KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
01 Şubat 2026 Pazar
°C

Tarım projelerine 30 milyon lira destek

Tarım ve Orman Bakanlığı tarımsal Ar-Ge projelerine 30 milyon lira destek verecek.

Tarım projelerine 30 milyon lira destek
30 AĞUSTOS 2021 PAZARTESİ 14:07
0
1387
0
AA aa

Tarım ve Orman Bakanlığı, tarım sektörünün ihtiyaç duyduğu öncelikli konularda yürüttüğü Ar-Ge Destek Programı kapsamında projelere 30 milyon lira destek sağlayacak.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, 2007'de başlayan Ar-Ge Projelerine Tarımsal Destek Programı kapsamında 17'nci proje çağrısı yapıldı. 8 Ekim'de başvuruları bitecek programla 30 milyon lira destek verilecek. Program kapsamında bugüne kadar 454 projeye 108,5 milyon lira destek sağlandı.

Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü (TAGEM) bünyesinde yürütülen programa, tarım sektörünün ihtiyaç duyduğu öncelikli konularda Ar-Ge çalışması gerçekleştiren üniversiteler, TÜBİTAK Ar-Ge birimleri, sivil toplum ve meslek kuruluşları ile özel sektör başvurabilecek.

Program kapsamında üniversiteler ve TÜBİTAK Ar-Ge birimleri için destek üst limiti 300 bin lira, en fazla destek oranı yüzde 100 olarak belirlendi. Sivil toplum ve meslek kuruluşları için de destek üst limiti 300 bin lira oldu. Bu projelerde destek oranı en fazla yüzde 70 olarak uygulanacak.

Özel sektör kuruluşlarına verilecek destek üst limiti 3 milyon lira, destek oranı da en fazla yüzde 70 şeklinde olacak.

Bakanlık, bu yıl Ar-Ge desteği vereceği öncelikli konuları 40 maddede belirledi. Bunlar arasında, yaş meyve ve sebzede bahçeden markete kadar olan süreçte ürün kayıplarının azaltılmasına yönelik yeni yöntemler ve teknolojilerin geliştirilmesi, akıllı tarım teknolojilerinin üretim ve pazarlanmasında farkındalık ve rekabetçi ortamlar oluşturulmasına yönelik sistemlerin geliştirilmesi gibi başlıklar yer alıyor.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
01.02.2026
03:38
Bingöl`de `Anadilimi Seçiyorum` Paneli
Bingöl'de 'Anadilimi Seçiyorum' Paneli
HÜDA PAR Eğitim İşleri Başkanlığı, 'Ana Dilimi Seçiyorum' (Ez Zıwané Dadiya Xu Vicneno/a) başlığıyla Bingöl'de bir panel düzenleyecek.
01.02.2026
03:37
Akaryakıta yeni zam kapıda!
Akaryakıta yeni zam kapıda!
Sektör kaynaklarından alınan bilgilere göre, hafta ortasından itibaren benzin, motorin ve LPG fiyatlarında artış bekleniyor. Öngörülen zamların hayata geçmesi halinde Bingöl'de motorin 62 lirayı aşacak, benzin ise 60 liraya yaklaşacak.
01.02.2026
03:36
Bingöl`de uyuşturucuya mücadele: 2 şüpheli tutuklandı
Bingöl'de uyuşturucuya mücadele: 2 şüpheli tutuklandı
Bingöl'de narkotik ekiplerince yürütülen uyuşturucuyla mücadele çalışmaları kapsamında gözaltına alınan 3 şüpheliden 2'si çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
01.02.2026
03:35
Lider evinde 1 puanla yetindi
Lider evinde 1 puanla yetindi
TFF 3. Lig 2. Grup'ta şampiyonluk mücadelesi veren lider 12Bingölspor, sahasında konuk ettiği Suvermez Kapadokyaspor ile golsüz berabere kalarak haftayı 1 puanla kapattı.
01.02.2026
03:34
Rektör Çelik, TRT GAP Radyosu`nda Arıcılık Projesini Anlattı
Rektör Çelik, TRT GAP Radyosu'nda Arıcılık Projesini Anlattı
Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik, TRT GAP Diyarbakır Radyosu'nda katıldığı canlı yayında, Bingöl'de arıcılıkta verimliliğin artırılmasına yönelik yürütülen teknik destek projesi hakkında bilgi verdi.
01.02.2026
03:33
Yola düşen çığı vatandaşlar küreklerle kaldırdı
Yola düşen çığı vatandaşlar küreklerle kaldırdı
Araçlardan kürekleri çıkartan vatandaşlar, 1 saat süren çalışma ile yolu ulaşıma açtılar.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın