KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Ağustos 2025 Çarşamba
°C

Tabiat hadiseleri afete dönüştürülüyor

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, tabiat hadiselerini afet boyutuna dönüştürenin insan olduğuna dikkat çekti.

Tabiat hadiseleri afete dönüştürülüyor
03 MAYIS 2011 SALI 09:02
0
2475
1
AA aa

TMMOB Jeoloji Mühendisler Odası Diyarbakır Şubesi Bingöl Temsilciliği, Bingöl depreminin 8. yılı münasebetiyle dün saat 14.00'da Kültür Merkezi'nde ‘Depremler ve Bingöl' adlı bir konferans düzenledi.

Konferansa Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Vali Mustafa Hakan Güvençer, Bingöl Milletvekili Yusuf Coşkun, Belediye Başkanı Serdar Atalay, kamu kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.
Konferansta bir konuşma yapan Bakan Yılmaz, bir Bingöllü olarak depremlerin ne demek olduğunu gayet iyi bildiğini söyleyerek, “ Ben kendim bizzat çocuk yaşta 1971'de bir deprem yaşadım. 1971 depremi gerçekten Bingöl'ü yerle bir eden bir deprem idi. En son 2003'te yine Bingöl büyük bir deprem yaşadı. Bu depremden sonra Düzağaç bölgesindeki yerleşim yerleri şekillendi. Bingöl olarak depremi çok iyi tanımak ve anlamak zorundayız ve depreme uygun bir şekilde yaşamak durumundayız” dedi.
Felaketin bir tanımı olduğunu ve bu tanımı yıllarca önce bir yerde okuduğunu kaydeden Bakan Yılmaz, “Felaketlere tabi afet deniliyor. Halbuki işin bir tabiat boyutu ve bir de insan boyutu var. Aslında tabiat hadiseleri afete dönüştüren insandır. Tabiat hadiseleri aynı zamanda her yerde olur. Fakat insan tabiata uygun bir şekilde davranmazsa, işte asıl o zaman tabiat hadiseleri afete dönüşür. Bizde karşı karşıya kaldığımız bu gerçeği kabul etmek ve çok iyi tanımak zorundayız. Bunu da çok bilimsel bir şekilde yapmak durumundayız” şeklinde konuştu.
Bakan Yılmaz'ın konuşmasının ardından Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yrrd. Doç. Dr. Onur Köse, ‘Depremler ve Bingöl' adlı bir konferansı verdi.
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
yusuf (@Misafir_4360)
03 Mayıs 2011 Salı 16:17
cuma karaarslan:)!!!!!!
19.08.2025
01:26
Bingöl`de kaza! Otomobilin çarptığı yaya hayatını kaybetti
Bingöl'de kaza! Otomobilin çarptığı yaya hayatını kaybetti
Hayatını kaybeden 65 yaşındaki Kadriye Korkulu'nun, Belediye Başkanı Erdal Başkan Arıkan'ın teyzesi olduğu öğrenildi.
18.08.2025
23:46
Bingöl`de piknik yapan aile ölümden döndü
Bingöl'de piknik yapan aile ölümden döndü
Baraj sularının aniden yükselmesiyle piknik yapan aile mahsur kaldı. Ağaç dallarına tutunarak hayatta kalan ve güçlükle kurtarılan aile, siren uyarı sesinin duyulmadığını vurguladı.
18.08.2025
23:43
Bingöl Umut Kervanı`ndan Kırtasiye Yardımı Çağrısı
Bingöl Umut Kervanı'ndan Kırtasiye Yardımı Çağrısı
Bingöl Umut Kervanı, Eylül ayında başlayacak olan 2025-2026 yılı eğitim ve öğretim yılında yetim ve ihtiyaç sahibi öğrencilerin kırtasiye ihtiyaçlarını karşılamak için hayırseverlere yardım çağrısında bulundu.
18.08.2025
20:45
Bingöl`de aranan 29 firari yakalandı
Bingöl'de aranan 29 firari yakalandı
Bingöl'de aranan şahıslara yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda, firari olan 29 şahıs yakalandı. Vali Usta: 'Aranması olup da hiçbir şey olmamışçasına aramızda dolaşanlara karşı mücadelemiz kararlılıkla sürüyor. Bingöl'ümüzün huzuru için onlara asla yer vermeyeceğiz' dedi.
18.08.2025
20:12
12 Bingölspor, bilet fiyatlarını açıkladı
12 Bingölspor, bilet fiyatlarını açıkladı
2025-2026 sezonunda 3. Lig'de mücadele edecek olan yeşil beyazlı temsilcimiz 12 Bingölspor, iç saha maçlarına dair bilet ve kombine fiyatlarını duyurdu ve 'Bu sezon sen de yerini al, şehrinin takımına omuz ver' çağrısında bulundu.
18.08.2025
19:44
Körtewliler yaylada şenlendi
Körtewliler yaylada şenlendi
Bingöl merkeze bağlı Çukurca köyü (Körtew) sakinleri, ikincisi bu yıl düzenlenen yayla şenliğinde bir araya geldi. Çeşitli ikramların yapıldığı şenlikte, sanatçıların söylediği şarkılar eşliğinde coşan yöre halkı, halaylar çekerek gönüllerince eğlendi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın