KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
27 Nisan 2026 Pazartesi
°C

Taltif değil, sorumluluk peşindeyim

AK Parti'den Bingöl milletvekilliği için aday adaylık müracaatında bulunan akademisyen Dr. Sevil Karatay, neden siyasete girdiğini çok çarpıcı bir açıklamayla kamuoyuna sundu. Karatay, siyasete giriş nedenini; &';taltif değil, sorumluluk peşinde” olmak şeklinde ifade etti. Karatay, Bingöl'den ilk kadın aday adayı olarak bir ilke imza atarak, eğer aday olur ve seçilirse yine Bingöl'den parlamentoya giren ilk kadın vekil olacak.

Taltif değil, sorumluluk peşindeyim
15 MART 2011 SALI 09:23
0
4520
1
AA aa

“Siyaset, şikâyet alanı değil, sorumluluk alanı olmalı”
Karatay, yaptığı açıklamada, siyasetin bir şikayet alanı olmaktan çıkarıp, sorumluluk alanı yapmak gerekir dedi. Karatay açıklamasının devamında şunları söyledi: “Öncelikle siyaseti bir şikâyet alanı olmaktan çıkarmak, sorunlara ve çözümlerine müdahil olmak gerektiğini düşünüyorum. Sorunların farkında olursanız, hele ki bu sorunlara çözüm önerileriniz de varsa müdahil olmak zorundasınız diye düşünüyorum.


Genelde bir temsil meselesidir siyaset. Ben de doğduğum, büyüdüğüm, ekmeğini, kültürünü paylaştığım insanlarımı temsil etmek, onların sesi ve soluğu olmak istiyorum. Kendimi borçlu hissediyorum; açıkçası bir geri dönüşüm sağlama peşindeyim.


Bunun özellikle iki sebebi var: Birincisi genelde tüm ülkenin, özelde de Bingöl kadınlarının yeterince temsil edilmediğini düşünüyorum; artık Bingöl'den de kadınları daha iyi anlayacak, birebir sorunlarını gündeme taşıyacak birileri olsun istiyorum. Bunu derken de kadın-erkek ayrımı yapılmasını kastetmiyorum. Aslında kadın kontenjanları bile bu ayrımcılığı perçinliyor diye düşünüyorum; bu düşünceyi kırmamız gerekiyor. Gayretim biraz da bu yönde.


İkincisi, bilimsel bir çalışma yaptım ve özellikle seçtiğim çalışma alanı deprem idi. Bingöl'de depremi yaşadım, İstanbul'da yaşadım. Fizik okumama rağmen doktoramı deprem üzerine yaptım. Hep gündemde olan ve olacak olan deprem konusunda gerekli bilinç düzeyine çıkmadığımızı görüyorum. Bu konudaki bütün bilgi birikimimi ve yeteneğimi Bingöl'ün ve genel olarak ülkemin hizmetine sunmaya çalışacağım.


Şuna inanıyorum: Eğer bir şeylerin farkında iseniz ve hiç bir şey yokmuş gibi davranırsanız, bu hem kendinize hem de insanınıza ihanet olur.
İşin özü ve kısaca ifadesi şu: Taltif değil, sorumluluk peşindeyim. Ağır bir yükü omuzlama peşindeyim, havalara girme lüksümüzün olmadığını düşünüyorum.”

 

Dr. Seçil Karatay kimdir?
1979 yılında Bingöl'de doğdu. 2001 yılında Fırat Üniversitesi Fizik Bölümü nü'nden mezun oldu. Yüksek lisansını da burada tamamlayan Karatay, doktorasını Hacettepe Üniversitesi Elektrik-Elektronik bölümünde 2010 yılında bittirdi. Birçok TÜBİTAK Projesi'nde yer alan Karatay, özel eğitim kurumlarında görev yaptı.
Haber Derleme: İlhan BİNGÖL (Bingolonline)

 


 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Adınız Soyadınız (@Misafir_2612)
15 Mart 2011 Salı 16:07
İlk kadın aday adayı değilsiniz..İlk kadın aday adayı bir önceki dönemde vardı..Çok fazla şansınızın olmadığını (üzülerek) bilmeniz gerek...başarılı olmanız dileği ile.. hayırlı olsun
26.04.2026
22:47
DEVA Partili Baraç, vekilleri işaret eti:
DEVA Partili Baraç, vekilleri işaret eti: 'Belediye başkanına baskı uygulanıyor'
Milletvekillerinin bazı taleplerinin karşılık bulmaması halinde belediye başkanını kamuoyu önünde yıpratmaya yönelik girişimlerde bulunduğunu vurgulayan DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, bu sürecin siyasi hesaplaşmaya dönüştürülmemesi gerektiğini vurguladı.
26.04.2026
20:27
Gökyüzü deliniyor! Bingöl için sağanak uyarısı!
Gökyüzü deliniyor! Bingöl için sağanak uyarısı!
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Bingöl için uyardı! Pazartesi gök gürültülü sağanak uyarısı yapılan Bingöl için hafta içinde sağanak etkisinin süreceği vurgulanırken, sel ve yüksek kesimlerdeki çığ riskine karşı da tedbirli olunması çağrısında bulundu.
26.04.2026
20:23
Bingöl`de Soğuk Hava Yayla Sezonunu Geciktirdi
Bingöl'de Soğuk Hava Yayla Sezonunu Geciktirdi
Bingöl'de mevsim normallerinin altına düşen hava sıcaklıkları ve yüksek kesimlerde erimeyen kar nedeniyle besiciler yaylalara çıkamadı. Hayvanlar bu yıl ahırlarda besiye alındı.
26.04.2026
20:22
Yedisu Depremi Sonrası Uzmanlar İkiye Bölündü
Yedisu Depremi Sonrası Uzmanlar İkiye Bölündü
Bingöl'ün Yedisu ilçesinde meydana gelen 4,4 büyüklüğündeki depremin ardından uzman isimlerden dikkat çeken açıklamalar geldi. Prof. Dr. Naci Görür 'büyük depremi tetikleyebilir' derken, Prof. Dr. Osman Bektaş daha temkinli konuştu.
26.04.2026
20:15
Bingöl`de Deprem! Olumsuzluk yok, tarama sürüyor
Bingöl'de Deprem! Olumsuzluk yok, tarama sürüyor
Sabah saatlerinde Bingöl'ün Yedisu ilçesinde meydana gelen 4.4 büyüklüğündeki deprem paniğe neden olurken, ilk belirlemelere göre can ve mal kaybı yaşanmadı. Valilik, saha tarama çalışmalarının sürdüğünü açıkladı.
26.04.2026
20:12
Genç Muratspor`dan 5 Gollü Galibiyet
Genç Muratspor'dan 5 Gollü Galibiyet
Ligde kalma mücadelesi veren Genç Muratspor, deplasmanda Bulanık Kopspor'u 5-2 mağlup ederek kaderini son haftaya taşıdı. Kritik Doğubeyazıt maçı öncesi kentte birlik çağrısı yapıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın