KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
01 Temmuz 2025 Salı
°C

Tapusuz şehir: bingöl

Bingöl il merkezinde 1990 yılından itibaren imara açılan Düzağaç bölgesindeki binlerce konutun tapusu bulunmuyor.

Tapusuz şehir: bingöl
21 MART 2011 PAZARTESİ 09:40
0
2386
0
AA aa

Merkez Düzağaç bölgesinde bulunan Recep Tayip Erdoğan, Şehit Mustafa Gündoğdu ve Karşıyaka mahallerindeki yaklaşık 13 bin konut tapusuz.
1990 yılında döneminin Belediye Başkanı Selahattin Kaya tarafından imara açılan Düzaağaç bölgesinde ilk konut yapım izni kooperatiflere verildi. Bingöl, bu tarihten itibaren Düzağaç bölgesinde bulunan ve orman vasfı taşıyan araziye doğru gelişmeye başladı. Her seçim döneminde ve her gelen belediye başkanının "Tapu sorununu çözeceğiz' vaatlerine rağmen çözüme ulaştırılamayan bu bölgede ikamet eden vatandaşlar, deprem sigortası bile yaptıramıyor.


Bahse konu bölgedeki tapu sorununun çözümü konusunda sayısızca girişimde bulunduğu belirten Karşıyaka Mahallesi Muhtarı ve aynı zamanda Bingöl Muhtarlar Derneği Başkanı Abdullah Butaku, tapu sorununun 2/B yasası ile çözülebileceğini; ancak siyasilerin bu konuda yetersiz kaldığını iddia etti. Bölgede bulunan birçok resmi kurum ile birlikte tüm yapıların kaçak durumda olduğunu kaydeden Muhtar Butaku, yaptığı başvuruya verilen cevabı şu sözlerle ifade etti: "Konuyu daha önceki valimiz Sayın İrfan Balkanlıoğlu'na bildirdim.

Sayın valimizde 12 Ekim 2010 tarihinde, 2123 sayılı yazıyı Afet Acil Durum Başkanlığı'na gönderdi. Yazıda hatanın düzeltilmesi, vatandaşın mağdur edilmemesi istendi. Afet Acil Durum Yönetim Başkanlığı Mehmet Ersoy imzasıyla, 03 Aralık 2010/9006 sayılı yazıyla cevap verdi. Cevapta; 'Bahse konu yerleşim yerindeki satışı talep edilen alanlar, 7269 sayılı kanun kapsamında, afetzede yerleşim alanı dışında kaldığından başkanlığımızca herhangi bir satış işleminin yapılması mümkün değildir' ibareleri yer aldı."


Deprem korkusunun hakim olduğu Bingöl, 2010 yılında Zorunlu Deprem Sigortası (DASK) yaptırmakta yüzde 73 oran ile en çok sigorta yaptıran il olarak Türkiye ikincisi seçildi. Oysa DASK yaptıran ilin sadece yarısı oldu. Geriye kalan yarısı ise, tapu sorunu yaşadığı için sigorta yaptıramıyor. Buna benzer sorun 2003 yılında Bingöl'de meydana gelen depremde yaşanmıştı. Evleri depremde yıkılan ama tapusu olamayan depremzedeler hak sahibi görünmediği için, sadece 3 bin TL civarında yardım alabildi.
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
01.07.2025
11:08
Bingöl`de ruhsatsız silah operasyonu
Bingöl'de ruhsatsız silah operasyonu
Bingöl'de silah kaçakçılığı yaptığı belirlenen 2 kişi yakalandı.
01.07.2025
11:02
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu
Bingöl'ün Genç ilçesinde jandarma ekiplerince düzenlenen operasyonda 5 bin 990 kök kenevir ele geçirildi.
30.06.2025
20:07
Şeyh Seyyid Muhammed Mübarek Bingöl`e geliyor
Şeyh Seyyid Muhammed Mübarek Bingöl'e geliyor
Çarşamba günü gerçekleştirilecek program, Bingöl Merkez İnönü Mahallesi, Maden Sokak'ta bulunan Semerkand Mescidi'nde düzenlenecek.
30.06.2025
19:47
Siz de koruyucu aile olabilirsiniz!
Siz de koruyucu aile olabilirsiniz!
Bingöl Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, 2025 Aile Yılı kapsamında '30 Haziran Koruyucu Aile Günü' dolayısıyla bir dizi farkındalık etkinliği gerçekleştirdi, vatandaşları bilgilendirildi.
30.06.2025
18:16
Türkiye`yi temsil edecekler
Türkiye'yi temsil edecekler
Bocce Bowling ve Dart Milli Takıma seçilen Bingöllü sporcular Sayak ve Gezli, 1-6 Eylül 2025 tarihlerinde İsviçre'de olacak Avrupa Büyükler Raffa Şampiyonasında Türkiye'yi temsil edecekler.
30.06.2025
17:24
Zıkte Aşireti Hınıs`ta Buluştu
Zıkte Aşireti Hınıs'ta Buluştu
Bu buluşmayı sadece bir ziyaret değil, aynı zamanda bir toplumsal aidiyet ve gelecek nesillere bırakılacak güçlü bir miras olarak değerlendiren Ataoğlu: 'Elbette yollar uzun, şehirler uzak olabilir. Fakat bizler biliriz ki, mesafe sadece haritalarda vardır. Gönüllere sınır çizilemez. Ne zaman ki birbirimizi unutur, aramıza fitne düşmesine izin veririz; işte o zaman asıl kaybımız başlar' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın