KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
07 Şubat 2026 Cumartesi
°C

Taleplerimiz ve toplu sözleşme hakkımız için alanlardayız!

Eğitim-Sen Bingöl Şubesi Yönetim Kurulu, taleplerinin yer aldığı açıklamada, yürüyüş sırasında uygulanan baskı ve sendika üyelerine yönelik gözaltılara da değindi.

Taleplerimiz ve toplu sözleşme hakkımız için alanlardayız!
06 HAZİRAN 2009 CUMARTESİ 09:56
0
1286
0
AA aa
Eğitim-Sen Bingöl Şubesi Yönetim Kurulu, yaptığı yazılı açıklamayla taleplerini gerçekleştirmek ve toplusözleşme haklarını kullanmak için başlatılan yürüyüşle ilgi değerlendirmelerde bulundu. Taleplerin yer aldığı açıklamada, yürüyüş sırasında uygulanan baskı ve sendika üyelerine yönelik gözaltılara da değinildi.

“Eğitim Sen, eğitim ve bilim emekçilerinin sadece ekonomik, sosyal ve özlük hakları için değil, demokrasinin vazgeçilmez unsuru olan demokratik hakları için de mücadele eden bir sendika olarak bilinmektedir” denilen açıklamada, “Bu nedenle taleplerimizi gerçekleştirmek ve toplusözleşme hakkımızı kullanmak için 3 Haziran'da Türkiye'nin dört bir yerinden başlattığımız yürüyüşümüz dün Ankara'da Milli Eğitim Bakanlığı önünde sonlandırılmıştır. Ankara yürüyüşümüz başladığı 3 Haziran Çarşamba günü, İstanbul'da yürüyüş yapmak isteyen üye ve yöneticilerimize yönelik polis saldırısı, sendikamız ve konfederasyonumuz üzerinde yoğunlaşan baskıların devamı niteliğinde olmuştur. Bugün ülkesinin eğitim emekçilerine el kaldıranların, onları coplarla döverek yaralamaktan çekinmeyenlerin yarın neler yapabileceğini kamuoyunun takdirine bırakıyoruz” ifadelerine yer verildi.

Hükümete yönelik eleştirilerin dikkat çektiği açıklamada: “Bizlerin yüz yıllık mücadele deneyimimizden ve kendi öz gücümüzden başka bir dayanağımız yoktur. Herkese eşit ve parasız eğitim mücadelemiz, insanca yaşam ve demokratik bir Türkiye için yürüttüğümüz mücadele birbirine sıkı sıkıya bağlıdır. Baskılar bizleri yıllardır sürdürdüğümüz kararlı mücadeleden vazgeçirmeyecektir. Eğitim Sen olarak, Türkiye'nin bütün sorunları gibi giderek derinleşen eğitim sorunlarına dikkat çekmek, eğitimde ve diğer alanlarda yaşanan ticarileştirme ve özelleştirme uygulamalarına son verilmesi, herkese eşit, parasız ve nitelikli eğitim hakkı için, grev ve toplusözleşme hakkımızı kullanabilmek için Ankara'da Milli Eğitim Bakanlığı önünde ve tüm Türkiye'de İl Milli Eğitim Müdürlükleri önündeyiz. Bizler, herkese eşit, parasız ve nitelikli eğitim hakkı için, eğitim ve bilim emekçilerinin hükümetin keyfine göre değil, grev ve toplusözleşme hakkını kullanarak haklarını savunabilmesi için alanlardayız” denildi.

Açıklamada, sendika olarak talepler de şöyle sıralandı.
• Sadece parası olanların değil, herkesin eğitim hakkından eşit bir şekilde yararlandığı bir eğitim sistemi oluşturulması; 
• Eğitim programının bireyci, ders kitaplarının bilimdışı, eğitimin paralı olması karşısında; bilimsel, laik, kamusal, demokratik eğitim; 
• Çocuklarımıza yeterli beslenme imkânı verilmesi, süt, temiz su ve yılda en az iki defa ücretsiz sağlık taraması yapılması;  
• Okulöncesi eğitimden, yüksek öğrenime kadar okullaşma ve okulların mevcut yapılanmasına dair temel sorunların çözülmesi; 
• Sözleşmeli, geçici, ücretli çalıştırma karşısında; kadrolu ve güvenceli çalıştırmanın esas alındığı bir düzenleme yapılması;
• Eğitime ilişkin karar süreçlerinde sadece yöneticilerin emirleriyle karar alınması karşısında; eğitimin bileşenlerinin (öğretmenler, hizmetliler-memurlar, öğrenciler, veliler ve bilim insanları) katılımıyla karar süreçleri demokratik işleyişle belirlenmesi için yürüttüğümüz mücadele sonuç alıncaya kadar sürecektir.   

“Eğitim ve bilim emekçileri başta olmak üzere, öğrenci ve velileri de yakından ilgilendiren taleplerimizin ancak hükümet ile yapılacak toplusözleşme ile gerçekleşebileceğine inanıyoruz. Taleplerimiz aynı zamanda 81 ilin, 17 milyon öğrencinin 800 bini aşkın eğitim ve bilim emekçisinin talepleridir. Eğitim Sen'e yürüyüş boyunca halk tarafından gösterilen ilgi, destek ve dayanışma bizleri daha da cesaretlendirmiştir. Hükümet artık eğitim ve bilim emekçilerini oyalamaktan vazgeçmeli ve toplusözleşme talebimize olumlu yanıt vermelidir. Eğitim ve bilim emekçileri, öğrencilerinin, velilerin ve toplumun geniş kesimlerinin desteğiyle yürütmekte olduğu haklı mücadelesi ile geleceklerini masa başında karartmaya çalışanlara karşı en güçlü ve etkili yanıtı örgütlü gücüyle vermeye devam edecektir. “

bingolmedya

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
06.02.2026
14:36
Karlıova`nın Hafızası Kitapla Geleceğe Taşındı
Karlıova'nın Hafızası Kitapla Geleceğe Taşındı
Bingöllü yazar Sebeki Özmen'in kaleme aldığı 'Karlıova'da Doğal Yaşam ve Kültür' adlı eser, ilçenin doğasını, sözlü tarihini ve kuşaklar arasında aktarılan yaşam bilgisini edebi bir anlatımla kayıt altına alıyor. 224 sayfalık kitap, Karlıova'nın zorlu doğasıyla yoğrulan kültürünü gelecek nesillere taşıma amacıyla hazırlandı.
06.02.2026
13:51
Dağılma:
Dağılma: 'Anadil eğitimi, kimliğin ve kültürün geleceğidir'
Millî Eğitim Bakanlığı'nın seçmeli ders tercih süresini 20 Şubat 2026'ya kadar uzatmasını değerlendiren Bingöl Üniversitesi Zaza Dili ve Edebiyatı Dr. Öğretim Üyesi İbrahim Dağılma, özellikle Zazaca başta olmak üzere anadil derslerinin öğrencilerin kültürel kimliği ve dil mirasının korunması açısından büyük önem taşıdığını vurguladı.
06.02.2026
12:56
Alban:
Alban: 'Bilime Değil Ranta Yatırım Yapılıyor'
TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Bingöl İl Temsilcisi Mehmet Alban, deprem gerçeğine rağmen afet risklerini azaltmaya yönelik yatırımların yetersiz kaldığını belirterek, Bingöl'ün yüksek deprem tehlikesi altında olduğunu ve önleyici çalışmaların geciktirilmeden hayata geçirilmesi gerektiğini vurguladı.
06.02.2026
12:38
Baraç:
Baraç: 'Deprem Kader Olabilir, İhmal Değil'
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, 6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde yaptığı açıklamada hem deprem sürecindeki kriz yönetimini eleştirdi hem de Bingöl'ün ciddi deprem riski altında olduğunu vurgulayarak yetkililere önlem çağrısında bulundu.
06.02.2026
12:15
Hülakü, Bingöl`ün deprem hazırlığı için Meclis Araştırması istedi
Hülakü, Bingöl'ün deprem hazırlığı için Meclis Araştırması istedi
DEM Parti Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, Bingöl'ün deprem riskine karşı hazırlık düzeyinin araştırılması için TBMM'ye Meclis Araştırma önergesi verdi. Hülakü ayrıca yapı güvenliği, kentsel dönüşüm, afet planları ve kurumların hazırlık durumuna ilişkin iki ayrı soru önergesiyle bakanlıklardan ayrıntılı bilgi talep etti.
05.02.2026
18:15
'Zazalar Kürt mü?' tartışması yeniden gündemde
Sosyal medyada yeniden alevlenen 'Zazalar Kürt'tür / değildir' tartışması akademik çevrelerde yıllardır sürerken, sosyal medyada karşıt görüşlerin birbirini etiketlediği ve tartışmanın ideolojik bir zemine kaydığı görülüyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın