KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
08 Mayıs 2026 Cuma
°C

Tahir elçi'nin adı kent ormanı'nda yaşayacak

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Meclisi, Kayapınar ilçesi sınırlarında bulunan Kent Ormanı’nın ismini oybirliğiyle “Tahir Elçi Kent Ormanı”, Yenişehir ilçesi sınırlarında bulunan İstasyon Caddesi’nin ismini ise, “5 Haziran Direniş Meydanı” olarak değiştirdi.

Tahir elçi`nin adı kent ormanı`nda yaşayacak
24 ARALIK 2015 PERŞEMBE 21:26
0
2768
0
AA aa

 Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Meclisi, Kent Konseyi'nin 17 ve 18 Aralık 2015 tarihli dilekçelerine istinaden 5216 sayılı Büyükşehir Yasası'nın 7. Maddesinin g fıkrası gereği Kent Ormanı ve İstasyon Meydanı'nın isminin değiştirilmesi konusunu mecliste müzakere etti. Kent Ormanı'nın isminin “Tahir Elçi Kent Ormanı” olarak değiştirilmesi ve tescil edilmesine ilişkin talebi görüşen meclis, Tahir Elçi Kent Ormanı ismini 5393 sayılı Yasa'nın 81. Maddesi gereğince ve Belediye Meclisi Çalışma Yönetmeliği'nin 13. Maddesi'nin b bendine göre oyladı. 65 üyenin katılımıyla yapılan oylamada, mevcudun oybirliğiyle, Kent Ormanı'nın ismi Tahir Elçi Kent Ormanı olarak değiştirildi ve kesinleşti.

  Yenişehir ilçesi sınırlarında bulunan İstasyon Caddesi'nin isminin değiştirilmesi de mecliste görüşüldü. Görüşme öncesinde, İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı'nın ilgili yazısı ve komisyon raporu okundu. Ardından konunun müzakeresi yapılarak, Kent Konseyi'nin 18 Aralık 2015 tarihli dilekçesine istinaden İstasyon Meydanı'nın isminin “5 Haziran Direniş Meydanı” olarak değiştirilmesi ve tescil edilmesine ilişkin önerge ele alındı. Söz konusu görüşmede sözlü olarak “5 Haziran Meydanı” önergesi de verildi. Mecliste, Belediye web sitesinde ve komisyonlarca yapılan anketin sonuçları dikkate alınarak, 22 ret oyuna karşılık, 64 üyenin evet oyuyla ve oyçokluğuyla İstasyon Meydanı'nın ismi “5 Haziran Direniş Meydanı” olarak onaylandı.   Onaylanarak kesinleşen meclis kararları, yedi gün içinde Valiliğe gönderilecek.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
07.05.2026
23:38
Minik Sümeyye`nin Rüyası Gerçek Oldu
Minik Sümeyye'nin Rüyası Gerçek Oldu
Bingöl'de yaşayan ayrık omurga hastası ve yüzde 90 fiziksel engelli 10 yaşındaki Sümeyye Kalan'ın rüyasında gördüğü akülü sandalye, Vali Cahit Çelik'in desteğiyle gerçeğe dönüştü.
07.05.2026
23:08
Sosyal Medyada
Sosyal Medyada 'Kimlik Doğrulama' Dönemi
Sosyal medya platformları için yeni bir düzenleme hazırlanıyor. Buna göre kullanıcıların tüm hesaplarını e-Devlet üzerinden kimlik doğrulamasıyla eşleştirmesi zorunlu hale gelecek. Doğrulanmayan hesapların kapatılması öngörülüyor.
07.05.2026
22:56
'Gazze Meselesi Vicdani Bir Sorumluluktur'
Bingöl'de düzenlenen 'Gazze' konulu panelde, Filistin'de yaşanan insani kriz, İslam dünyasının tutumu, ümmet bilinci ve tarihi süreçler farklı yönleriyle ele alındı. Programa akademisyenler, kurum temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
07.05.2026
19:10
Bingöl`de Uyuşturucu Operasyonu: 4 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de Uyuşturucu Operasyonu: 4 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de polis ekiplerince düzenlenen operasyonlarda uyuşturucu madde, ruhsatsız tabanca ve hassas terazi ele geçirildi. Gözaltına alınan 4 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.
07.05.2026
18:41
Süresiz nafaka sona erdirilecek
Süresiz nafaka sona erdirilecek
12. Yargı Paketi'nde, yargılama süreleri ve hobi bahçeleri davalarına yönelik pakette düzenlemeler yer alacak. Paket kapsamında kamuoyunda da tartışma konusu olan süresiz nafaka sona erdirilecek.
07.05.2026
12:24
Bingöl`de Kayıp Emekli Öğretmen Derede Ölü Bulundu
Bingöl'de Kayıp Emekli Öğretmen Derede Ölü Bulundu
Solhan'da bir haftadır aranan Parkinson hastası öğretmenden acı haber geldi. Kutbattin Keskin'in cansız bedeni, bugün Dilektepe köyü mevkiindeki Solhan Deresi'nde bir köy sakini tarafından bulundu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın