KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
26 Ağustos 2026 Çarşamba
°C

Talep ediyorlar ama yıkım kararı çıkmıyor!

1991 yılında inşa edilen 2003 ve 2005 depremlerinde hasar gören minare, teknik rapor ve incelemelere rağmen bir türlü yıkılmadı. Mühendisler tarafından incelenen minare, Kahramanmaraş depremlerinin ardından da yıkılmadı.

Talep ediyorlar ama yıkım kararı çıkmıyor!
06 MART 2023 PAZARTESİ 17:51
3
1897
1
AA aa

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüklerindeki depremlerin ardından uzmanların uyarıda bulunduğu ilk yer Bingöl olmuştu. Asrın felaketi olarak nitelendirilen depremlerin ardından Bingöl'de vatandaşlar endişe içerisinde. Bingöl'ün Arıcılar Köyünde cami minaresi, 2003 depreminden bu yana yaşanan her depremde hasar görmesine rağmen yıkılmadı. İlgili kuruluşlarca deprem performans analizi yapılan minare, rapor sonucuna rağmen yıkılmadı. Kahramanmaraş'ta yaşanan depremlerin ardından minare gözle görülür bir şekilde hasar ve eğim artarken, minarenin yıkılması talep ediliyor. Kahramanmaraş depremlerinin ardından minare, mühendisler tarafından gözlemsel olarak tekrar incelendi. Hasarlı minare için tekrar yıkım kararı alınmadı.

İlgili kurumlara defalarca resmi olarak başvurulmasına rağmen, kurumlar minarenin yıkımı için 2003'ten bu yana herhangi bir girişimde bulunmadı. 2013 yılında cami minaresinde yapılan deprem performans analizinde, 1991 yılında inşa edilen minarenin 2003 ve 2005 depremlerine maruz kaldığı ve minarenin alt kısmında çatlaklar tespit edildiği yer aldı.

Evinin camiye çok yakın olduğunu belirten bir köy sakini, “Yıllardır Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği, AFAD İl Müdürlüğüne, Bingöl İl Özel İdaresi ve Bingöl İl Müftülüğü gibi kurumlara resmi olarak başvuruda bulunuyoruz. Yapılan teknik çalışmalara rağmen minarenin yıkımı gerçekleşmedi. Minare her deprem sonrasında eğimi biraz daha artıyor. Kahramanmaraş depremi Bingöl'de de büyük bir şiddette hissedildi. Minaredeki hasar gözle görünür bir şekilde arttı. Hasarın olduğu teknik raporlarda da mevcut. Başvurduğumuz bütün kurumlar, kendi sorumluluklarında olamadığını söyleyip bizi sürekli yönlendirdiler. Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerin ardından tedirginliğimiz arttı. Minarenin evimizin üzerine düşmesinden endişe ediyoruz. Minareyi incelemek için bir mühendis ekibi geldi ve gözlemsel olarak incelediler. Minaredeki eğimi hesaplamak için tekrar geleceklerini söylediler ama gelen olmadı. Minare taştan yapılmış ve her gece üzerimize düşecek endişesi yaşıyoruz. Minarenin yıkılmasını talep ediyoruz.” şeklinde konuştu. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_99004)
07 Mart 2023 Salı 13:36
koskoca bir köy bir minare yıkamıyor mu yaparken kimseye sorma yıkarken devleti göreve çağır yakışmamış
26.08.2026
02:43
Mahmut Ayas adaylığını açıkladı!
Mahmut Ayas adaylığını açıkladı!
Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası'nda seçim süreci hareketlenirken, eski Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Ayas, 'Beyaz Liste' ile yeniden başkanlığa aday olduğunu açıkladı. Ayas, yeni dönemde yatırım, istihdam, girişimcilik ve üyelerin sorunlarına daha etkin çözüm üretme hedefiyle yola çıktıklarını belirtti.
26.08.2026
02:42
Aşağı Çarşı`da Hak Sahiplerine 15 Günlük Başvuru Süresi
Aşağı Çarşı'da Hak Sahiplerine 15 Günlük Başvuru Süresi
Bingöl Belediyesi, Eski Saray Caddesi'nde (Aşağı Çarşı) sürdürülen yol genişletme çalışmaları kapsamında proje güzergahında yer alan hak sahiplerini başvuruya çağırdı. İlan tarihinden itibaren 15 gün içinde Plan ve Proje Müdürlüğü'ne müracaat edilmesi gerekiyor.
26.08.2026
02:41
KYK yurt başvuruları başladı: Son gün 29 Ağustos
KYK yurt başvuruları başladı: Son gün 29 Ağustos
2026-2027 eğitim öğretim dönemi için KYK yurt başvuruları başladı. İlk kez yükseköğretim programına kayıt yaptıran öğrenciler ile ara sınıf öğrencileri, 29 Ağustos saat 23.59'a kadar e-Devlet üzerinden başvuru yapabilecek.
26.08.2026
02:40
Motorinde Büyük İndirim
Motorinde Büyük İndirim
Sektör kaynaklarına göre motorinin litre fiyatında 27 Ağustos 2026 saat 00.01'den itibaren geçerli olmak üzere 4 TL indirim bekleniyor.
26.08.2026
02:38
YÖK Başkanı Özvar, bölge rektörleriyle Ahlat`ta buluştu
YÖK Başkanı Özvar, bölge rektörleriyle Ahlat'ta buluştu
Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik, YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar başkanlığında Ahlat'ta gerçekleştirilen bölge üniversiteleri toplantısına katıldı. Toplantıda akademik gelişimden bölgesel iş birliklerine kadar birçok konu ele alındı.
25.08.2026
03:06
Baraç`tan AK Parti milletvekillerine eleştiri:
Baraç'tan AK Parti milletvekillerine eleştiri: 'Bingöl sorunlarıyla baş başa'
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, AK Parti milletvekillerini kentin sorunlarına yeterince odaklanmamakla eleştirdi. Baraç, seçim vaatlerinin yanı sıra bazı ticari faaliyet ve iş çevreleriyle ilişkilere yönelik iddiaların da kamuoyunda sorgulandığını söyledi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın