KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
05 Temmuz 2026 Pazar
°C

Taha yasin ramazan idam edildi

Duceyl katliamı davasında suçlu bulunan eski Devlet Başkan Yadımcısı Taha Yasin Ramazan'ın idam cezası infaz edildi. Ramazan da Saddam Hüseyin, Barzan El Tıkriti ve Avad El Bender gibi asılarak idam edildi.

Taha yasin ramazan idam edildi
20 MART 2007 SALI 08:59
0
1454
0
AA aa
BAĞDAT - Irak'ta arka arkaya gerçekleştirilen idamlara bir son vermek amacıyla hükümetin çalışmalar başlatması ve infazın durdurulması için Taha Yasin Ramazan'ın ailesinin Devlet Başkanı Celal Talabani'ye çağrıda bulunması sonuç vermedi.


Duceyl davasında Saddam Hüseyin'le bilikte yargılanan eski Irak Devlet Başkan Yardımcısı Taha Yasin Ramazan'ın idam cezası sabah karşı infaz edildi. Iraklı yetkili, Saddam Hüseyin, Barzan El Tıkriti ve Avad El Bandar gibi asılarak idam edildi.

1930 yılında Musul'da dünyaya gelen Ramazan'ın yıldızı, 1968'de Baas Partisi'nin iktidara gelmesiyle sonuçlanan darbeyle parladı.

Ramazan işgalden önce, ABD Başkanı Bush ve Saddam Hüseyin'in kendi seçtikleri silahlarla kozlarını bir düelloda paylaşmalarını istedi.

1991'de Saddam Hüseyin'in yardımcılığına getirilen Ramazan'ın sonunu hazırlayan gelişme, Ağustos 2003'te Kürt peşmergeler tarafından, doğum yeri Musul'da yakalanıp ABD'lilere teslim edilmesi oldu.

DAVA SÜRECİ
Taha Yasin Ramazan, Saddam Hüseyin ve diğer 6 Baas yetkilisiyle birlikte 148 kişinin öldüğü Duceyl katliamı davasında yargılandı ve Kasım ayında suçlu bulunarak müebbet hapse mahkum oldu.

Yüksek Mahkeme, Ramazan hakkında verilen müebbet hapis cezasını hafif bularak itiraz etmiş, alt mahkemeden kararı yeniden değerlendirmesini istemiş ve Ramazan hakkında idam cezası verilmişti.

ntv

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
04.07.2026
01:33
Bingöl`de 1.000 Kişilik İŞKUR Alımı Başlıyor
Bingöl'de 1.000 Kişilik İŞKUR Alımı Başlıyor
Başvurular 6 Temmuz'da başlayacak, 1.000 kişi noter kurasıyla belirlenecek. İşgücü Uyum Programı kapsamında katılımcılara çalıştıkları gün başına 1.375 TL ödeme yapılacak.
04.07.2026
01:17
Kebude: `Yüzde 13,52`lik Zam Geçim Sıkıntısını Hafifletmiyor`
Kebude: 'Yüzde 13,52'lik Zam Geçim Sıkıntısını Hafifletmiyor'
Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla memur ve memur emeklilerinin maaşlarına yapılacak yüzde 13,52'lik zam netleşti. Şehit Gazi-Sen Eğitim Sendikası Bingöl İl Başkanı Cihat Kebude, açıklanan artışın hayat pahalılığı karşısında yetersiz kaldığını belirterek ek zam ve refah payı çağrısında bulundu.
03.07.2026
14:49
Bingöl`de metruk yapılar bir bir yıkılıyor
Bingöl'de metruk yapılar bir bir yıkılıyor
Bingöl Belediyesi, kent genelinde güvenlik riski oluşturan ve görüntü kirliliğine neden olan metruk yapıların yıkımını sürdürüyor. Son olarak Yeşilyurt Mahallesi'nde tehlike arz eden 2 metruk bina kontrollü şekilde yıkıldı.
03.07.2026
13:40
Bingöl`de 24 Kişilik İUP Başvuruları Başladı
Bingöl'de 24 Kişilik İUP Başvuruları Başladı
Bingöl İŞKUR İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde hayata geçirilecek İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında 24 kişi istihdam edilecek. Başvurular 7 Temmuz'a kadar devam edecek.
03.07.2026
13:30
Bingöl Valiliği`nden orman kesimi tartışmalarına açıklama
Bingöl Valiliği'nden orman kesimi tartışmalarına açıklama
Bingöl'de Dallıtepe (Cafran) köyünde başlayan ve il genelindeki bazı bölgelerde sürdüğü belirtilen planlı orman kesimlerine ilişkin kamuoyunda oluşan tartışmalar üzerine Bingöl Valiliği yazılı bir açıklama yayımladı. Valilik, kesim çalışmalarının bilimsel esaslara göre hazırlanan amenajman planları kapsamında yürütüldüğünü bildirdi.
03.07.2026
13:09
Araç içi aksesuar ve donanımlara yeni kurallar
Araç içi aksesuar ve donanımlara yeni kurallar
Resmi Gazete'de yayımlanan düzenlemeyle Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde önemli değişikliklere gidildi. Yeni kurallarla telefon tutucuları, araç kameraları, dikiz aynası aksesuarları ve ses sistemlerinin kullanımına ilişkin esaslar netleştirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın