineri düzenlendi. Cumartesi günü Düzağaç'ta bulunan Arıcılar Birliği Başkanlığı binasında gerçekleştirilen seminere Tarım İl Müdürü Namet Sevinç, Bingöl Arıcılar Birliği Başkanı Mehmet Yaşa ve arıcılar birliğinin 50 üyesi katıldı.
Ziraat Yüksek Mühendisi Mustafa Gökçe tarafından verilen seminerde, arcılığın yeri ve önemi, arıcılığın temel özelikleri, arıcılığa başlarken, arılarla çalışma kuralları, arıcılıkta kullanılan malzemeler, sabit ve gezginci arıcılık, bal arılarının vücut yapısı ve görevleri, polinasyonda bal arılarının önemi, bal arılarında iletişim, arıcılıkta mevsimsel bakım işleri, oğul çalışmaları, bal hasadı, kışlatma, arı ürünleri, arı hastalıkları ve zararları ile organik arıcılık konuları inledi.
Yaklaşık 3 saat süren seminerde sinevizyon eşliğinde arıcılık ile ilgili bilgiler aktaran Gökçe, Bingöl balının çok kaliteli olduğunu ancak üretimde yetersiz kalındığını belirtti.
Piyasada satılan balın çok ucuza gittiğini, organik bala verilen değerin ise az olduğunu aktaran Gökçe;” Bingöl Balı'nın çok iyi olduğunu biliyoruz. Ancak üretimde istenilen kapasiteye ulaşılmadığını görüyoruz. Bingöl Balı'nın hak ettiği yere gelmesi için üretime ve organik bal üretimine önem verilmelidir” dedi.
Arı üreticilerine verilen seminerin ardından, Avrupa Birliği Projesi kapsamında Bingöl Arıcılar Birliğine üye olan üreticilere sertifika verildi.
Sertifika töreninin ardından bir konuşma yapan Bingöl Arıcılar Birliği Başkanı Mehmet Yaşa, arıcılar birliği üyeleriyle yapılan toplantının ardından alınan kararla Bingöl'de bal paketleme tesisinin kurulacağını açıkladı.
Ramazan Ayı'nın hemen ardından tesis için çalışmaların başlatılacağını söyleyen Yaşa, kurulacak tesis ile birlikte üretime daha çok ağırlık vereceklerini ifade etti.
Arıcılar Birliği Başkanı Yaşa'nın ardından söz alan Tarım İl Müdürü Namet Sevinç, arıcılara sert çıktı.
Tabelayı asmakla arıcılığın yapılamayacağını söyleyen Sevinç, Arıcılar Birliği kurulurken bir takım amaçların olduğunu ancak bu amaçlar doğrultusunda somut adımlar atılmadığını vurguladı.
Sevinç;” Bu birlik kurulduğu zaman amacımız Bingöl Balını en iyi şekilde üretmek ve tanıtmaktı. Ancak bugüne kadar amacımıza uygun olarak ciddi bir çalışma görmüyorum. Tabelayı asmakla bu işler olmaz. Üretilen balın piyasalarda 3,5 ila 5 YTL arasında satılıyor. Ancak iyi bir çalışma yapılırsa 10 kat daha yüksek fiyata alıcı buluruz.  Size sitemkârız, hedef belirlememiz lazım. Hedef olmadan başarıyı yakalamak imkânsız olur. Hedefimiz, Bingöl Balını ülke genelinde ve yurt dışında bir numara yapmaktır. Bingöl balının kalitesi tartışılmazdır. Bu kalitede bal bulmak da mümkün değildir. Piyasaya hakim olmanızı istiyorum. Yurt dışından Bingöl'e Dolar ve Euro gelsin. Dövizin gelmemesi için de bir gerekçe yoktur. Birlik sadece levhada kalmasın, siz çalışmanızı yapın ve bizde üzerimize düşeni fazlasıyla yapmaya hazırız. Birliğimizin 600 üyesi var, 600 kişi bir ordu gibidir. Elbirliğiyle belirlediğimiz hedefe ulaşmalıyız” dedi.
Bingöl Arıcılar Birliğinin bal etiketini görmek istediğini de sözlerine ekleyen Sevinç, bana etiketi gösterin bende size bu binayı tahsis edeyim vaadinde bulundu.


BingolOnline / Bingöl Kent Haber

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
15.02.2026
15:36
12Bingölspor`dan Sahada Net Mesaj: 7 Gollü Yanıt, 12 Puanlık Fark
12Bingölspor'dan Sahada Net Mesaj: 7 Gollü Yanıt, 12 Puanlık Fark
Seyircisiz oynama cezasına rağmen kenetlenen şehir, sahada terinin son damlasına kadar savaşan bir takım ve dev ekrandan yükselen tezahüratlar… 12 Bingölspor, 7-1'lik tarihi galibiyetle hem zirveyi sağlamlaştırdı hem de sahada en güçlü cevabı verdi.
15.02.2026
02:29
Bingöl`de alkollü gençler ortalığı birbirine kattı!
Bingöl'de alkollü gençler ortalığı birbirine kattı!
Bingöl'de polisin dur ihtarına uymayarak kaçan bir otomobil, kovalamaca sırasında park halindeki ve seyir halindeki araçlara çarptı. Yaşları 18'den küçük, ehliyetsiz ve alkollü oldukları belirlenen iki genç polis tarafından yakalandı
15.02.2026
02:28
Borcuna en sadık il Bingöl oldu
Borcuna en sadık il Bingöl oldu
Konut kredilerinde son dönemde meydana gelen düşük dikkat çekerken, borcuna en sadık olan iller sıralaması belli oldu. Verilere göre borcuna en sadık il Bingöl oldu.
15.02.2026
02:25
Kadın buluşmasında sorunlarını paylaştılar
Kadın buluşmasında sorunlarını paylaştılar
Bingöl Kent Konseyi Kadın Meclisi'nin yürüttüğü 'Mahalle Buluşmaları' programı kapsamında üçüncü toplantı Şehit Mustafa Gündoğdu Mahallesi'nde yoğun katılımla gerçekleştirildi. Kadınların talep ve önerileri yerinde dinlendi, çözüm yolları ortak akılla ele alındı. Raporlar, ilgili makamlara sunulacak.
15.02.2026
02:21
Bingöl`de Halk Oyunları Coşkusu! İl Birincileri Belli Oldu
Bingöl'de Halk Oyunları Coşkusu! İl Birincileri Belli Oldu
Bingöl'de düzenlenen Okul Sporları ve Kulüpler Arası Halk Oyunları İl Birinciliği yarışmalarında dereceye giren ekipler, grup müsabakalarında Bingöl'ü temsil edecek.
15.02.2026
02:20
Satılık Konut İlanlarında Yeni Dönem!
Satılık Konut İlanlarında Yeni Dönem!
Ticaret Bakanlığı'nın hayata geçirdiği Elektronik İlan Doğrulama Sistemi (EİDS), 15 Şubat itibarıyla satılık taşınmaz ilanları için de zorunlu hale geliyor. Yetkisiz emlakçılık ve sahte ilan dönemi sona eriyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın