ANKARA - Milli Piyango İdaresi Genel Müdürü İhya Balak'ın verdiği bilgiye göre, piyangoda bütün büyük ikramiyelerin vatandaşa ulaştırılması ve bu şekilde piyangonun daha cazip hale getirilmesi için sistem değişikliğine gidiliyor. Bu çerçevede, 2008 yılı başından itibaren devirli ikramiye uygulamasına geçilecek. Uygulamayla, 1 ay içinde yapılan 3 çekilişte satılmayan biletlere çıkan büyük ikramiyeler, gelecek ayın 19'undaki çekilişe devredecek. Bu çekiliş için öngörülen büyük ikramiyeye, önceki aydan devreden büyük ikramiye ya da ikramiyeler de eklenecek. Bu şekilde vatandaşa dağıtılacak büyük ikramiye rakamı kartopu şeklinde büyüyecek.
Eğer ayın 19'undaki çekilişte de devirli büyük ikramiye, satılmayan bilete isabet ederse, bu defa varsa ayın 29'undaki devirle birlikte toplam ikramiye takip eden ayın 19'undaki çekilişe ilave edilecek.
İKRAMİYELER CAZİPLEŞECEK
Milli Piyango İdaresi Genel Müdürü Balak, yeni sistemle satılmayan bilete çıkan ikramiyelerin artık idareye kalmayacağını ve sahibini bulana kadar devredeceğini söyledi. Bu şekilde Piyangonun daha cazip hale geleceğini kaydeden Balak, uygulama hakkında şu bilgileri verdi:
“Diyelim ki, bu ayın 9, 19 ve 29'undaki çekilişlerden ikisinde büyük ikramiye, satılmayan bilete isabet etti. Bu durumda 2 milyon YTL, önümüzdeki ayın 19'undaki çekilişe devredecek. Böylece 19 Temmuz'daki çekilişte büyük ikramiye 3 milyon YTL olacak. Büyük ikramiye, 9 ve 19 Temmuz çekilişlerinde de satılmayan biletlere çıkarsa, bu defa 19 Ağustos çekilişine 4 milyon YTL devredecek ve bu çekilişin büyük ikramiyesi 5 milyon YTL'ye yükselecek. Sayısal Loto'da olduğu gibi, Milli Piyango'da da devir uygulaması, büyük ikramiye rakamını büyüteceği için vatandaşlarımızdan çok daha fazla ilgi görecek.”
EN FAZLA TAM İKRAMİYELER İDAREYE KALIYOR
Bu arada Milli Piyangoda, çok sayıda büyük ikramiye, satılmayan biletlere çıktığı için vatandaşa ulaşamıyor. Özellikle tam biletlere isabet eden büyük ikramiyeler idareye kalıyor.
2006 yılında, yılbaşı özel çekilişi hariç gerçekleştirilen 34 çekilişte büyük ikramiye 15 kez tam bilete, 6 kez yarım bilete, 13 kez de çeyrek biletlere çıktı. Tam biletlere çıkan 15 ikramiyenin 13'ü satılmamış biletlere isabet etti ve sadece 2 adet ikramiye ödemesinde bulunuldu.
Geçen yıl yarım biletlere ikramiye çıkan 6 çekilişte 12 biletin yarısı satılmadı. Çeyrek biletlere ikramiye isabet eden 13 çekilişte ise 52 biletin 15'i satılmadığı için kuruma iade edildi, yalnız 37 bilete ikramiye ödemesi yapıldı.