Marketlerden aldıkları ürünlerin tarihlerinin geçmiş olduğunu iletenlerin sayılar arttı. Market yöneticilerinin titiz davranmasını isteyen vatandaşlar, ilgili kurumların da gerekli denetimleri yapmasını istedi.
Tarihi geçmiş ürünlerin raflarda bulundurulmasına karşı oluşan tepkiler giderek artıyor. Marketlerden aldıkları gıda ürünlerinin son kullanma tarihinin geçmiş olmasına tepki gösteren vatandaşlar, bu olumsuzluğun önüne geçilmesini istedi.
Alışveriş mekânlarında son kullanma tarihi geçmiş olan gıda ürünlerin rafta tutulmasının insan sağlı açısından son derece tehlikeli olduğunu vurgulayan vatandaşlar; “Birçok tüketici aldığı ürünün son kullanma tarihini kontrol etmiyor. Evde ürünün ambalajını açtığında kokuya rastlarsa yâda tadına baktığında bayat olduğunu fark ederse o zaman son kullanma tarihini gözden geçiriyor. Son günlerde bu olumsuzluk oldukça sık yaşanmaya başladı. Aylar önce son kullanma tarihi geçen ürünler raflarda tutuluyor. Market ve alışveriş mekânlarındaki yöneticilerin bu konuya ciddi bir yaklaşım göstermesini bekliyoruz. İlgili kurumların da gerekli hassasiyeti ortaya koyup denetimlerini sıklaştırmasını istiyoruz” şeklinde tepki ve taleplerini dile getirdiler.
BİNGÖL KENT HABER