KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
27 Kasım 2025 Perşembe
°C

Tandır geleneğini sürdürüyor

Genç ilçesinde tandır işletmeciliği yapan 51 yaşındaki Aysel Anik, hem tandır geleneğini sürdürüyor hem de ev ekonomisine katkı sağlıyor. Anik, ev hanımlarının da bu şekilde kazanç elde etmeleri için çağrıda bulunuyor.

Tandır geleneğini sürdürüyor
28 MAYIS 2019 SALI 21:03
8
4797
1
AA aa

Bingöl'ün Genç ilçesinde ev kadınları tarafından yapılan tandır ekmeği ramazan ayında, sade, sac ekmeği ve yağlı ekmek çeşitleriyle yoğun talep görüyor. Genç halkının yanı sıra ziyaretçilerinin de vazgeçilmezi haline gelen tandır ekmeği, kadınlar için önemli bir gelir kapısı oldu.

Genç ilçesinde 150 metre kare alanda işyeri açan tandır işletmeciliği yapan 51 yaşındaki Aysel Anik, iki yıla aşkın süredir tandır ekmeği yaptığını anlattı. Eşinin tandır ekmeği yapmasına karşı çıktığını ve ilçede kadınların hemen hepsinin tandır ekmeği pişirmeyi bildiğini aktaran Anik, "Benim gibi birçok ev hanımı, tandır ekmeği yaparak evine gelir sağlıyor. Hem yöresel lezzetlerimizi, geleneklerimizi yaşatıyoruz. Hem de aile bütçemize katkı sağlıyoruz” dedi.

Eşim tandır ekmeği yapıp satmama engel olmasına rağmen ben bu işletmeciliğe devam ettim. Eşim çalışmadığından dolayı, KOSGEB ve diğer yerlere de baş vurdum ama bir türlü dönüş olmadı. Kendi imkanlarımla borç ederek, bu iş yerini kış ayında açtım 2 evli 5 bekar çocuğum var. Onların idaresini yapabilmek için mecburiyetten açtım, Bu iş yerini büyütmek için ve burada çalışanlara daha iyi katkı sağlamak için kaymakamlığa gidip defalarca dilekçe yazmama rağmen 600 TL bir ödenek verildi. Kadınların emeği bu kadar mı devlet hani bayanlara katkı sunuyordu. Devlet en çok bayanların arkasında durmalı ama nerede her zaman, her yerde diyorlar ki, Devletimiz kadınların yanındaydı. Devlet bize destek verirse ben bu iş yerine iki tane daha tandır yapıp günde ortalama 1000 ekmek çıkartırdım.

Bende onun için KOSGEB'e ve Kaymakamlığa başvurma rağmen her hangi bir şekilde dönüş olmadığını aktaran Anik, Kendi imkanlarıyla borç ederek açtığını 5 bayan ile çalışan ve günde ortalama 500-600 ekmek yapıp normal tandır ve Saç ekmeği 1 TL yağı ekmeği ise 1,50 TL sattığını söyledi.

Tandır Ekmeği yapan 41 yaşındaki Fatma Akgöl'de 1 yıldır tandır ekmeği yapıp sattığını belirtti. Biz burada 5 kişi 50 TL'ye çalışıyoruz. Ama bize yetmiyor. Devletin bize destek sunmasını istiyoruz. Sigortasız çalıştıklarını belirten Akgöl, şöyle konuştu:

"Devlet bize destek verse en azından sigortamız ya da asgari ücretle çalışmış olsaydık daha iyi olurdu. Birçok tandırda benim gibi kadınlar çalışarak aile bütçesine katkı sağlıyor. Tandır ekmeğine ilginin gün geçtikçe arttığını görüyoruz. Bunun nedeni hem lezzeti hem de ekonomik oluşudur. Günde 50 TL ile sabah saat 07.00'den Akşam saat 08.00'de eve git oda olmuyor. Ramazan ayında çalışmak çok daha zor bizim için,5 bayanız yarısı sabah çalışıyor. Yarısı ise akşam çalıyor. İsteğimiz sadece devletten destek bekliyoruz.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_44735)
29 Mayıs 2019 Çarşamba 02:35
Bingölün en calıskan belediye baskanı Yücel Barakgazinin vaatleri arasında her mahalleye bir tandır vardı..Maalesef simdiki belediyede insanları afişe ederek sabahım korunde bekleterek,azarlayarak iki kuru ekmek dagitiyor..Sabahları ekmek bekleyen insanların sizi gördügünde o utangaç,mahcup bakışlarını gorseniz iciniz kaldırmaz..Biride demiyor ki biz bunlara verecegimiz ekmegi onlari incitmeden verelim
26.11.2025
17:56
Bingöl`de Gıda Zehirlenmesi Şüphesi: 120 Öğrenci Hastaneye Kaldırıldı
Bingöl'de Gıda Zehirlenmesi Şüphesi: 120 Öğrenci Hastaneye Kaldırıldı
Valilik açıklamasında, sürecin hassasiyetle takip edildiği ve olayla ilgili adli ve idari tahkikatın başlatıldığı belirtildi.
26.11.2025
17:21
Tapu sahibi olanlar aman dikkat! Son 5 gün
Tapu sahibi olanlar aman dikkat! Son 5 gün
Emlak vergisinde ikinci taksit için son gün 1 Aralık. Süreyi kaçıran gayrimenkul sahiplerini aylık %3,7 gecikme faizi bekliyor. Peki kimler vergiden tamamen muaf, yeni emekli olanlar ödeme yapacak mı? İşte cezaya düşmemek için kritik ayrıntılar…
26.11.2025
17:12
EFT ve IBAN`dan para transferinde yeni dönem!
EFT ve IBAN'dan para transferinde yeni dönem!
Hazine ve Maliye Bakanlığı, EFT ve IBAN üzerinden yapılan para transferlerinde yeni bir dönemi başlatıyor. MASAK'ın hazırladığı düzenlemeyle yüksek tutarlı işlemlerde beyan şartı geliyor. 1 Ocak 2026'dan sonra kurallara uymayanlar para gönderemeyecek.
26.11.2025
15:44
Bingöl`de dezavantajlı bireyler Engelsiz Yaşam Merkezi`nde hayata katılıyorlar
Bingöl'de dezavantajlı bireyler Engelsiz Yaşam Merkezi'nde hayata katılıyorlar
Bingöl Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi düzenlediği eğitim, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle dezavantajlı bireylerin yanında oluyor.
26.11.2025
15:29
Bingöl`de trafik kazası: 4 yaralı
Bingöl'de trafik kazası: 4 yaralı
Olay yerinde ilk müdahaleleri yapılan yaralılar, ambulanslarla Bingöl Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.
26.11.2025
02:03
Seven:
Seven: 'Yarın Seçim Olsa Hazırız'
Bingöl Basın Konseyi ziyaretinde şehrin sağlık, ulaşım, su ve deprem risklerine yönelik yürütülen çalışmalara kadar birçok konuda önemli açıklamalarda bulunan AK Parti İl Başkanı Yılmaz Seven, seçimlerin zamanında yapılacağını düşündüklerini ancak olası bir erken seçim durumunda teşkilat olarak hazır olduklarını vurguladı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın