KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
11 Temmuz 2026 Cumartesi
°C

Tandır geleneğini sürdürüyor

Genç ilçesinde tandır işletmeciliği yapan 51 yaşındaki Aysel Anik, hem tandır geleneğini sürdürüyor hem de ev ekonomisine katkı sağlıyor. Anik, ev hanımlarının da bu şekilde kazanç elde etmeleri için çağrıda bulunuyor.

Tandır geleneğini sürdürüyor
28 MAYIS 2019 SALI 21:03
8
5203
1
AA aa

Bingöl'ün Genç ilçesinde ev kadınları tarafından yapılan tandır ekmeği ramazan ayında, sade, sac ekmeği ve yağlı ekmek çeşitleriyle yoğun talep görüyor. Genç halkının yanı sıra ziyaretçilerinin de vazgeçilmezi haline gelen tandır ekmeği, kadınlar için önemli bir gelir kapısı oldu.

Genç ilçesinde 150 metre kare alanda işyeri açan tandır işletmeciliği yapan 51 yaşındaki Aysel Anik, iki yıla aşkın süredir tandır ekmeği yaptığını anlattı. Eşinin tandır ekmeği yapmasına karşı çıktığını ve ilçede kadınların hemen hepsinin tandır ekmeği pişirmeyi bildiğini aktaran Anik, "Benim gibi birçok ev hanımı, tandır ekmeği yaparak evine gelir sağlıyor. Hem yöresel lezzetlerimizi, geleneklerimizi yaşatıyoruz. Hem de aile bütçemize katkı sağlıyoruz” dedi.

Eşim tandır ekmeği yapıp satmama engel olmasına rağmen ben bu işletmeciliğe devam ettim. Eşim çalışmadığından dolayı, KOSGEB ve diğer yerlere de baş vurdum ama bir türlü dönüş olmadı. Kendi imkanlarımla borç ederek, bu iş yerini kış ayında açtım 2 evli 5 bekar çocuğum var. Onların idaresini yapabilmek için mecburiyetten açtım, Bu iş yerini büyütmek için ve burada çalışanlara daha iyi katkı sağlamak için kaymakamlığa gidip defalarca dilekçe yazmama rağmen 600 TL bir ödenek verildi. Kadınların emeği bu kadar mı devlet hani bayanlara katkı sunuyordu. Devlet en çok bayanların arkasında durmalı ama nerede her zaman, her yerde diyorlar ki, Devletimiz kadınların yanındaydı. Devlet bize destek verirse ben bu iş yerine iki tane daha tandır yapıp günde ortalama 1000 ekmek çıkartırdım.

Bende onun için KOSGEB'e ve Kaymakamlığa başvurma rağmen her hangi bir şekilde dönüş olmadığını aktaran Anik, Kendi imkanlarıyla borç ederek açtığını 5 bayan ile çalışan ve günde ortalama 500-600 ekmek yapıp normal tandır ve Saç ekmeği 1 TL yağı ekmeği ise 1,50 TL sattığını söyledi.

Tandır Ekmeği yapan 41 yaşındaki Fatma Akgöl'de 1 yıldır tandır ekmeği yapıp sattığını belirtti. Biz burada 5 kişi 50 TL'ye çalışıyoruz. Ama bize yetmiyor. Devletin bize destek sunmasını istiyoruz. Sigortasız çalıştıklarını belirten Akgöl, şöyle konuştu:

"Devlet bize destek verse en azından sigortamız ya da asgari ücretle çalışmış olsaydık daha iyi olurdu. Birçok tandırda benim gibi kadınlar çalışarak aile bütçesine katkı sağlıyor. Tandır ekmeğine ilginin gün geçtikçe arttığını görüyoruz. Bunun nedeni hem lezzeti hem de ekonomik oluşudur. Günde 50 TL ile sabah saat 07.00'den Akşam saat 08.00'de eve git oda olmuyor. Ramazan ayında çalışmak çok daha zor bizim için,5 bayanız yarısı sabah çalışıyor. Yarısı ise akşam çalıyor. İsteğimiz sadece devletten destek bekliyoruz.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_44735)
29 Mayıs 2019 Çarşamba 02:35
Bingölün en calıskan belediye baskanı Yücel Barakgazinin vaatleri arasında her mahalleye bir tandır vardı..Maalesef simdiki belediyede insanları afişe ederek sabahım korunde bekleterek,azarlayarak iki kuru ekmek dagitiyor..Sabahları ekmek bekleyen insanların sizi gördügünde o utangaç,mahcup bakışlarını gorseniz iciniz kaldırmaz..Biride demiyor ki biz bunlara verecegimiz ekmegi onlari incitmeden verelim
11.07.2026
02:25
Uzman erbaşlar ve kamu personel alımında yeni dönem
Uzman erbaşlar ve kamu personel alımında yeni dönem
Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren yeni düzenlemeyle uzman erbaşların sicil sistemi yeniden şekillendirilirken, bazı kamu kadrolarına 40 yaşına kadar personel alımının önü açıldı. Kanunda fiziki yeterlilik, sözlü sınav ve askerlik hizmetine ilişkin önemli değişiklikler de yer aldı.
10.07.2026
23:13
Kiğı`yı yasa boğan ölüm! Lise öğrencisi yaşamını yitirdi
Kiğı'yı yasa boğan ölüm! Lise öğrencisi yaşamını yitirdi
Bingöl'ün Kiğı ilçesinde serinlemek için girdiği çayda boğulan 15 yaşındaki Ali Kemal Övet, yaşamını yitirdi. Olay ilçede büyük üzüntüye neden oldu.
10.07.2026
23:11
Bingöl Kent Konseyi İkinci Dönem Seçimi tamamlandı
Bingöl Kent Konseyi İkinci Dönem Seçimi tamamlandı
Bingöl Kent Konseyi 2. Dönem Seçimli Genel Kurulu'nda tek aday olarak seçime giren Yunus Kuyuldar, üyelerin oy birliğiyle Kent Konseyi Başkanlığına seçildi. Genel kurulda ayrıca 18 kişilik yeni Yürütme Kurulu da belirlendi.
10.07.2026
23:10
HÜDA PAR`dan Genç`e Halkbank şubesi çağrısı
HÜDA PAR'dan Genç'e Halkbank şubesi çağrısı
HÜDA PAR Genç İlçe Başkanı Yusuf Doğru, sosyal yardım, yaşlı ve engelli aylıklarının Halkbank üzerinden ödenmeye başlanmasının ardından Genç ilçesinde yaşanan mağduriyetlere dikkat çekerek, ilçeye Halkbank şubesi açılması çağrısında bulundu.
10.07.2026
11:53
Zazaca`ya katkı sunan öğrencilere anlamlı teşekkür
Zazaca'ya katkı sunan öğrencilere anlamlı teşekkür
Genç ilçesinde Zazaca öğretmeni İsmail Yıldız öncülüğünde kurulan ve 'Tij' adlı kliple beğeni toplayan Grup Estare öğrencileri, Genç Murat Etüt Merkezi'nde düzenlenen programda ağırlandı. Öğrencilere Zazaca'nın yaşatılmasına sundukları katkılardan dolayı çeşitli hediyeler takdim edilirken, pasta kesilerek başarıları kutlandı.
10.07.2026
11:52
Bingöl`de 115 milyon liralık İŞGEM yatırımı için imzalar atıldı
Bingöl'de 115 milyon liralık İŞGEM yatırımı için imzalar atıldı
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın Çalışan ve Üreten Gençler Programı kapsamında Bingöl'de hayata geçirilecek İŞGEM 2. Etap Projesi için protokol imzalandı. Yaklaşık 115 milyon lira bütçeli projeyle kente 13 yeni üretim atölyesi kazandırılması ve istihdamın artırılması hedefleniyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın