KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
22 Ağustos 2026 Cumartesi
°C

Tarihi vefa lisesi 135 yaşına bastı

Tarihi Vefa Lisesi'nin 135'inci kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında lise mezunları, öğretmenler, öğrenci ve velileri ile Vefa Spor Kulübü sporcuları, ''Ataya Bağlılık Yürüyüşü'' yapıldı.

Tarihi vefa lisesi 135 yaşına bastı
07 MAYIS 2007 PAZARTESİ 09:53
0
1295
0
AA aa
Galatasaray Lisesi önünde toplanan liseliler, Ataköy Cumhuriyet Lisesi Bandosu eşliğinde marşlar söyleyerek Taksim Meydanı'na kadar yürüdü. Kortejdekiler, yürüyüş sırasında ellerinde ''Vefalılık Türklük ilkelerindendir'', ''Vefa Lisesi Atatürk'ün izinde'', ''Vefa: Üç asırda da çağdaş ve kaliteli eğitim'' yazılı pankartlar taşıdı.

İstiklal Caddesi'ni takiben gerçekleştirilen yürüyüş Taksim Cumhuriyet Anıtı önünde sona erdi. Burada düzenlenen törende Vefa Lisesi Okul Müdürü Dr. Sakin Öner ve Vefalılar Derneği Başkanı Hakkı Baliç tarafından anıta çelenk konuldu.

Sakin Öner, burada yaptığı konuşmada, 1872 yılında kurulan Vefa Lisesi'nin ana dilde öğretim yapan ve ''mülkiye lisesi'' sıfatını taşıyan Türkiye'nin ilk lisesi olduğunu belirterek, lisenin mülkiye mektebine yönetici yetiştirmek üzere kurulduğunu dile getirdi. Öner, ''Lisemiz, kurulduğu günden bu yana yaptığı kaliteli eğitim ve yetiştirdiği başarılı mezunlarıyla Türk toplumunda söz sahibi olmuş bir lisedir. Vefa Lisesi sadece 'Vefalıların'' değil, Türk milletinin gurur duyacağı, sahip çıkacağı, özgün bir eğitim kurumudur'' dedi. Lisenin, Atatürk'ün açtığı aydınlık yolda Türkiye'nin değerlerini yaşatan bir eğitim kurumu olarak hizmete devam ettiğini ifade eden Öner, ''Bugün Vefa camiası bütün kuruluşlarıyla birlik ve beraberlik halinde çağdaş ve modern Türkiye'nin geleceğine sağlam yapı taşları koymak için çalışmaktadır'' diye konuştu. Daha sonra liseliler, İstiklal Marşı ve Vefa Lisesi ile 10. Yıl marşlarını okudular.




Haber7
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
21.08.2026
22:19
MURAT NEHRİ`NDE KAYBOLAN MEHMET HAZAR`IN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI
MURAT NEHRİ'NDE KAYBOLAN MEHMET HAZAR'IN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI
Bingöl'ün Genç ilçesinde Murat Nehri'ni geçmeye çalışırken akıntıya kapılarak kaybolan 29 yaşındaki Mehmet Hazar'ın cansız bedenine ulaşıldı. Hazar'ın cenazesi, kaybolduğu noktanın yaklaşık 100 metre ilerisinde bulundu.
21.08.2026
21:07
Murat Nehri`nde can pazarı: 1 kardeş kurtarıldı, diğeri kayıp
Murat Nehri'nde can pazarı: 1 kardeş kurtarıldı, diğeri kayıp
Bingöl'ün Genç ilçesinde Murat Nehri'nin karşısına geçmeye çalışan iki kardeş, baraj kapaklarının açılmasıyla yükselen su debisi nedeniyle boğulma tehlikesi geçirdi. Kardeşlerden biri jet ski ile kurtarılırken, akıntıya kapılarak kaybolan diğer kardeşi bulmak için ekipler seferber oldu.
21.08.2026
21:06
Bingöl Üniversitesi Türkiye`de bir ilki başardı
Bingöl Üniversitesi Türkiye'de bir ilki başardı
Bingöl Üniversitesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından verilen Çevre Yönetim Birimi Yeterlik Belgesi'ni almaya hak kazandı. Üniversite, söz konusu yeterlik belgesine sahip Türkiye'deki tek devlet üniversitesi oldu.
21.08.2026
21:04
Bir türlü bitmeyen Çirişli Tüneli yılan hikâyesine döndü
Bir türlü bitmeyen Çirişli Tüneli yılan hikâyesine döndü
2017'de yapımına başlanan Çirişli Tüneli'nde kazı ve destek çalışmalarında yüzde 60, nihai beton imalatında yüzde 49 seviyesine gelindi. 2024'te '2025'te kalan kısmın ihalesi yapılacak', Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ise '2026'da tamamlanacak' denilen proje için şimdi hedef 2028 sonu. Yıllardır değişen tarihler, tünelin akıbetine ilişkin soru işaretlerini büyütüyor.
21.08.2026
21:03
Bingöl`de organik arıcılığa güçlü destek
Bingöl'de organik arıcılığa güçlü destek
Tarım ve Orman Bakanlığı'nın desteğiyle yürütülen proje kapsamında Bingöl'de organik bal üreticilerine yönelik destekler sürüyor. 2022'den bu yana yüzde 75 hibe desteğiyle 740 organik arı kovanı dağıtılırken, 2026 yılında 15 üreticiye yüzde 50 hibeyle 15 bal sağım çadırı temin edildi.
21.08.2026
21:02
Solhan`da maden arama tartışması TBMM`ye taşındı
Solhan'da maden arama tartışması TBMM'ye taşındı
HÜDA PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç, Bingöl'ün Solhan ilçesine bağlı Arslanbeyli köyündeki maden arama faaliyetlerini TBMM gündemine taşıdı. Dinç, su kaynakları, tarım arazileri ve ormanlık alanların risk altında olduğunu belirterek, gerekli incelemeler tamamlanıncaya kadar çalışmaların durdurulmasını istedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın