KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
03 Mayıs 2026 Pazar
°C

Taksicilerden iş bırakma eylemi

Adaklı’daki taksiciler, Adaklı Belediyesi tarafından yeni ihale edilen 10 adet taksi plakasının iptali için bir günlük iş bırakma eylemi yaptılar.

Taksicilerden iş bırakma eylemi
26 TEMMUZ 2017 ÇARŞAMBA 07:43
0
3482
0
AA aa

Adaklı ilçesinden şehir merkezine araçlarıyla birlikte gelen taksiciler, ihalelerin iptali için bir günlük iş bırakma eylemi yaparak, kararın durdurulmasını istediler.

1 Nisan 2011'de dönemin Adaklı Belediyesi meclis üyelerinin kararıyla ilçenin Cumhuriyet Caddesi Atatürk Parkı önünde 5 adet, Adaklı Devlet Hastanesi önünde 5 adet olmak üzere toplamda 10 taksinin işe başladığını anlatan taksicilerden Kerim Erişgi, o dönem belediyenin taahhüt ettiği 2 noktaya taksi durağı yapılmadığını söyledi.

Geçmiş dönemde defalarca belediye başkanına, kaymakama ve basın aracılığıyla kendilerine taahhüt edilen durakların yapılmadığı gibi, Adaklı İlçe Belediye Başkanı Zeki Işık'ın 10 yeni taksi kararı alarak, aynı duraklar üzerinde ihale açtığını belirten Erişgi, "Daha önce yapılan ihale kapsamında bize verilen iki ayrı yerde durak sözü yerine getirilmedi. Belediye başkanı, verdiği bu sözü yerine getirsin. İsterse 50 yeni taksi ihalesini yapsın. Bizlerin yeri olmadığı halde aynı durak üzerinden, olmayan bir durak, 10 yeni taksi plakası ihalesi nasıl yapılıyor? Biz buna karşıyız. Adaklı ilçesinde 39 köy ve 172 mezra olmak üzere yaklaşık 10 bin nüfus var. Yeni taksi ihalesi şartnamesinde sadece Adaklı merkezde oturan şahıslar ihaleye girebiliyor. Biz buna karşıyız, bu durum eşitlik ilkesine uygun değil. Bunda bir rant mı var acaba? Bunu da öğrenmek istiyoruz." dedi.

Bingöl Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (BESOB) Başkanı Ali Bayram'ı makamında ziyaret ettiklerini ayrıca Bingöl Valiliği ile AK Parti İlçe Başkanlığına da gideceklerini anlatan Erişgi, kendilerinin durduğu yere yönelik yeni taksi ihalelerini kabul etmediklerini sözlerine ekledi.

Taksicilerden Atilla Gürlük de açık ihaleye katılacak olan kişilerin Adaklı Belediyesi sınırları içerisinde ikamet etme şartına bağlanmasının eşitlik ilkesine uymadığını dile getirerek, şunları söyledi:

"Biz, BESOB Başkanı Ali Bayram'a gittik, aslında hakkımızı onun savunması gerekir. Biz 10 taksici esnafı olarak onlara aidat veriyoruz. Biz buradayız, taksilerimiz çalışmıyor, sefil durumdayız. Her türlü zarardayız. 6 yıldır bize bu plakalar verilmiş, 6 yıldır duraksız çalışıyoruz. Bu bizim için zarardır. Durak olmayınca yolcular bizi bulamıyor. Hakkımızı istiyoruz. Var olan 10 adet taksi yeterlidir. Başkana 'İhtiyaç var mı?' diye soruyoruz. Bize 'Taksiye ihtiyaç yoktur, belediyenin paraya ihtiyacı var. Para için bunu yapıyoruz.' diyor. Para için yapıyorsun ama burada çalışanların ekmeğine mani oluyorsun. Belediye başkanı bize yardımcı olacağına ekmeğimize mani oluyor. Adaklı'nın nüfus kapasitesi belli, mevcut taksiler yeterlidir. Birçok sorun varken ve gelen her bir belediye başkanının sorunları çözmesi lazımken önümüze hep sorun çıkarıyorlar."

IŞIK: “İLÇEMİZİN TAKSİ İHTİYACI VAR”

Konuyla ilgili görüşülen Adaklı İlçe Belediye Başkanı Zeki Işık ise, "Adaklı ilçemizin içinde taksi ihtiyacı mevcuttur. Biz, eski taksicilere kulübe vereceğiz. Yeni taksicilere ayrı bir yer vereceğiz." ifadelerini kullandı.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
01.05.2026
16:28
Psikolog Aydın:
Psikolog Aydın: 'Akran Zorbalığı Bir Çocukluk Değil, Ruh Sağlığı Sorunudur'
Klinik Psikolog Sercan Aydın, son dönemde artış gösteren akran zorbalığına dikkat çekerek, erken müdahale ile bu sorunun önlenebileceğini vurguladı.
01.05.2026
16:14
Öğrenciler için artık zorunlu oldu, müfredata girdi!
Öğrenciler için artık zorunlu oldu, müfredata girdi!
Akran zorbalığına karşı yeni adım atıldı. TBMM komisyonunun raporuna göre okullarda akran zorbalığına karşı müfredata zorunlu bir ders ekleniyor.
01.05.2026
16:03
Altunbay:
Altunbay: 'Emeğin Değeri Korunmalı, Çalışanların Koşulları İyileştirilmeli'
Türk-İş Bingöl İl Başkanı Şeyhmus Altunbay, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, artan hayat pahalılığı, gelir adaletsizliği ve çalışma hayatındaki sorunlara dikkat çekti.
01.05.2026
15:43
Bingöllü Öğrencilerden TÜBİTAK Finallerinde Büyük Başarı
Bingöllü Öğrencilerden TÜBİTAK Finallerinde Büyük Başarı
TÜBİTAK 2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Türkiye finallerinde Bingöllü öğrenciler, yapay zekâ destekli 'RoboFeeder-AI' projeleriyle Türkiye ikincisi oldu.
01.05.2026
15:17
15 yaş altına sosyal medya yasağı Resmî Gazete`de yayımlandı
15 yaş altına sosyal medya yasağı Resmî Gazete'de yayımlandı
Resmî Gazete'de yayımlanan kanuna göre sosyal medya platformları 15 yaşını doldurmamış çocuklara hizmet sunamayacak ve bu hizmetin sunulmaması konusunda yaş doğrulama dahil gerekli tedbirleri almakla yükümlü olacak.
01.05.2026
15:13
İsrail`in alıkoyduğu Sumud aktivistleri Girit Adası`na bırakıldı
İsrail'in alıkoyduğu Sumud aktivistleri Girit Adası'na bırakıldı
Gazze'ye yönelik işgal ve ablukasını sürdüren İsrail'in Yunanistan açıklarında müdahale ettiği Küresel Sumud Filosu aktivistleri Yunanistan'ın Girit Adası'na bırakıldı. Aralarında Bingöllü isimlerinde bulunduğu 20 Türk aktivistinin bugün 17.00-18.00 aralığında İstanbul Havalimanı'nda olması bekleniyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın