KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
12 Ekim 2026 Pazartesi

Tamaç, 'Kurbanınız Umut Olsun'

Bingöl Umut Kervanı İnsani Yardım ve Eğitim Kültür Derneği (Bingöl Umut Kervanı Derneği) Başkanı Mehmet Tamaç, 'Kurbanınız Umut Olsun' sloganıyla kurban kampanyası başlattıklarını söyledi.

Tamaç, `Kurbanınız Umut Olsun`
20 TEMMUZ 2020 PAZARTESİ 13:11
4
1744
0
AA aa

“Hayat Birlikte Güzel” sloganıyla 2020 Kurban organizasyonunu başlatan Bingöl Umut Kervanı Derneği, “Kurbanınız Umut Olsun” çağrısıyla kurban vekâlet ve bağışlarını kabul etmeye başladı.

Yaptığı hayırlı hizmetlerle adını duyuran Umut Kervanı Vakfı Üyesi Bingöl Umut Kervanı İnsani Yardım ve Eğitim Kültür Derneği (Bingöl Umut Kervanı Derneği), yaklaşan Kurban Bayramı vesilesiyle başlatılan kampanyaya destek vermeleri için hayırseverlere çağrıda bulundu.

Coronavirus (Covid-19) salgını sebebiyle zor ve sıkıntılı bir süreçten geçtiğimiz bu günlerde birçok alanda olduğu gibi kurban çalışmalarında da aksaklıklar yaşansa da Müslümanlar kurban ibadetlerini ve bayramı yine de idrak edecek.

Dernek olarak başlattıkları çalışmalar hakkında bilgi veren Bingöl Umut Kervanı Derneği Başkanı Mehmet Tamaç, bir taraftan kurban vekâletlerini yerine getirmeye çalışırken diğer taraftan yıl boyunca belki de sofralarında kırmızı et bulamayan muhtaç ve yetim ailelere kurban eti ulaştırarak sevinmelerine vesile olma çabasında olduklarını söyledi.

Tamaç, kurban kesecek olan hayırseverlerin kurbanlarını gönül hoşnutluğuyla dernekleri aracılığı ile fakir ve muhtaç ailelere ulaştırabileceklerini ifade etti.

Kurban çalışmaları hakkında bilgi veren Tamaç, 2020 yılı için Umut Kervanı Vakfı'nın kurban bedelinin 1.000 TL olarak belirlendiğini belirterek, amaçlarının muhtaç ailelere daha fazla yardım edebilmek olduğunu belirtti.

Tamaç; “Bu yıl Coronavirus (Covid-19) salgını sebebiyle zor ve sıkıntılı bir süreçten geçsek de Müslümanlar kurban ibadetlerini ve bayramını yine de idrak edeceklerdir inşallah. Yüce Allah kurban kesmemizi etinden yediğimiz gibi muhtaçlara da yedirmemizi Kur'an-ı Kerim'de Hac Suresinde şöyle teşvik etmektedir: Kurbanlarınızın ne etleri ne de kanları Allah'a ulaşır. O'na ulaşacak olan sadece sizin takvanızdır.” (Hac, 37). Bingöl Umut Kervanı Derneği olarak geçen yıllarda olduğu gibi bu yılda kurbanlıklar temin etmek için erkenden hazırlıklarımıza başladık. Bingöl Umut Kervanı Derneği olarak 2020 yılı Kurban Bayramı için kurban çalışmalarının startını verdik. Bu günden itibaren kurban kesmek isteyen hayırseverlere yardımcı olmak için derneğimiz kendi bünyesinde kurban alımında ve kesiminde yardımcı olacaktır. Bizler Bingöl Umut Kervanı olarak yetim ve muhtaçların yüzünü güldürmek için hayırseverlerimizden gelecek kurban vekaletlerini, İçişleri Bakanlığı'nın “Kurban Kesim Yerlerine Yönelik Tedbirler” konulu genelgesi çerçevesinde, temizlik, maske ve mesafe kurallarını dikkate alarak hijyenik bir ortamda keserek yıl boyunca evlerine et girmeyen muhtaç ailelerimizin et ihtiyacını karşılayıp bir nebze de olsa mutluluklarına ortak olmak istiyoruz” diye konuştu.

Bu yılki kurban bedelinin 1.000 TL olarak belirlendiğini söyleyen Tamaç; “Bizler Bingöl Umut Kervanı Derneği olarak, her yıl kurbanlıkların temininde nezih ortamlarda kesimi ve saklanmasında, muhtaçlara dağıtımında bütün hayırseverlere nasıl yardımcı olduysak bu yıl da hayırseverlerin vekâletleri doğrultusunda pandemi sürecinde alınması gereken tedbirler ne ise tüm tedbirleri alarak yardımcı olamaya hazırız. Kurbanın bir ibadet olduğu asla unutulmamalı, niyetimiz halis olmalı, amellerimizde ihlas olmazsa Allah muhafaza sevap yerine azap kazanmış olacağız. Dolayısı ile her hayırsever kardeşimize çağrımız; bizler, Bingöl Umut Kervanı olarak hayırseverler ile muhtaç ve yoksullar arasında köprü olmaya hazırız. Eğer sizlerde hazırsanız, Bingöl Umut Kervanı'na sizleri bekliyoruz. Bu bayramda keseceğiniz kurbanların yetimlere, öksüzlere ve muhtaçlara bayram sevinci vesilesi olmasını istiyoruz. Derneğimizin tespit ettiği yüzlerce yetim ve muhtaca bir ‘Umut'ta siz olmak istemez misiniz. Yüce Rabbimiz bu mübarek günlerin hatırına bu zor ve sıkıntılı pandemi sürecinden bütün insanlığı felaha çıkarsın, hastalara şifalar versin. Hayırseverlerin bağışlarını izzeti dergâhında merhametiyle kabul eylesin inşallah. Bizler Bingöl Umut Kervanı Derneği olarak bu zor ve sıkıntılı süreçte tedbirlerimizi alarak hayırseverlerimizin kurbanlarını hijyenik ortamda kesecek ve elde edilen kurban bağış etlerini yetim ve muhtaç ailelere ulaştıracağız. Rabbimiz şimdiden kurbanlarını kesecek olan hayırseverlerimizin kurbanlarını kendi katında kabul eylesin” şeklinde konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
11.10.2026
23:10
Bingöl`e sarı kodlu uyarı: Sağanak hafta boyunca sürecek!
Bingöl'e sarı kodlu uyarı: Sağanak hafta boyunca sürecek!
Meteoroloji'nin kuvvetli yağış nedeniyle sarı kodla uyardığı 13 il arasında Bingöl de yer aldı. Kentte pazartesi sabahı başlaması beklenen gök gürültülü sağanağın hafta sonuna kadar etkisini sürdürmesi, hava sıcaklıklarının ise 10 dereceye kadar düşmesi bekleniyor.
11.10.2026
23:09
Bingöl Sefa12 Spor imkânsızlıkları aşıp lider oldu
Bingöl Sefa12 Spor imkânsızlıkları aşıp lider oldu
2022 yılında kurulan ve bu yıl TFF U14 Gelişim Ligi'nde mücadele etmeye başlayan Bingöl Sefa12 Spor Kulübü, kendi imkânlarıyla ortaya koyduğu başarıyla dikkat çekiyor. İlk dört maçını da kazanan Bingöl temsilcisi, grup lideri Iğdır'ı deplasmanda 2-3 mağlup ederek zirveye yerleşti. Şimdi hedef Türkiye finalleri… Ancak genç futbolcuların bu hayalini gerçeğe dönüştürmek için desteğe ihtiyaçları var.
11.10.2026
23:08
E-tebligatta yeni dönem: Mükelleflere 30 Kasım`a kadar süre!
E-tebligatta yeni dönem: Mükelleflere 30 Kasım'a kadar süre!
Hazine ve Maliye Bakanlığının yeni düzenlemesiyle e-Tebligat sistemine ilişkin usul ve esaslar yeniden belirlendi. Sisteme dahil olması gerektiği halde henüz başvuru yapmayan belirli mükelleflerin 30 Kasım'a kadar işlemlerini tamamlaması gerekiyor.
11.10.2026
23:05
Avrupa şampiyonları Bingöl`de yeni zaferlere hazırlanıyor
Avrupa şampiyonları Bingöl'de yeni zaferlere hazırlanıyor
İtalya'da düzenlenen Gençler Avrupa Şampiyonası'nda altın madalya kazanan Elif Aday ve Zilan Atilla, Bingöl'de antrenmanlarını sürdürüyor. Dünya şampiyonu antrenör Eda Sayak eşliğinde çalışan sporcular, gözünü yeni uluslararası başarılara dikti.
11.10.2026
23:04
Bingöl`de odunluk yangı
Bingöl'de odunluk yangı
Bingöl merkezde bir odunlukta çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle çevredeki yerleşim alanlarına sıçramadan kontrol altına alındı. Yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için inceleme başlatıldı.
11.10.2026
23:03
Bingöl`den 38 öğrenci Hasankeyf Kültür Kampı`nda
Bingöl'den 38 öğrenci Hasankeyf Kültür Kampı'nda
Bingöl'ün Solhan ilçesinden Batman'a giden 38 lise öğrencisi, dört gün sürecek kültür kampında tarihi keşifler ve çeşitli etkinliklerle buluşacak. Gençler, Hasankeyf başta olmak üzere bölgenin önemli tarihi ve kültürel mirasını yakından tanıyacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın