KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Ağustos 2025 Salı
°C

Tarihi yerler talan ediliyor

Bingöl’ün Genç ilçesindeki defineciler, gömü bulmak uğruna tarihi mekân ve mezarlıkları talan ediyor!

Tarihi yerler talan ediliyor
23 MART 2017 PERŞEMBE 23:35
0
2050
0
AA aa

Genç ilçesine bağlı Sürekli Köyü sınırları içinde bulunan eski kümbet ve mezarlıklar kış ayı olmasına rağmen definecilerin hışmına uğradı. İlçeye 3 kilometre mesafede bulunan ve eski dönemlerde Ermenilerin yoğun yaşadığı bölgelerden biri olan Sürekli köyü sınırları, adeta definecilerin hışmına uğramış durumda. Tarihi Kral kızı kalesi, Kuba ve kümbetin bulunduğu alanda onlarca derin çukurlar açıp hazine arayan defineciler, umduklarını bulamayınca olay yerinden ayrılıyor.

Definecilerin yakalandıklarında en ağır cezaları almasını isteyen köy sakinleri, “Burası bizim aile mezarlığımız. Artık aile mezarlığı demeye utanır olduk çünkü definecilerin artık ölülerimizi de kaldırıp götürmeye niyetleri var. Ölülerimizi nereye gömelim. Biz istiyoruz ki Devlet bunları yakalayıp, en ağır şekilde cezalandırsın. Biz köylüler olarak bu kümbetin içinde şehit var diyoruz ama defineciler altın aramak için her yolu mubah görüyorlar. Devletin bu gibi tarihi eserlere sahip çıkmasını istiyoruz” dedi.

Köylerinde ki tarihi yerlerin güvence altına alınmasını isteyen köylüler, “Osmanlı'dan kalan tarihi eserlerimiz ve insanlarımızın dua etmeye geldikleri noktaların defineciler tarafından kazılması bizi şoka uğrattı. Bu mezarlığın ortasını kazmışlar altın aramak için. Devletimiz biran önce bu definecileri büyük ağır cezalarla cezalandırsın. Burası rivayetlere göre Osmanlı döneminden kalan bir şehitlikti. Millet buraya şehitliğin üzerine ziyarete geliyordu. Olayı duyduktan geldiğimizde hiçbir şey kalmamıştı. Tamamen kazıp altın aramışlar. İstiyoruz ki devletimiz bunlara bir el atsın ve güvence altına alsın” ifadelerini kullandı.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.08.2025
01:26
Bingöl`de kaza! Otomobilin çarptığı yaya hayatını kaybetti
Bingöl'de kaza! Otomobilin çarptığı yaya hayatını kaybetti
Hayatını kaybeden 65 yaşındaki Kadriye Korkulu'nun, Belediye Başkanı Erdal Başkan Arıkan'ın teyzesi olduğu öğrenildi.
18.08.2025
23:46
Bingöl`de piknik yapan aile ölümden döndü
Bingöl'de piknik yapan aile ölümden döndü
Baraj sularının aniden yükselmesiyle piknik yapan aile mahsur kaldı. Ağaç dallarına tutunarak hayatta kalan ve güçlükle kurtarılan aile, siren uyarı sesinin duyulmadığını vurguladı.
18.08.2025
23:43
Bingöl Umut Kervanı`ndan Kırtasiye Yardımı Çağrısı
Bingöl Umut Kervanı'ndan Kırtasiye Yardımı Çağrısı
Bingöl Umut Kervanı, Eylül ayında başlayacak olan 2025-2026 yılı eğitim ve öğretim yılında yetim ve ihtiyaç sahibi öğrencilerin kırtasiye ihtiyaçlarını karşılamak için hayırseverlere yardım çağrısında bulundu.
18.08.2025
20:45
Bingöl`de aranan 29 firari yakalandı
Bingöl'de aranan 29 firari yakalandı
Bingöl'de aranan şahıslara yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda, firari olan 29 şahıs yakalandı. Vali Usta: 'Aranması olup da hiçbir şey olmamışçasına aramızda dolaşanlara karşı mücadelemiz kararlılıkla sürüyor. Bingöl'ümüzün huzuru için onlara asla yer vermeyeceğiz' dedi.
18.08.2025
20:12
12 Bingölspor, bilet fiyatlarını açıkladı
12 Bingölspor, bilet fiyatlarını açıkladı
2025-2026 sezonunda 3. Lig'de mücadele edecek olan yeşil beyazlı temsilcimiz 12 Bingölspor, iç saha maçlarına dair bilet ve kombine fiyatlarını duyurdu ve 'Bu sezon sen de yerini al, şehrinin takımına omuz ver' çağrısında bulundu.
18.08.2025
19:44
Körtewliler yaylada şenlendi
Körtewliler yaylada şenlendi
Bingöl merkeze bağlı Çukurca köyü (Körtew) sakinleri, ikincisi bu yıl düzenlenen yayla şenliğinde bir araya geldi. Çeşitli ikramların yapıldığı şenlikte, sanatçıların söylediği şarkılar eşliğinde coşan yöre halkı, halaylar çekerek gönüllerince eğlendi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın