KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Nisan 2026 Cumartesi
°C

Talabani'ye üç öpücük

Avustralya'daki APEC Zirvesi'ne giderken Irak'a sürpriz bir ziyaret gerçekleştiren ABD Başkanı, Irak'ın Kürt asıllı Cumhurbaşkanı Celal Talabani'yi 'Bütün Irak'ın başkanı' diye selamlayıp üç kez yanaklarından öptü. ABD'de erkek erkeğe öpüşmek hoş karşılanmazken, Bush'un Talabani'ye Irak usulü jestte bulunduğu belirtiliyor.

Talabani`ye üç öpücük
05 EYLÜL 2007 ÇARŞAMBA 08:09
0
1019
0
AA aa
IRAK'a sekiz saat süren sürpriz bir ziyaret yapan Başkan George Bush, ilk kez ülkeden asker çekeceği yolunda sinyal verirken, Cumhurbaşkanı Celal Talabani'nin yanaklarından üç kez öptü.

Sünni direnişin yoğun olduğu ve "Ölüm üçgeni" diye anılan bölede bulunan Anbar vilayetindeki El Esad ABD üssüne Air Force One uçağıyla inen Bush, ayağının tozuyla alan pisti yakınındaki bir binada, "Savaş konseyi" diye takdim edilen bir toplantıya katıldı. Toplantıya ABD tarafından ayrıca Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, Savunma Bakanı Robert Gates, Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Stephen Hadley ve komutanlar katıldı. Irak tarafından ise Cumhurbaşkanı Talabani, yardımcıları Adil Abdülmehdi ile Tarık el Haşimi, Başbakan Nuri el Maliki, Yardımcısı Berham Salih ve Kürt bölgesi başkanı Mesud Barzani ile bazı Sünni aşiret liderleri katıldı.

Başkan Bush, toplantı odasına en son giren Talabani'yi "Sayın Başkan. Sayın Başkan. Bütün Irak'ın devlet başkanı" diye selamlayarak yanaklarından üç kez öptü.

Toplantıda, şiddetin üstesinden gelmek için ulusal birliğin şart olduğunu vurgulayan Bush'un, Talabani'yi coşkuyla karşılayıp, yanaklarından öperek desteğini Iraklıların anlayacağı dilden kuvvetle vurguladığı belirtiliyor. Amerikalılarda erkek erkeğe öpüşme geleneği bulunmadığı için, hayli sıra dışı bir jest gösterisinde bulunan Bush'un, böylece çekilme olasılığını dillendirdiği için, yine Iraklıların anladığı biçimde gönül aldığı da söyleniyor.

ASKER ÇEKECEK

Askerleri ziyaret eden Bush, Irak'taki Amerikan askeri sayısına Washington'daki politikacıların baskısıyla değil, Amerikalı komutanların değerlendirmesine göre karar vereceğini söyledi. Bush, bununla birlikte ülkede şiddete karşı kazanılmakta olan başarı sürdüğü takdirde, güvenliğin daha az sayıda askerle de sağlanabileceğini belirterek, ilk kez askeri Irak'tan çekme sinyali verdi. Bush, "Bir başka deyişle, asker çekmeye başladığımızda, bu korku ve başarısızlıktan değil, direnç ve güçlü durumumuzdan kaynaklanacak" diye konuştu.

RAMAZAN BELİRLER

Irak'taki iki numaralı ABD komutanı General Ray Odierno, yaklaşmakta olan kutsal Ramazan ayının, asker çekip çekmeme konusunda önemli bir gösterge olacağını söyledi. Odierno, şöyle konuştu:

"Her yıl Ramazan ayı yaklaşırken, şiddet azalıyor. Bu kez de böyle oldu. Şimdi Ramazan'da ne olacağına bakacağız. Eğer herşey olumlu giderse, asker sayısını azaltma konusunda karar alınabilir."


Hürriyet
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
24.04.2026
18:06
Bingöl Valisi Çelik`ten Gazze`ye Kurban Bağışı
Bingöl Valisi Çelik'ten Gazze'ye Kurban Bağışı
Bingöl Valisi Cahit Çelik, Türkiye Diyanet Vakfı aracılığıyla Gazze'deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere vekâlet yoluyla kurban bağışında bulundu.
24.04.2026
18:05
Jandarmadan kaçamadılar: 7 Kişi Tutuklandı
Jandarmadan kaçamadılar: 7 Kişi Tutuklandı
Bingöl İl Jandarma Komutanlığı'nın 17-24 Nisan tarihleri arasında yürüttüğü çalışmalarda aranan 7 şahıs yakalanarak tutuklandı, çeşitli suç unsurları ele geçirildi.
24.04.2026
18:04
Emin Varan, MHP Bingöl İl Başkanı Oldu
Emin Varan, MHP Bingöl İl Başkanı Oldu
Varan'ın önümüzdeki günlerde teşkilatlanma çalışmalarına başlayarak yeni yönetimi oluşturması bekleniyor.
24.04.2026
13:11
Halkoyunları Grup Yarışması Bingöl`de
Halkoyunları Grup Yarışması Bingöl'de
Bingöl dahil 3 ilden 11 ekip ve yaklaşık 200 sporcunun katılacağı yarışma 25 Nisan 2026 Cumartesi günü saat 11:00'de Bingöl Karşıyaka Spor Salonu'nda başlayacak. Dereceye giren ekipler Türkiye finalinde illerini temsil edecekler.
24.04.2026
11:45
2026 Kurban Hizmetleri Tebliği yayımlandı
2026 Kurban Hizmetleri Tebliği yayımlandı
2026 yılı kurban hizmetleri tebliği, dini ve sağlık kurallarının yanı sıra çevre temizliğine odaklanarak kurban kesimlerinin düzenlenmesini amaçlıyor. Hayvanlara daha az acı veren yöntemler vurgulanırken, kesimlerin düzenli alanlarda yapılması teşvik ediliyor. Kurallara uymayanlar ise para cezası uygulanacak.
24.04.2026
11:16
Bingöl`de Doğalgazda Kademeli Fatura Dönemi!
Bingöl'de Doğalgazda Kademeli Fatura Dönemi!
4 Nisan'da yürürlüğe giren kademeli doğalgaz faturalandırması Mayıs ayı itibarıyla faturaya yansıyor. Bingöl'de belirlenen tüketim limitini aşan aboneler, yalnızca aşan kısmı değil tüm tüketimlerini daha yüksek tarifeden ödeyecek.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın